گزینه های زیادی برای انتخاب بهترین روغن خوراکی سالم در پخت و پز و آشپزی وجود دارد
برخی مانند روغن زیتون کاملاً شناخته شده هستند و برخی دیگر مانند روغن آووکادو یا نارگیل مصرف کمتری دارند
کدام روغن برای شما مناسب است؟
این بستگی زیادی به نوع پخت و پز شما دارد.
نقطه جوش روغن ، که نقطه شروع سوختن روغن است ، یکی از مهمترین مواردی است که باید در نظر بگیرید.
اگر روغن را تا نقطه جوش آن گرم کنید ، نه تنها به عطر و طعم آن آسیب می زند ، بلکه بسیاری از مواد مغذی موجود در روغن
تخریب می شوند و روغن ترکیبات مضری به نام رادیکال های آزاد را آزاد می کند.
در این مطلب بهترین روغن های خوراکی مورد استفاده در پخت و پز در سرتاسر جهان را بررسی میکنیم
از روغن خردل بیشتر برای پخت و پز در مناطق شمالی هند استفاده می شود.
این روغن گردش خون را تقویت می کند و حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده است.
در واقع افزودن روغن خردل به رژیم غذایی می تواند برای حفظ سلامت قلب مفید باشد
خواص ضد عفونی کننده آن می تواند به درمان عفونت دستگاه گوارش کمک کند.
یک روغن پخت و پز محبوب در سراسر هند و همچنین سایر کشورهای آسیا است
روغن بادام زمینی یکی از بالاترین محتوای چربی اشباع نشده در بین روغن های پخت و پز را دارد و یک روغن پخت و پز
توصیه شده برای سلامت قلب است.
این روغن حاوی تعادل مناسبی از انواع مختلف اسیدهای چرب است
معمولاً با طعم و بوی خوبی همراه است و در حرارت زیاد به خوبی طبخ می شود
از روغن نارگیل طبیعی برای حفظ سلامت مو و ماساژ بدن استفاده می شود با این حال ، از آن به عنوان روغن پخت و پز
نیز در مناطق جنوبی هند استفاده می شود.
روغن نارگیل خاصیت ضد ویروسی و ضد قارچی دارد که برای سلامتی مفید است.
نکته اصلی در استفاده از روغن نارگیل درگیری محتوای بالای چربی اشباع آن است.
برخلاف سایر روغنهای گیاهی ، روغن نارگیل در درجه اول چربی اشباع شده است.
همه موافق نیستند که چنین منبع غلیظ چربی اشباع برای سلامتی ممنوع است اما برخی از متخصصان ، از جمله
انجمن قلب آمریکا معتقدند که جایگزینی غذاهای پر چربی اشباع با گزینه های سالم تر می تواند سطح کلسترول خون
را کاهش دهد و باعث بهبود چربی خون شود.
که از میوه نخل های روغن گرفته می شود ، به خوبی با غذاهای پرادویه مناسب است.
این ماده حاوی آنتی اکسیدان ، ویتامین E و بتاکاروتن است. این ماده برای سرخ کردن غذا ها مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین
منبع بسیار خوبی از توکترینول ها است که نوعی ویتامین E است و باعث سلامت مغز می شود.
این روغن خوراکی حاصل از دانه کنجد نه تنها برای آشپزی استفاده می شود بلکه دارای خواص دارویی نیز می باشد.
این روغن خاصیت ضد التهابی قوی دارد و ۸۲٪ چربی های اشباع نشده را شامل می شود که برای قلب شما مفید است.
علاوه بر این ، منبع غنی از اسیدهای چرب امگا ۶ است و به تنظیم قند خون سالم پشتیبانی می کند.
به غیر از سرخ کردن ، از آن در تهیه سالاد نیز استفاده می شود.
روغن کنجد از نقطه جوش بالاتری برخوردار است و می تواند برای دستور العمل های پخت و پز با حرارت بالا استفاده شود
روغن بادام به شما کمک می کند وزن مناسبی داشته باشید و برای قلب مفید است.
