پیاز یک گیاه پر خاصیت و عضوی از تیره گیاهان گلدار آلیوم است که شامل سیر ، موسیر ، تره فرنگی و پیاز کوهی نیز می باشد.
این سبزیجات حاوی ویتامین ها ، مواد معدنی مختلف و ترکیبات گیاهی قوی هستند که نشان داده شده است
از بسیاری جهات باعث سلامتی می شوند.
در حقیقت ، خواص دارویی پیاز از زمان های بسیار قدیم شناخته شده است ، زمانی که از آن برای درمان بیماری
هایی مانند سردرد ، بیماری های قلبی و زخم های دهان استفاده می شد
در اینجا ۸ نمونه از بهترین خاصیت های پیاز برای سلامتی آورده شده است
پیاز غنی از مواد مغذی است ، به این معنی که کالری کمی دارد اما ویتامین و مواد معدنی زیادی دارد.
یک پیاز متوسط فقط ۴۴ کالری دارد اما مقدار قابل توجهی ویتامین ، مواد معدنی و فیبر را تأمین می کند.
این سبزی دارای ویتامین C زیادی است
این ویتامین ماده مغذی در تنظیم سلامت سیستم ایمنی بدن ، تولید کلاژن ، ترمیم بافت و جذب آهن.
ویتامین C همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی در بدن شما عمل می کند
پیاز همچنین سرشار از ویتامین های گروه B است ، از جمله فولات (B9) و پیریدوکسین (B6)
که نقش اصلی را در متابولیسم ، تولید گلبول های قرمز و عملکرد عصبی بازی می کنند
پیاز همچنین منبع خوبی از پتاسیم است
عملکرد سلولی طبیعی ، تعادل مایعات ، انتقال عصب ، عملکرد کلیه و انقباض عضلانی همه به پتاسیم نیاز دارند
پیاز حاوی آنتی اکسیدان و ترکیباتی است که با التهاب مقابله می کند
تری گلیسیرید و سطح کلسترول را کاهش می دهد
همه اینها ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.
خاصیت ضد التهابی قوی پیاز همچنین ممکن است به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و از لخته شدن خون محافظت کند.
همچنین نشان داده شده است که پیاز باعث کاهش سطح کلسترول می شود.
آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که از اکسیداسیون جلوگیری می کنند ، این فرآیند منجر به آسیب سلولی
می شود و به بیماری هایی مانند سرطان ، دیابت و بیماری های قلبی کمک می کند.
پیاز منبع عالی آنتی اکسیدان است.
در حقیقت ، آنها بیش از ۲۵ نوع مختلف آنتی اکسیدان فلاونوئید دارند
پیاز قرمز حاوی آنتوسیانین است
رنگدانه های گیاهی ویژه ای از خانواده فلاونوئیدها که به پیاز قرمز رنگ عمیق می بخشد.
مصرف سبزیجاتی مانند سیر و پیاز با کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها از جمله معده و روده بزرگ ارتباط دارد.
این خاصیت مبارزه با سرطان با ترکیبات گوگرد و آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی موجود در پیاز مرتبط است.
پیاز همچنین حاوی فیستین و کورستین ، آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی است که ممکن است رشد تومور را مهار کند
خوردن پیاز ممکن است به کنترل قند خون کمک کند ، که به خصوص برای افراد دیابتی یا قند خون بالا بسیار مهم است
ترکیبات خاصی که در پیاز یافت می شود ، مانند ترکیبات کوئرستین و گوگرد ، دارای اثرات ضد دیابت هستند.
به عنوان مثال ، نشان داده شده است که کورستین با سلولهای روده باریک ، لوزالمعده ، عضله اسکلتی
بافت چربی و کبد برهم کنش دارد تا تنظیم قند خون را در بدن انجام دهد.
اگر چه اعتبار لبنیات برای تقویت سلامت استخوان ها بسیار زیاد است ، اما بسیاری از مواد غذایی دیگر از جمله
پیاز ، ممکن است به تقویت استخوان ها کمک کنند.
اعتقاد بر این است که پیاز به کاهش استرس اکسیداتیو ، افزایش سطح آنتی اکسیدان و کاهش از دست دادن
استخوان کمک می کند ، که ممکن است از پوکی استخوان جلوگیری کرده و تراکم استخوان را افزایش دهد
پیاز می تواند با باکتری های بالقوه خطرناک مانند اشرشیاکلی (E. coli) و باسیلوس سرئوس مبارزه کند.
بعلاوه ، نشان داده شده است که عصاره پیاز از رشد باکتری های وبا جلوگیری می کند ، باکتری که یکی از نگرانی
های مهم بهداشت عمومی در کشورهای در حال توسعه است
پیاز منبع غنی فیبر و پروبیوتیک است که برای سلامت مطلوب روده لازم است.
پروبیوتیک ها انواع غیر قابل هضم فیبر هستند که توسط باکتری های مفید روده تجزیه می شوند.
باکتری های روده از پروبیوتیک ها تغذیه می کنند و اسیدهای چرب کوتاه زنجیره ای ایجاد می کنند
تحقیقات نشان داده است که این اسیدهای چرب زنجیره کوتاه باعث تقویت سلامت روده ، تقویت ایمنی
کاهش التهاب و بهبود هضم می شوند
یک رژیم غذایی غنی از پروبیوتیک ممکن است به بهبود جذب مواد معدنی مهم مانند کلسیم کمک کند ، که ممکن
است سلامت استخوان را بهبود بخشد