شاید در مورد آنتی اکسیدان ها صحبت های زیادی شنیده باشید.
با این حال ، اکثر مردم نمی دانند که آنتی اکسیدان چیست و یا چه عملکردی دارند.
این مقاله هر آنچه در مورد آنتی اکسیدان ها باید بدانید را به شما می گوید.
آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که با رادیکال های آزاد بدن شما مقابله می کنند.
رادیکال های آزاد ترکیباتی هستند که اگر سطح آنها در بدن شما خیلی زیاد شود ، می توانند صدمه بزنند.
آنها با بیماری های متعددی از جمله دیابت ، بیماری های قلبی و سرطان در ارتباط هستند.
بدن شما دفاعیات آنتی اکسیدانی خاص خود را دارد تا رادیکال های آزاد را تحت کنترل داشته باشد.
با این حال ، آنتی اکسیدان ها در مواد غذایی ، به ویژه در میوه ها ، سبزیجات و سایر غذاهای کامل گیاهی نیز یافت می شوند.
چندین ویتامین مانند ویتامین E و C آنتی اکسیدان های موثری هستند.
مواد نگهدارنده آنتی اکسیدان نیز با افزایش ماندگاری نقش مهمی در تولید مواد غذایی دارند.
رادیکال های آزاد به طور مداوم در بدن شما شکل می گیرند.
بدون آنتی اکسیدان ، رادیکال های آزاد خیلی سریع آسیب جدی می رسانند ، در نهایت منجر به مرگ می شوند.
با این حال ، رادیکال های آزاد همچنین از عملکردهای مهمی که برای سلامتی ضروری هستند ، استفاده می کنند.
به عنوان مثال ، سلول های ایمنی بدن شما از رادیکال های آزاد برای مقابله با عفونت ها استفاده می کنند.
در نتیجه ، بدن شما باید تعادل خاصی از رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدان ها را حفظ کند.
هنگامی که رادیکال های آزاد بیش از آنتی اکسیدان ها هستند ، می تواند منجر به حالتی به نام استرس اکسیداتیو شود.
استرس اکسیداتیو طولانی مدت می تواند به DNA و سایر مولکولهای مهم بدن آسیب برساند.
حتی گاهی منجر به مرگ سلول می شود.
چندین عوامل مانند شیوه زندگی ، استرس و عوامل محیطی شناخته شده است که باعث ایجاد رادیکال های آزاد
بیش از حد و استرس اکسیداتیو می شود ، از جمله:
آلودگی هوا ، دود سیگار ، مصرف الکل ، سطح بالای قند خون ، مصرف زیاد اسیدهای چرب اشباع نشده
عفونت های باکتریایی ، قارچی یا ویروسی مصرف بیش از حد آهن ، منیزیم مس یا روی اکسیژن زیاد یا کم در
بدن شما ورزش شدید و طولانی مدت ، که باعث آسیب بافتی می شود .
آنتی اکسیدان ها برای بقای همه موجودات زنده ضروری هستند.
بدن شما آنتی اکسیدان های خاص خود مانند آنتی اکسیدان سلولی گلوتاتیون را تولید می کند.
گیاهان و حیوانات و همچنین سایر اشکال زندگی ، دفاعی خاص خود را در برابر رادیکال های آزاد و آسیب اکسیداتیو دارند.
بنابراین ، آنتی اکسیدان ها در تمام غذاهای کامل با منشا گیاهی و حیوانی یافت می شوند.
مصرف کافی آنتی اکسیدان مهم است.
با این حال ، بسیاری از آنتی اکسیدان های غیر ضروری دیگر در مواد غذایی وجود دارد.
گرچه برای بدن شما ضروری نیستند ، اما نقش مهمی در سلامت عمومی دارند.
فواید سلامتی مرتبط با رژیم غذایی غنی از گیاهان حداقل تا حدی به دلیل تنوع آنتی اکسیدانی است که آنها فراهم می کنند
توت ، چای سبز ، قهوه و شکلات تلخ به عنوان منابع خوبی از آنتی اکسیدان مشهور هستند.
طبق برخی مطالعات ، قهوه بزرگترین منبع آنتی اکسیدان در رژیم غذایی غربی است ، اما این تا حدی به این دلیل است
که افراد متوسط آنقدر غذاهای غنی از آنتی اکسیدان نمی خورند .
فرآورده های گوشتی و ماهی نیز حاوی آنتی اکسیدان هستند ، اما به میزان کمتری از میوه ها و سبزیجات .
آنتی اکسیدان ها می توانند ماندگاری غذاهای طبیعی و فرآوری شده را افزایش دهند.
بنابراین ، آنها اغلب به عنوان مواد افزودنی غذایی استفاده می شوند.
به عنوان مثال ، ویتامین C اغلب به غذاهای فرآوری شده اضافه می شود تا به عنوان ماده نگهدارنده عمل کند
آنتی اکسیدان ها را می توان به عنوان محلول در آب یا چربی دسته بندی کرد.
آنتی اکسیدان های محلول در آب عملکرد خود را در مایع داخل و خارج سلول ها انجام می دهند ، در حالی که آنهایی
که محلول در چربی هستند ، عمدتا در غشای سلول عمل می کنند.
آنتی اکسیدان های مهم غذایی عبارتند از:
ویتامین C: این آنتی اکسیدان محلول در آب یک ماده مغذی ضروری در رژیم غذایی است.
ویتامین E: این آنتی اکسیدان محلول در چربی نقش مهمی در محافظت از غشای سلول در برابر آسیب اکسیداتیو دارد.
فلاونوئیدها : این گروه از آنتی اکسیدان های گیاهی اثرات مفید بسیاری برای سلامتی دارند .
بسیاری از موادی که اتفاقاً آنتی اکسیدان هستند عملکردهای مهم دیگری نیز دارند.
نمونه های قابل توجه دیگر شامل کورکومینوئیدها در زردچوبه و اولئوکانتال در روغن زیتون هستند.