اسفناج یک سبزی با خواص بالا و از خانواده ی چغندر و کینوا است.
اسفناج سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها است
خوردن اسفناج ممکن است به سلامت چشم کمک کند ، استرس اکسیداتیو را کاهش دهد ، به جلوگیری از
سرطان کمک کند و سطح فشار خون را کاهش دهد.
این مقاله هر آنچه در مورد اسفناج و خواص آن باید بدانید را برای شما بازگو می کند.
هر (۱۰۰ گرم) اسفناج خام شامل موارد زیر است :
کالری : ۲۳
آب : ۹۱٪
پروتئین : ۲.۹ گرم
کربوهیدرات : ۳.۶ گرم
شکر : ۰.۴ گرم
فیبر : ۲.۲ گرم
چربی : ۰.۴ گرم
کربوهیدرات و فیبر
اکثر کربوهیدرات های موجود در اسفناج از فیبر تشکیل شده است که به طرز باورنکردنی برای سلامتی مفید هستند.
اسفناج همچنین حاوی مقادیر کمی قند است که بیشتر به شکل گلوکز و فروکتوز است
اسفناج سرشار از فیبر نامحلول است ، که ممکن است از چندین طریق سلامتی شما را تقویت کند
اسفناج منبع عالی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است ، از جمله :
ویتامین A
اسفناج سرشار از کاروتنوئید است که بدن می تواند آن را به ویتامین A تبدیل کند.
ویتامین C
این ویتامین یک آنتی اکسیدان قوی است که باعث سلامتی پوست و عملکرد ایمنی بدن می شود.
ویتامین K
این ویتامین برای لخته شدن خون ضروری است.
قابل ذکر است ، یک برگ اسفناج بیش از نیمی از نیاز روزانه شما را شامل می شود.
اسید فولیک
این ترکیب که به عنوان فولات یا ویتامین B9 نیز شناخته می شود ، برای زنان باردار حیاتی است و
برای عملکرد طبیعی سلول و رشد بافت ضروری است.
آهن
اسفناج منبع بسیار خوبی از این ماده معدنی ضروری است.
آهن به ایجاد هموگلوبین کمک می کند ، که اکسیژن را به بافتهای بدن وارد می کند.
کلسیم
این ماده معدنی برای سلامت استخوان ها ضروری است و یک ماده مهم برای سیستم عصبی ، قلب و عضلات شماست.
اسفناج همچنین حاوی چندین ویتامین و مواد معدنی دیگر از جمله پتاسیم ، منیزیم و ویتامین های B6 ، B9 و E است.
اسفناج حاوی چندین ترکیب مهم گیاهی است ، از جمله :
لوتئین
این ترکیب با بهبود سلامت چشم مرتبط است.
کامپرول
این آنتی اکسیدان ممکن است خطر ابتلا به سرطان و بیماری های مزمن را کاهش دهد.
نیترات
اسفناج حاوی مقادیر زیادی نیترات است که ممکن است باعث سلامت قلب شود.
کوئرستین
این آنتی اکسیدان ممکن است عفونت و التهاب را دفع کند.
اسفناج یکی از غنی ترین منابع غذایی کورستین است.
زاگزانتین
زاگزانتین نیز مانند لوتئین می تواند سلامت چشم را بهبود بخشد.
رادیکال های آزاد می توانند باعث استرس اکسیداتیو شوند ، که باعث پیری سریع می شود و خطر ابتلا به سرطان و
دیابت را افزایش می دهد
با این حال ، اسفناج حاوی آنتی اکسیدان است که با استرس اکسیداتیو مقابله می کند و به کاهش آسیب آن کمک می کند.
اسفناج غنی از زاگزانتین و لوتئین است که مسئول رنگ در برخی از سبزیجات هستند.
چشمان انسان همچنین حاوی مقادیر زیادی از این رنگدانه ها است ، که از چشمان شما در برابر آسیب های
ناشی از نور خورشید محافظت می کند
علاوه بر این ، چندین مطالعه نشان می دهد که زاگزانتین و لوتئین برای جلوگیری از تحلیل رفتن ماکولا و آب مروارید
که از دلایل عمده نابینایی هستند ، کار می کنند
اسفناج حاوی مقادیر زیادی نیترات است که نشان داده شده است به کاهش فشار خون کمک می کند و خطر
بیماری قلبی را کاهش می دهد
یک مطالعه نشان داد که خوردن اسفناج به طور موثر سطح فشار خون را کاهش می دهد.
اسفناج به طور کلی بسیار سالم است و عوارضی ندارد
با این حال ، ممکن است در برخی افراد اثرات سوئی ایجاد کند.
سنگ کلیه
سنگ کلیه در اثر تجمع اسید و نمک های معدنی ایجاد می شود.
متداول ترین نوع آن سنگ های کلسیم است که از اگزالات کلسیم تشکیل شده است.
اسفناج هم کلسیم و هم اگزالات زیادی دارد ، بنابراین افرادی که در معرض خطر ابتلا به سنگ کلیه هستند
باید مصرف خود را محدود کنند
لخته شدن خون
اسفناج دارای ویتامین K زیادی است که چندین عملکرد در بدن شما را انجام می دهد
اما بیشتر به دلیل نقش آن در لخته شدن خون شناخته می شود.
به همین ترتیب ، می تواند در داروهای رقیق کننده خون تداخل ایجاد کند.
افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند ، باید قبل از مصرف اسفناج با پزشک خود مشورت کنند