آیا قهوه خوب است یا بد ؟
اثرات قهوه بر سلامتی بحث برانگیز است.
علی رغم آنچه ممکن است شنیده باشید ، چیزهای خوبی درباره قهوه گفته می شود.
آنتی اکسیدان زیادی دارد و با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها ارتباط دارد.
با این حال ، این ماده همچنین حاوی کافئین است ، محرکی که می تواند در برخی افراد مشکل ایجاد کند و خواب را مختل کند.
در این مقاله ، نگاهی دقیق به قهوه و تأثیرات آن بر سلامتی ، هم به نکات مثبت و منفی می پردازد.
قهوه سرشار از مواد مغذی بسیار است که به طور طبیعی در دانه های قهوه یافت می شود.
یک فنجان قهوه (۲۴۰ میلی لیتری) حاوی موارد زیر است:
ویتامین B2 (ریبوفلاوین): ۱۱٪
ویتامین B5 (اسید پانتوتنیک): ۶٪
ویتامین B1 (تیامین): ۲٪
ویتامین B3 (نیاسین): ۲٪
فولات: ۱٪
منگنز: ۳٪
پتاسیم: ۳٪
منیزیم: ۲٪
فسفر: ۱٪
این ممکن است زیاد به نظر نرسد اما قهوه واقعاً از نظر مقدار زیادی آنتی اکسیدان می درخشد.
نوشابه ، چای و شکلات همگی حاوی کافئین هستند ، اما قهوه بزرگترین منبع آن است.
کافئین یک محرک شناخته شده است.
در مغز شما ، عملکرد یک انتقال دهنده عصبی مهاری (هورمون مغز) به نام آدنوزین را مسدود می کند.
با مسدود کردن آدنوزین ، کافئین فعالیت در مغز شما را افزایش می دهد و انتقال دهنده های عصبی دیگر مانند
نوراپی نفرین و دوپامین را آزاد می کند.
این باعث کاهش خستگی و احساس هوشیاری بیشتری می شود.
مطالعات متعدد نشان می دهد که کافئین می تواند منجر به تقویت کوتاه مدت عملکرد مغز ، بهبود خلق و خو
زمان واکنش ، هوشیاری و عملکرد شناختی عمومی شود
کافئین همچنین می تواند به طور متوسط ۳ تا ۱۱ درصد از متابولیسم و ۱۲ تا ۱۱ درصد از میزان ورزش را افزایش دهد
با این حال ، برخی از این اثرات کوتاه مدت هستند.
بیماری آلزایمر شایع ترین بیماری نوروژنراتیو در جهان و علت اصلی زوال عقل است.
مطالعات نشان داده است که نوشیدن کنندگان قهوه تا ۶۵٪ کمتر در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر هستند
پارکینسون دومین بیماری شایع تخریب عصبی است و به دلیل مرگ نورون های مولد دوپامین در مغز ایجاد می شود.
نوشیدن قهوه ۳۲-۶۰٪ خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را کاهش می دهد.
هرچه افراد بیشتر قهوه بنوشند ، خطر آن کاهش می یابد
دیابت نوع ۲ به دلیل مقاومت در برابر اثرات انسولین با افزایش سطح قند خون مشخص می شود.
این بیماری شایع در دهه اخیر ده برابر شده و اکنون بیش از ۳۰۰ میلیون نفر مبتلا هستند
جالب توجه است ، مطالعات نشان می دهد که ممکن است در مصرف کنندگان قهوه ۲۳-۶۷٪ خطر ابتلا به این بیماری
کاهش یابد.
کبد شما عضوی فوق العاده مهم است که صدها عملکرد مختلف در بدن شما دارد.
به مصرف بیش از حد الکل و فروکتوز حساس است.
مرحله پایانی آسیب کبدی سیروز نام دارد و بیشتر کبد شما را به بافت زخمی تبدیل می کند.
افرادی که قهوه مصرف میکنند تا ۸۴٪ کمتر خطر ابتلا به سیروز را دارند ، و بیشترین تأثیر را برای کسانی که ۴ فنجان
یا بیشتر در طول روز می نوشند.
سرطان کبد نیز شایع است.
این دومین علت اصلی مرگ سرطان در سراسر جهان است.
در معرض ابتلا به سرطان کبد در مصرف کنندگان قهوه ۴۰٪ کمتر است
افسردگی شایع ترین اختلال روانی در جهان است و منجر به کاهش قابل توجه کیفیت زندگی می شود.
در یک مطالعه هاروارد از سال ۲۰۱۱ ، افرادی که بیشترین قهوه را می نوشیدند ۲۰٪ خطر افسردگی کمتری داشتند
در یک بررسی از سه مطالعه ، افرادی که چهار فنجان یا بیشتر فنجان قهوه در روز می نوشیدند ۵۳٪ کمتر احتمال
خودکشی داشتند
حقیقت این است که برخی از جنبه های منفی قهوه نیز وجود دارد ، اگرچه این مورد تا حدودی به شخص بستگی دارد.
مصرف بیش از حد کافئین می تواند منجر به لرزش ، اضطراب ، تپش قلب و حتی حملات وحشت شدید شود !
اگر به کافئین حساس هستید بهتر است به طور کلی از قهوه خودداری کنید.
یک عارضه جانبی ناخواسته دیگر این است که می تواند خواب را مختل کند
کافئین همچنین می تواند اثرات ادرار آور و افزایش دهنده فشار خون داشته باشد ، هرچند که اینها معمولاً با استفاده منظم
از بین می روند.
وقتی افراد به طور منظم کافئین مصرف می کنند ، نسبت به آن اعتیاد پیدا می کنند.
هنگامی که این افراد از مصرف کافئین خودداری کنند ، علائم ترک آن مانند سردرد ، خستگی ، بی حالی و تحریک پذیری
را پیدا می کنند.
این می تواند برای چند روز ادامه یابد
ترک علائم اعتیاد جسمی است.
برخی از افراد – به ویژه زنان باردار – قطعاً باید از مصرف قهوه پرهیز کرده یا آن را به شدت محدود کنند.
افرادی که دچار مشکلات اضطراب ، فشار خون بالا یا بی خوابی هستند نیز ممکن است بخواهند برای مدتی میزان
مصرف خود را کاهش دهند
همچنین برخی شواهد نشان می دهد که افرادی که بدن آنها کافئین را به آهستگی متابولیزه می کند ، در معرض خطر
حملات قلبی ناشی از نوشیدن قهوه قرار دارند
علاوه بر این ، برخی از افراد نگران هستند که نوشیدن قهوه ممکن است به مرور خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.
گرچه درست است که دانه های قهوه بو داده حاوی آکریل آمیدها ، دسته ای از ترکیبات سرطان زا هستند ، اما هیچ
مدرکی وجود ندارد که مقدار کمی آکریل آمید موجود در قهوه باعث آسیب شود.
در حقیقت ، بیشتر مطالعات نشان می دهد که مصرف قهوه هیچ تاثیری بر خطر سرطان ندارد و یا حتی ممکن است
آن را کاهش دهد
مقاله پیشنهادی تکمیلی : ۱۲ خاصیت علمی قهوه