زردآلو یک میوه خوشمزه با خواص بسیار و از خانواده میوه های سنگی است
آنها بسیار مغذی هستند و فواید زیادی برای سلامتی مانند بهبود هضم غذا و سلامت چشم دارند.
در این مطلب به مهم ترین خواص زردآلو برای سلامتی پرداخته می شود
زردآلو بسیار مقوی است و حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است.
فقط ۲ عدد زردآلو تازه (۷۰ گرم) حاوی موارد زیر است :
کالری: ۳۴
کربوهیدرات: ۸ گرم
پروتئین: ۱ گرم
چربی: ۰.۲۷ گرم
فیبر: ۱.۵ گرم
ویتامین (A) : 8 درصد
ویتامین (C) : 8 درصد
ویتامین (E) : 4 درصد
پتاسیم: ۴ درصد
علاوه بر این ، این میوه منبع مناسبی از بتا کاروتن ، لوتئین و زاگزانتین است که همه آنتی اکسیدان
های قوی هستند که به مبارزه با رادیکال های آزاد بدن کمک می کنند
بهتر است زردآلو را کامل و با پوست مصرف کنید ، زیرا پوست دارای مقادیر زیادی فیبر و مواد مغذی است.
زردآلو منبع مهمی از بسیاری از آنتی اکسیدان ها از جمله بتا کاروتن و ویتامین های A ، C و E است.
علاوه بر این ، در این میوه یک گروه از آنتی اکسیدان های پلی فنول به نام فلاوونوئیدها وجود دارند
که نشان داده شده است برای محافظت در برابر بیماری ها ، از جمله دیابت و بیماری های
قلبی مفید هستند
فلاونوئیدهای اصلی موجود در زردآلو اسیدهای کلروژنیک ، کاتچین ها و کوئرستین هستند.
این ترکیبات برای خنثی سازی رادیکال های آزاد کار می کنند ، ترکیباتی مضر که به سلول های
شما آسیب می رسانند و باعث استرس اکسیداتیو می شوند.
استرس اکسیداتیو با چاقی و بسیاری از بیماری های مزمن ، مانند بیماری های قلبی مرتبط است
زردآلو دارای ترکیبات متعددی است که برای سلامت چشم ضروری هستند ، از جمله ویتامین
های A و E ویتامین A نقش مهمی در جلوگیری از شب کوری دارد ، اختلالی که به دلیل کمبود
رنگدانه های نور در چشم شما ایجاد می شود ، در حالی که ویتامین E یک آنتی اکسیدان
محلول در چربی است که مستقیماً وارد چشم شما می شود تا از آسیب رادیکال های آزاد محافظت کند
بتا کاروتن (که به زردآلوها رنگ نارنجی زرد می بخشد ) به عنوان پیش ماده ویتامین A عمل می کند
بدین معنی که بدن شما می تواند آن را به این ویتامین تبدیل کند
خوردن زردآلو ممکن است به نفع پوست شما باشد.
دلایل اصلی چین و چروک و آسیب های پوستی عوامل محیطی مانند آفتاب ، آلودگی و دود سیگار است.
علاوه بر این ، تحقیقات نشان می دهد که یک ارتباط مستقیم بین قرار گرفتن در معرض نور
ماورا بنفش (UV) ، آفتاب سوختگی و خطر ابتلا به ملانوم ، یک نوع کشنده از سرطان پوست وجود دارد
قابل توجه است ، شما می توانید با برخی از این آسیب های پوستی از طریق یک رژیم غذایی سالم و
سرشار از آنتی اکسیدان ، که زردآلو فراهم می کند ، مقابله کنید.
ویتامین های C و E ، هر دو در این میوه یافت می شوند ، ممکن است به پوست شما کمک کنند.
به ویژه ، ویتامین C با خنثی سازی رادیکال های آزاد در برابر آسیب UV و آلاینده های محیطی
محافظت می کند
علاوه بر این ، این ویتامین به ساخت کلاژن کمک می کند ، که به پوست قدرت و قابلیت
ارتجاعی می بخشد.
بتا کاروتن ، ماده مغذی دیگر زردآلو ، ممکن است از آفتاب سوختگی محافظت کند.
در یک مطالعه ۱۰ هفته ای ، مصرف مکمل بتا کاروتن خطر آفتاب سوختگی را تا ۲۰٪ کاهش داد
زردآلو دارای پتاسیم زیاد است ، ماده معدنی که به عنوان الکترولیت نیز عمل می کند.
در بدن شما مسئول ارسال سیگنال های عصبی و تنظیم انقباضات عضلانی و تعادل مایعات است
دو عدد زردآلو (۷۰ گرم) ۱۸۱ میلی گرم از این ماده معدنی را تأمین می کند که ۴٪ نیاز روزانه فرد است.
از آنجا که پتاسیم برای حفظ تعادل مایعات از نزدیک با سدیم کار می کند ، مصرف کافی ممکن
است به جلوگیری از نفخ و حفظ فشار خون سالم کمک کند
مانند اکثر میوه ها ، زردآلو به طور طبیعی دارای آب زیادی است که می تواند به تنظیم فشار خون
دمای بدن ، سلامت مفاصل و ضربان قلب کمک کند
از آنجا که اکثر مردم به اندازه کافی آب نمی نوشند ، خوردن میوه های تازه می تواند به شما
در رسیدن به نیازهای روزانه کمک کند.
