زعفران ادویه ای قدرتمند است که سرشار از آنتی اکسیدان است.
زعفران با خواص سلامتی ، مانند بهبود خلق و خو ، تقویت بینایی ، عملکرد جنسی و
کاهش وزن مرتبط است.
زعفران گرانترین ادویه در جهان است.
قیمت ۱ پوند (۴۵۰ گرم) بین ۵۰۰ تا ۵۰۰۰ دلار آمریکا !
مرکز تولید این گیاه دارویی ایران و شهرستان های خراسان است(تربت حیدریه و قائنات)
به طور کلی برای اکثر افراد بی خطر است و افزودن آن به رژیم غذایی آسان است.
خواص زعفران چیست ؟ در اینجا ۸ خاصیت چشمگیر زعفران برای سلامتی آورده شده است.
زعفران شامل انواع چشمگیری از ترکیبات گیاهی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند.
آنتی اکسیدان های قابل توجه زعفران شامل کروسین ، کروستین ، سافرانال و کامفرول هستند .
کروسین و کروستین رنگدانه های کاروتنوئید هستند و مسئول رنگ قرمز زعفران هستند.
هر دو ترکیب ممکن است خاصیت ضد افسردگی داشته باشند ، از سلولهای مغز در برابر آسیب
های پیش رونده محافظت می کنند .
التهاب را بهبود می بخشند ، اشتها را کاهش می دهند و به کاهش وزن کمک می کنند .
سافرانال طعم و رایحه مشخصی به زعفران می بخشد.
تحقیقات نشان می دهد که ممکن است به بهبود خلق و خو ، حافظه و توانایی یادگیری شما کمک کند
و همچنین از سلول های مغز شما در برابر استرس اکسیداتیو محافظت کند .
سرانجام ، کامپفرول در گلبرگ های گل زعفران یافت می شود.
این ترکیب با مزایای سلامتی مانند کاهش التهاب ، خاصیت ضد سرطانی و فعالیت ضد افسردگی
مرتبط است.
لقب زعفران “ادویه خورشید” است.
این فقط به دلیل رنگ متمایز آن نیست ، بلکه به این دلیل است که ممکن است به روشن شدن
روحیه شما کمک کند.
در یک بررسی زعفران به طور قابل توجهی موثرتر از دارونما در درمان علائم افسردگی خفیف تا متوسط بودند
زعفران سرشار از آنتی اکسیدان است که به خنثی سازی رادیکال های آزاد مضر کمک می کند.
آسیب رادیکال های آزاد با بیماری های مزمن ، مانند سرطان در ارتباط است.
در مطالعات نشان داده شده است که زعفران و ترکیبات آن به طور انتخابی سلولهای سرطانی
روده بزرگ را از بین می برد یا رشد آنها را سرکوب می کند.
این اثر همچنین بر روی پوست ، مغز استخوان ، پروستات ، ریه ، پستان ، دهانه رحم و چندین سلول
سرطانی دیگر نیز اعمال می شود.
غذا خوردن زیاد یک عادت رایج است که ممکن است شما را در معرض خطر افزایش وزن ناخواسته قرار دهد.
طبق تحقیقات ، زعفران ممکن است با مهار اشتها از خوردن زیاد غذا جلوگیری کند.
در یک مطالعه هشت هفته ای ، زنانی که از مکمل های زعفران استفاده می کردند به طور قابل توجهی
احساس سیری بیشتری داشتند ، میان وعده کمتری مصرف می کردند و وزن آنها به طور قابل توجهی
بیشتر از زنان گروه دارونما کاهش یافت .
۵.کاهش خطر بیماری های قلبی :
مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی نشان می دهد که خواص آنتی اکسیدانی زعفران ممکن است باعث
کاهش کلسترول خون شده و از گرفتگی عروق و عروق جلوگیری کند .
۶.کاهش سطح قند خون :
زعفران ممکن است سطح قند خون را کاهش دهد و حساسیت به انسولین را افزایش دهد
۷.بهبود بینایی :
به نظر می رسد زعفران بینایی را در بزرگسالان مبتلا به AMD بهبود می بخشد و از آسیب رادیکال
های آزاد که به AMD مرتبط است محافظت می کند.
۸.بهبود حافظه :
خواص آنتی اکسیدانی زعفران ممکن است شناخت را در بزرگسالان مبتلا به بیماری آلزایمر بهبود بخشد
به طور کلی بی خطر و بدون عوارض جانبی است.
به نظر نمی رسد با مصرف اندازه در پخت و پز ، زعفران اثرات سوئی در انسان ایجاد کند.
مصرف زیاد این گیاه دارویی می تواند اثرات سوئی داشته باشد .
زنان باردار باید از مصرف زیاد خودداری کنند ، زیرا ممکن است باعث سقط جنین شود.
بهتر است با پزشک زنان در این زمینه صحبت کنید.