فولات و اسید فولیک اشکال ویتامین B محلول در آب هستند.
فولات به طور طبیعی در غذا دیده می شود و اسید فولیک فرم مصنوعی این ویتامین است.
غذاهایی که به طور طبیعی سرشار از فولات هستند شامل سبزیجات برگ دار
(مانند اسفناج ، کلم بروکلی و کاهو) ، بامیه ، مارچوبه ، میوه ها (مانند موز ، خربزه و لیمو) لوبیا
مخمر ، قارچ ، گوشت ، آب پرتقال و آب گوجه فرنگی.
اسیدفولیک نوعی ویتامین B است که به طور معمول در غذاهایی مانند لوبیا ، نخود فرنگی
عدس ، پرتقال ، محصولات گندم کامل ، کبد ، مارچوبه ، چغندر ، کلم بروکلی و
اسفناج یافت می شود.
اسید فولیک به بدن شما کمک می کند سلول های جدید تولید و حفظ کند و همچنین از
تغییر DNA که منجر به سرطان می شود جلوگیری می کند.
اسید فولیک برای پیشگیری و درمان سطح پایین فولات در خون (کمبود فولات) و سطح بالای
خون هموسیستئین (هیپرهوموسیستئینمی) استفاده می شود.
زنانی که باردار هستند یا ممکن است باردار شوند از اسیدفولیک برای جلوگیری از سقط
جنین و “نقص لوله عصبی” استفاده می کنند.
اسید فولیک همچنین برای بسیاری از موارد دیگر از جمله افسردگی ، سکته مغزی ، کاهش
حافظه و مهارت های تفکر در افراد مسن که بیش از حد طبیعی برای سن آنها و
بسیاری دیگر است ، استفاده می شود.
اسید فولیک اغلب در ترکیب با سایر ویتامین های گروه B استفاده می شود.
اسید فولیک احتمالاً برای نارسایی کلیه موثر است.
حدود ۸۵٪ از افراد مبتلا به نارسایی کلیه مقادیر زیادی هموسیستئین دارند.
مقادیر بالای هموسیستئین با بیماری قلبی و سکته مغزی مرتبط است.
مصرف اسیدفولیک میزان هموسیستئین را در افراد مبتلا به نارسایی کلیه کاهش می دهد
مقادیر بالای هموسیستئین با بیماری قلبی و سکته مغزی مرتبط است.
مصرف اسیدفولیک در افراد با سطح نرمال تا کمی افزایش یافته سطح هموسیستئین
را کاهش می دهد.
اسید فولیک در دوران بارداری خطر نقص مادرزادی در لوله عصبی را کاهش می دهد.
توصیه می شود زنان باردار ۶۰۰-۸۰۰ میکروگرم اسید فولیک در روز از رژیم یا مکمل های
خود از ۱ ماه قبل از بارداری و در دوران بارداری دریافت کنند.
به زنان بارداری که سابقه نقص مادرزادی در لوله عصبی دارند توصیه می شود
روزانه ۴۰۰۰ میکروگرم اسید فولیک دریافت کنند.
(با نظر پزشک مصرف گردد )
مصرف اسیدفولیک با یا بدون مکمل های دیگر ممکن است حافظه و مهارت های تفکر را
در افراد مسن مبتلا به این بیماری بهبود بخشد.
به نظر می رسد اسید فولیک در افرادی که میزان فولات کم یا مقادیر زیادی هموسیستئین
در خون دارند ، بهترین نتیجه را می دهد.
تحقیقات نشان می دهد که مصرف روزانه اسید فولیک به مدت حداقل ۶ هفته باعث کاهش
فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون می شود.
اما به نظر نمی رسد مصرف اسید فولیک با داروهای فشار خون بیش از مصرف فقط داروی
فشار خون ، بزرگ شدن لثه ناشی از داروی فنی توئین ، فشار خون را کاهش دهد.
این اختلال پوستی باعث ایجاد لکه های سفید بر روی پوست می شود
برخی شواهد محدود نشان داده است که به نظر می رسد افراد مسنی که اسید فولیک
بیشتری در رژیم غذایی یا مکمل مصرف می کنند ، در مقایسه با افرادی که اسید فولیک
کمتری مصرف می کنند ، در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر هستند.
بتا تالاسمی نوعی اختلال در خون است که منجر به تولید هموگلوبین کمتری می شود
پروتئینی که اکسیژن را در خون حمل می کند.
بیماران مبتلا به بتا تالاسمی معمولاً درد استخوان و عضله دارند و قدرت کمتری دارند.
در کودکان مبتلا به این اختلال ، تحقیقات محدود نشان می دهد که مصرف اسید فولیک
به تنهایی یا با ال-کارنیتین ترکیبی مشابه اسید آمینه از پروتئین ، باعث کاهش درد استخوان
و افزایش قدرت می شود.
برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف مکمل های اسید فولیک در طی ۲۲ هفته آخر بارداری
ممکن است عملکرد ذهنی کودک را در دوران کودکی بهبود بخشد
تحقیقات نشان می دهد که مصرف اسیدفولیک یا خوردن فولات در رژیم غذایی می تواند
خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ یا مقعد را کاهش دهد
با این حال ، برخی تحقیقات وجود دارد که نشان نمی دهد مصرف اسیدفولیک یا فولات در رژیم
غذایی همان مزیت را دارد.
ممکن است اسید فولیک برای پیشگیری از سرطان روده بزرگ مفیدتر از سرطان رکتوم باشد
در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک به اسید فولیک ، کمک فوری پزشکی دریافت کنید:
کهیر ، بثورات پوستی ، خارش ، قرمزی پوست. خس خس سینه ، تنفس دشوار
تورم صورت ، لب ها ، زبان یا گلو
عوارض جانبی شایع اسیدفولیک ممکن است شامل موارد زیر باشد:
حالت تهوع ، از دست دادن اشتها ؛ نفخ ، گاز ، درد معده ؛ طعم تلخ یا ناخوشایند در دهان شما
گیجی ، مشکل در تمرکز مشکلات خواب افسردگی؛ یا احساس هیجان یا تحریک پذیری دارید.
کمبود فولات زمانی اتفاق می افتد که فولات کافی در بدن وجود نداشته باشد.
این می تواند منجر به نوعی کم خونی به نام کم خونی مگالوبلاستیک شود.
در دوران بارداری ، کمبود فولات خطر بی نظمی مادرزادی را افزایش می دهد.
برخی از علائم کمبود فولات عبارتند از:
ضعف خستگی مشکل تمرکز سردرد تحریک پذیری تپش قلب زخم های زبان و داخل دهان
تغییر رنگ پوست ، مو ، یا ناخن های دست تحریک پذیری ، سردرد ، تپش قلب و تنگی نفس
در مکمل های غذایی و غذاهای غنی شده ، از جمله نان ، آرد ، غلات و غلات وجود دارد.
همچنین یک ماده افزودنی رایج به ویتامین های B کمپلکس است.
بسیاری از غذاها به طور طبیعی سرشار از فولات هستند. بهترین منبع شامل
جگر گوشت گاو اسفناج آب پز نخود سیاه چشم مارچوبه جوانه بروکسل کاهو آووکادو
کلم بروکلی سبزی خردل نخود سبز لوبیا کلیه کنسرو آب گوجه فرنگی آب پرتقال
بادام زمینی تفت داده نارنج پرتقال و گریپ فروت پاپایا موز طالبی تخم مرغ