اگر بدن دچار کمبود آب شود ، حجم خون شما کاهش می یابد و قلب شما را مجبور می کند
برای پمپاژ خون بیشتر کار کند.
علاوه بر این ، هیدراته ماندن به شما اجازه می دهد مواد زائد و مواد مغذی در سراسر بدن
شما به گردش درآید
علاوه بر این ، خوردن زردآلو می تواند راهی آسان برای جبران مجدد آب و از دست دادن
الکترولیت بعد از ورزش باشد ، زیرا این میوه مقدار مناسبی آب و پتاسیم ارائه می دهد
ویتامین A ، که دانشمندان آن را رتینول نیز می نامند ، برای سلامت چشم بسیار مهم است.
به طور خاص ، ویتامین A به بدن کمک می کند تا رنگدانه های مورد نیاز شبکیه به درستی کار کند.
بدون آن ، افراد در معرض ابتلا به شب کوری هستند.
ویتامین A همچنین به چشم ها کمک می کند تا رطوبت لازم برای چشم را تولید کنند.
ویتامین A همچنین با داشتن اثر ضد التهابی نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن ایفا می کند.
سایر منابع خوب ویتامین A عبارتند از:
سبزیجات سبز برگ سبز ، سبزیجات نارنجی ، مانند هویج ، کدو تنبل ، و سیب زمینی شیرین
تخم مرغ طالبی
زردآلو منبع خوبی از ویتامین C است که یکی از ویتامین هایی است که بدن انسان نمی تواند تولید کند.
این بدان معنی است که افراد باید ویتامین C کافی از رژیم های غذایی خود دریافت کنند.
ویتامین C عملکردهای زیادی دارد.
به عنوان مثال ، آنتی اکسیدانی است که به محافظت از سلولهای بدن در برابر آسیب رساندن
به رادیکال های آزاد کمک می کند.
بدن همچنین برای ساخت کلاژن برای ترمیم زخم ها به آن نیاز دارد.
ویتامین C نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن دارد
به مکانیسم های دفاعی طبیعی بدن در مبارزه با باکتری ها و ویروس ها کمک می کند.
برخی دیگر از منابع خوب ویتامین C عبارتند از:
فلفل قرمز و سبز میوه مرکبات توت فرنگی کلم بروکلی
هر ۳۵ گرم زردآلو خام حاوی ۰.۷ گرم فیبر غذایی است
میوه ها و سبزیجات تازه ، از جمله زردآلو ، منابع عالی فیبر هستند.
مصرف فیبر حیاتی است زیرا به بدن کمک می کند تا سطح قند خون را تنظیم کند.
همچنین به هضم غذا کمک می کند ، که به جلوگیری از یبوست و سلامت کلی دستگاه گوارش
کمک می کند.
زرد آلو یکی از بهترین منابع پتاسیم است.
در واقع ، یک وعده زردآلو می تواند تقریباً یک چهارم نیاز روزانه فرد را تأمین کند.
پتاسیم یک الکترولیت است که اعصاب برای کارکرد آن و عضلات باید منقبض شوند.
بدن همچنین برای انتقال مواد مغذی به سلولها و دفع مواد زائد سلولی به پتاسیم نیاز دارد.
همچنین با کمک به منظم ماندن ضربان قلب در سلامت قلب نقش دارد.
برخی منابع خوب دیگر پتاسیم عبارتند از:
عدس آلو خشک کدو و کشمش سیب زمینی
زردآلو از نظر کالری و کربوهیدرات بسیار کم است (یک میوه فقط ۱۷ کالری و ۴ گرم کربوهیدرات دارد)
و این خبر خوبی برای بیماران دیابتی است.
آنها به خوبی می توانند بخشی از رژیم دیابت باشند.
و فیبر موجود در آنها می تواند سطح قند خون را تنظیم کند.
زردآلو همچنین دارای شاخص گلیسمی پایین است
این بدان معنی است که آنها یک اثر پایدار بر سطح قند خون شما دارند و سرعت آن را زیاد نمی کنند.
این میوه همچنین سرشار از ویتامین E است که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و باعث
بهبود سطح قند خون می شود.
فیبر این موضوع را آشکار می کند که می تواند ما را برای مدت طولانی سیر نگه دارد و این
قطعاً به کاهش وزن سالم کمک می کند.
مواد مغذی موجود در زردآلو سلول های خاصی از مغز را تحریک می کند که باعث احساس
سیری و کنترل اشتهای ما می شود.
میوه ها همچنین ممکن است متابولیسم را تسریع کرده و باعث کاهش وزن شوند
زردآلو سرشار از کلسیم ، ماده معدنی مهم برای رشد و سلامت استخوان است.
علاوه بر این پتاسیم نیز برای جذب مناسب و توزیع یکنواخت کلسیم مهم است و زردآلو نیز سرشار
از پتاسیم است.
زردآلو حاوی چندین عناصر غذایی گیاهی است که به عنوان آنتی اکسیدان از جمله پلی فنول ها ،
فلاونوئیدها و بتاکاروتن عمل می کنند.
اینها می توانند از سلولهای شما در برابر آسیب های روزمره که ممکن است به مرور زمان به
سرطان منجر شود محافظت کنند