علاوه بر این ، به تثبیت سطح قند خون کمک می کند.
روغن بادام سرشار از ویتامین E است و فواید آنتی اکسیدانی نیز دارد.
این روغن خوراکی سرشار از چربی های مفید برای قلب است.
علاوه بر این ، حاوی ویتامین K است که برای تقویت سلامت استخوان مفید است.
این روغن حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است که برای حفظ سطح خون و سلامت پوست مفید است.
این روغن که به عنوان تقویت کننده انرژی شناخته می شود یکی از بهترین روغن های مغذی قلب است و سرشار
از ویتامین A و E است
که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و هضم غذا را آسان تر می کند.
همچنین ، دارای خواص ملین است ، که می تواند برای جلوگیری از یبوست استفاده شود.
یک قاشق غذاخوری حاوی ۲۸٪ مقدار توصیه شده روزانه فرد به ویتامین E را دارا است.
روغن آفتابگردان حاوی مقدار زیادی اسید چرب و امگا ۶ است. مصرف بیش از حد امگا ۶ بدون تعادل با امگا ۳ می تواند
منجر به التهاب اضافی در بدن شود ، بنابراین تعدیل مهم است.
متخصصان تغذیه و پخت و پز توافق دارند که یکی از روغن های همه کاره و سالم برای طبخ ، روغن زیتون است به
شرطی که کاملا طبیعی باشد.
روغن زیتون طبیعی و بکر حاوی مقدار زیادی چربی اشباع نشده و برخی از اسیدهای چرب اشباع نشده است.
بسیاری از مطالعات آن را با سلامت بهتر قلب مرتبط دانسته اند.
از اصطلاح “روغن نباتی” برای هر روغنی که از منابع گیاهی تهیه می شود استفاده می شود و سلامت روغن گیاهی به منبع و محل
مصرف آن بستگی دارد.
بیشتر روغن های گیاهی موجود در بازار ترکیبی از روغن های کلزا ، ذرت ، سویا ، نخل و آفتابگردان است.
این روغن ها لزوما برای شما مضر نیستند ، اما شما می توانید از روغن های سالم تری نظیر کنجد یا زیتون سود بیشتری ببرید!
هنوز هم روغنهای گیاهی تصفیه شده و فرآوری می شوند ، به این معنی که آنها نه تنها فاقد طعم هستند ، بلکه مواد مغذی نیز دارند.
روغن های فرآوری شده از نظر تحمل گرما ضعیف و در روند فرآوری سست شده اند که برای پخت و پز در دمای زیاد مناسب نیستند
روغن کانولا از دانه کلزا ، گیاهی گل دهنده گرفته شده و حاوی مقدار مناسب چربی اشباع نشده است.
از بین تمام روغن های گیاهی ، روغن کانولا تمایل به داشتن کمترین چربی اشباع را دارد
این دارای نقطه جوش زیاد است ، به این معنی که می تواند برای پخت و پز با حرارت بالا مفید باشد.
روغن آووکادو یک انتخاب عالی است!
مانند روغن زیتون بسیار بکر تصفیه نشده است ، اما دارای نقطه جوش بالاتر است ، به این معنی که می توان از آن برای پختن
با حرارت بالاتر استفاده کرد و برای سرخ کردن بسیار مناسب است.
عطر و طعم چندانی ندارد و همین امر باعث می شود گزینه خوبی برای پخت و پز باشد.
روغن آووکادو حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده و همچنین ویتامین E.
یک نکته منفی برای این روغن گران بودن آن است!
این روغن دارای نقطه جوش پایین است ، بنابراین برای پخت و پز خوب نیست ، اما می توان از آن به روش های دیگر استفاده کرد.
روغن گردو نسبت خوبی از اسیدهای چرب امگا ۶ به امگا ۳ دارد که به کنترل التهاب کمک می کند.
روغن بذر کتان سرشار از امگا ۳ است و دارای نقطه جوش پایین است ، به این معنی که نباید از آن برای پخت و پز استفاده شود.
اطمینان حاصل کنید که در مکانی با دمای پایین مانند یخچال نگهداری شود.