زیتون میوه ای با خواص بسیار است که در دریای مدیترانه ، گرمسیر و آسیای میانه و مناطقی
از آفریقا می روید.
محققان دانه های زیتون را در اسپانیا کشف کرده اند که قدمت آنها به ۸۰۰۰ سال
قبل برمی گردد و شواهد باستان شناسی نشان می دهد که تمدن های اولیه
درختان زیتون را به عنوان محصول از ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح کشت می کردند.
زیتون منبع بسیار خوبی از چربی های سالم است.
آنها همچنین دارای مواد مغذی هستند ، از جمله:
کلسیم مس آهن ویتامین E و ….
یک وعده زیتون سبز حاوی:
کالری: ۱۰
چربی: ۱ گرم
کلسترول: ۰ میلی گرم
سدیم: ۱۱۰ میلی گرم
کربوهیدرات: ۱ گرم
فیبر: ۰ گرم
قند: ۰ گرم
پروتئین: ۰ گرم
التهاب مزمن در بسیاری از بیماری ها از جمله آرتریت روماتوئید نقش اساسی دارد.
خواص زیتون ممکن است به کاهش التهاب مزمن ، تسکین علائم این بیماری و
سایر بیماری ها کمک کند.
زیتون مملو از آنتی اکسیدان است که به التهاب مزمن کمک می کند.
با خوردن چند عدد زیتون قبل از غذا ، می توانید اشتهای خود را کم کنید.
این بدان دلیل است که اسیدهای چرب اشباع نشده موجود در زیتون روند هضم را کندتر کند
روغن زیتون حاوی اولئوکانتال است ، ماده ای با عوامل ضد التهابی که می تواند به عنوان
ایبوپروفن طبیعی عمل کند.
این واقعیت که زیتون غذایی غنی از آنتی اکسیدان است و دارای خواص ضد التهابی است ، آن
را به یک محافظ طبیعی در برابر سرطان تبدیل می کند
زیرا استرس اکسیداتیو و التهاب مزمن می تواند از عوامل اصلی در بروز سرطان باشد
اگر سلول های ما تحت استرس اکسیداتیو و التهاب بیش از حد قرار بگیرند ، خطر ابتلا
به سرطان سلول افزایش می یابد.
زیتون سرشار از آنتی اکسیدان است و فواید آن برای سلامتی از مبارزه با التهاب
گرفته تا کاهش رشد میکروارگانیسم ها متفاوت است.
رادیکال های آزاد می توانند باعث بیماری های مرتبط با سن و سکته های مغزی
سرطان و حملات قلبی شوند.
کلسترول و فشار خون بالا هر دو از عوامل خطر بیماری های قلبی هستند.
اسید اولئیک ، اسید چرب اصلی موجود در زیتون ، با بهبود سلامت قلب در ارتباط است.
ممکن است سطح کلسترول را تنظیم کرده و از کلسترول LDL (بد) را کاهش دهد
علاوه ، برخی از مطالعات نشان می دهد که زیتون و روغن زیتون ممکن است فشار خون را کاهش دهند
زیتون منبع غنی آهن و مس است
این دو عنصر دو جز ضروری برای ایجاد گلبول های قرمز خون هستند
بدون این دو ماده معدنی ، تعداد گلبول های قرمز در بدن کاهش می یابد و در نتیجه
کم خونی ایجاد می شود.
این ویژگی با خستگی ، ناراحتی معده ، سردرد و کاهش کلی سلامت بدنی مشخص می شود.
اولئوروپئین ، یک ماده شیمیایی با ارزش در زیتون است که به عنوان یک ماده ضد میکروبی
و ضد باکتری برای بدن عمل می کند
مصرف زیتون باعث افزایش حضور این ماده شیمیایی می شود که از بدن در برابر عفونت
های باکتریایی در داخل و خارج بدن دفاع می کند.
مصرف زیتون به کاهش علائم پیری مانند چین و چروک و سایر بیماری های مرتبط با
پوست کمک می کند.
از زیتون می توان به عنوان یک پاک کننده موثر پوست استفاده کرد.
وجود مس ، آهن ، فیبر و ویتامین E به همراه سایر مواد مغذی موجود در آنها به نرمی و
سلامت پوست کمک می کند.
زیتون غذایی بسیار سالم و با خواص بالاست
با این حال ، برخی از آلرژی های فصلی در ارتباط با گرده درخت زیتون وجود دارد ، که گاهی
اوقات ممکن است به زیتون وارد شود
زیتون حاوی مقادیر زیادی سدیم است.
اگر در حال حاضر از فشار خون بالا یا اختلالات قلبی عروقی رنج می برید ، باید مصرف
زیتون را محدود کنید
منابع :