شکلات تلخ یکی از خوراکی های دوست داشتنی با خاصیت بالا و مملو از مواد مغذی است که می تواند اثر مثبتی بر سلامتی شما داشته باشد
شکلات تلخ از کاکائو تهیه شده و یکی از بهترین منابع آنتی اکسیدان روی کره زمین است.
مطالعات نشان می دهد که شکلات تلخ که خلوص بالایی دارد(نه دیگر شکلات های شیرین) می تواند سلامتی شما را بهبود بخشد و
خطر بیماری های قلبی را نیز کاهش دهد.
ما در این مقاله ۷ مزیت و خاصیت مهم شکلات تلخ یا کاکائو را بر سلامتی را بر اساس دیدگاه های علمی بررسی می کنیم
اگر شما شکلات تلخ با کیفیتی خریداری کنید در واقع یک محصول کاملاً مقوی است.
این ماده حاوی مقدار مناسبی فیبر محلول و همچنین حاوی مواد معدنی زیادی است.
یک عدد شکلات تلخ ۱۰۰ گرمی با ۷۰-۸۵٪ کاکائو خالص شامل موارد زیر است :
۱۱ گرم فیبر
۶۷٪ آهن
۵۸٪ منیزیم
۸۹٪ مس
۹۸٪ منگنز
و همچنین حاوی مقدار زیادی پتاسیم ، فسفر ، روی و سلنیوم است
البته دقت کنید که ۱۰۰ گرم شکلات تلخ مقدار نسبتاً زیادی است و چیزی نیست که باید روزانه مصرف کنید.
مصرف زیاد و بیش از حد ممکن است مشکلاتی برای شما ایجاد کند.
پس در حد اعتدال مصرف نمایید.
کاکائو و شکلات تلخ همچنین حاوی مقدار مناسب و با کیفیتی از اسیدهای چرب هستند.
چربی ها موجود نیز غالباً اشباع و غیر اشباع هستند .
این ماده همچنین حاوی محرک هایی مانند کافئین و تئوبرومین است ، اما بعید به نظر می رسد که باعث ایجاد مشکلاتی در خواب شما گردد
زیرا مقدار کافئین موجود در آن در مقایسه با قهوه بسیار ناچیز است.
البته بهتر است اگر مشکل و اختلالات خواب دارید در شب مصرف نکنید.
شکلات تلخ مملو از ترکیبات آلی است که از نظر بیولوژیکی فعال هستند و به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند.
این موارد شامل پلی فنول ها ، فلاوانول ها و کاتچین ها هستند.
یک مطالعه تحقیقاتی نشان داد که کاکائو و شکلات تلخ بیش از هر میوه دیگری حتی زغال اخته و توت فرنگی ، فعالیت
آنتی اکسیدانی پلی فنول و فلاوانول دارد
فلاوانول های موجود در شکلات تلخ می تواند پوشش شریان ها را تحریک کرده و نیتریک اکسید (NO) تولید کنند.
یکی از عملکردهای نیتریک اکسید ارسال سیگنال برای شل شدن به عروق است که باعث کاهش مقاومت در برابر جریان خون و در نتیجه
کاهش فشار خون می شود.
بسیاری از مطالعات کنترل شده نشان می دهد که کاکائو و شکلات تلخ می توانند جریان خون را بهبود بخشند و فشار خون را کاهش دهند
اگرچه این تأثیرات معمولاً خفیف است
مصرف شکلات تلخ می تواند چندین فاکتور مهم و خطرناک مرتبط با بیماری های قلبی را بهبود بخشد.
کاکائو به طور قابل توجهی کلسترول بد را در مردان کاهش می دهد.
شکلات تلخ همچنین می تواند مقاومت به انسولین را کاهش دهد ، که یکی دیگر از عوامل خطر زا برای بسیاری از بیماری ها مانند
بیماری های قلبی و دیابت است.
به نظر می رسد ترکیبات موجود در شکلات تلخ بدن را در برابر اکسیداسیون کلسترول بد محافظت می کند.
این کار در دراز مدت باعث می شود که کلسترول بسیار کمتری در رگ ها رسوب کند و در نتیجه خطر بیماری های قلبی کاهش یابد
به هر حال با توجه به روند بیولوژیکی شناخته شده (فشار خون پایین و کلسترول بد اکسید شده) به نظر قابل قبول می رسد که
مصرف منظم شکلات تلخ ممکن است خطر بیماری های قلبی را کاهش دهد
ترکیبات فعال زیستی موجود در شکلات تلخ می تواند برای پوست شما عالی باشد!
فلاونول ها می توانند در برابر آسیب های پوست ، ناشی از آفتاب محافظت کنند.
همچنین این مواد می توانند جریان خون در پوست را بهبود بخشند و آبرسانی به پوست را افزایش دهند .
یکی از معروف ترین خواص مصرف شکلات تلخ که اکثر افراد نیز از آن آگاه هستند بهبود عملکرد مغز و حافظه است.
یک مطالعه بر روی داوطلبان سالم نشان داد که مصرفر شکلات تلخ به مدت پنج روز باعث بهبود جریان خون در مغز می شود.
همچنین مصرف کاکائو ممکن است به طور قابل توجهی عملکرد شناختی را در افراد مسن مبتلا به نقص ذهنی بهبود بخشد.
علاوه بر این ، کاکائو حاوی مواد محرک مانند کافئین است ، که می تواند دلیل اصلی این باشد که می تواند عملکرد مغز را در
کوتاه مدت بهبود بخشد
در تحقیقات مختلف شواهد قابل قبولی وجود دارد که نشان می دهد شکلات تلخ و کاکائو می تواند خاصیت بسیار زیادی بر سلامتی
داشته باشد ، به ویژه در برابر بیماری های قلبی و اثر بر عملکرد مغز.
البته ، این بدان معنا نیست که شما باید هر روز مقدار زیادی شکلات مصرف کنید!
افراط در مصرف کاکائو و شکلات تلخ نیز با مشلات و عوارضی هم همراه است پس اعتدال را رعایت کنید!
توجه داشته باشید که بسیاری از شکلات های موجود در بازار سالم نیستند.
بهتر است همیشه یک جنس با کیفیتی را انتخاب کنید(با قند پایین تر)
انتخاب مناسب می تواند یک شکلات تلخ با محتوای ۷۰٪ یا بیشتر باشد.
هر چه شکلات تیره تر باشد ، قند آن نیز کمتر می شود
شکلات های تیره هم مقداری قند دارند ، اما مقادیر آن معمولاً کم است.