تخمه آفتابگردان جزو دانه های پر مصرف و با خواص بالاست که در سراسر جهان محبوبیت زیادی دارد
مطالعات مختلف مصرف دانه های آفتابگردان را به تعدادی از فواید سلامتی مرتبط می کند ، از جمله
کاهش خطر ابتلا به بیماری هایی مانند فشار خون بالا یا بیماری های قلبی.
آنها همچنین حاوی مواد مغذی هستند که می توانند از سیستم ایمنی بدن شما حمایت کرده
و سطح انرژی شما را تقویت کنند.
در اینجا برخی از خواص تخمه آفتابگردان برای سلامتی ذکر شده است
برای کسانی که التهاب کوتاه مدت یا مزمن دارند ، تخمه آفتابگردان می تواند مزایای ضد التهابی
داشته باشد.
دانه های آفتابگردان حاوی ویتامین E ، فلاونوئیدها و سایر ترکیبات گیاهی هستند که می توانند
التهاب را کاهش دهند.
یک مطالعه نشان داد که مصرف دانه های آفتابگردان و سایر دانه ها ۵ بار یا بیشتر در هر هفته
منجر به کاهش التهاب می شود ، که همچنین باعث کاهش عوامل خطر برای چندین
بیماری مزمن می شود.
دانه های آفتابگردان غنی از چربی های “سالم” هستند
یک وعده (سه چهارم فنجان) دانه آفتابگردان حاوی ۱۴ گرم چربی است.
مطالعات نشان داد که مصرف دانه هایی از جمله دانه های آفتابگردان با کاهش میزان بیماری های
قلبی عروقی ، کلسترول بالا و فشار خون بالا ارتباط دارد.
تخمه آفتابگردان منبع بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی هستند که می توانند از سیستم
ایمنی بدن شما پشتیبانی کرده و توانایی شما را برای مقابله با ویروس ها افزایش دهند.
اینها شامل روی و سلنیوم است.
روی نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن دارد و به بدن کمک می کند تا سلول های ایمنی
را حفظ و توسعه دهد.
سلنیوم هم در کاهش التهاب ، مبارزه با عفونت و تقویت ایمنی نقش دارد.
در حالی که مقادیر بالای پروتئین در دانه های آفتابگردان از قبل به افزایش سطح انرژی شما
کمک می کند ، سایر مواد مغذی مانند ویتامین B و سلنیوم می توانند به شما در داشتن انرژی کمک کنند.
ویتامین B1 (که به آن تیامین نیز گفته می شود) موجود در دانه های آفتابگردان می تواند به شما
در تبدیل غذا به انرژی کمک کند که می تواند شما را در طول روز فعال نگه دارد.
سلنیوم می تواند جریان خون را افزایش دهد و اکسیژن بیشتری به بدن شما برساند.
تغذیه دانه های آفتابگردان حاوی پروتئین زیادی و سرشار از چربی های سالم و همچنین
آنتی اکسیدان هایی هستند که می توانند خطر ابتلا به بیماری های جدی را کاهش دهند.
همچنین یک منبع عالی از:
ویتامین E
ویتامین B1
ویتامین B6
مس
آهن
سلنیوم
منگنز
روی
پتاسیم
مواد مغذی
در هر وعدi ¼ فنجان دانه آفتابگردان بوداده خشک و بدون نمک حاوی
کالری: ۲۰۷
پروتئین: ۵.۸ گرم
چربی: ۱۹ گرم
کربوهیدرات: ۷ گرم
فیبر: ۳.۹ گرم
در حالی که التهاب کوتاه مدت یک پاسخ ایمنی طبیعی است ، التهاب مزمن یک عامل خطر برای
بسیاری از بیماری های مزمن است
به عنوان مثال ، افزایش سطح خون نشانگر التهابی پروتئین واکنش پذیر C با افزایش خطر ابتلا
به بیماری های قلبی و دیابت نوع ۲ ارتباط دارد.
فشار خون بالا یک عامل مهم در ابتلا به بیماری های قلبی است ، که می تواند منجر به حمله قلبی
یا سکته شود
ترکیبی در دانه های آفتابگردان آنزیمی را که باعث انقباض رگ های خونی می شود ، مسدود می کند.
در نتیجه ، ممکن است به رگ های خونی شما کمک کند تا فشار خون شما کاهش یابد.
منیزیم موجود در دانه های آفتابگردان به کاهش سطح فشار خون نیز کمک می کند
علاوه بر این ، تخمه آفتابگردان غنی از اسیدهای چرب اشباع نشده ، به ویژه اسید لینولئیک است.
بدن شما از اسید لینولئیک برای ساختن ترکیبی مانند هورمون استفاده می کند که باعث
شل شدن رگ های خونی می شود و باعث کاهش فشار خون می شود.
غذاهای حاوی فیبر به شما در حفظ سیستم گوارشی سالم کمک می کنند.
فیبر قسمت قابل هضم کربوهیدرات نیست.
با تنظیم بلع غذا ، هضم ، جذب و متابولیسم ، به تنظیم روده کمک می کند.
مغز تخمه آفتابگردان مقداری فیبر فراهم می کند ، اما اگر کل دانه را بخورید ، می توانید از
مزایای بیشتری بهره مند شوید زیرا پوست ، کاملاً فیبر است!