سرکه سیب بسیار محبوب است و قرن ها است که مردم از آن در آشپزی و خواص دارویی آن استفاده می کنند.
سرکه سیب دارای خواص مختلفی بر سلامتی از جمله ؛ اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی است.
علاوه بر این ، بر طبق شواهد مختلف سرکه سیب می تواند خواص بسیاری بر سلامتی داشته باشد مانند
کمک به کاهش وزن ، کاهش کلسترول ، کاهش سطح قند خون و بهبود علائم دیابت.
ما در این مقاله به بررسی شواهد موجود در مورد ۶ مورد از خواص سرکه سیب بر سلامتی می پردازیم
سرکه سیب از طریق فرایند دو مرحله ای ساخته می شود
در حالی که سرکه سیب حاوی ویتامین ها و مواد معدنی زیادی نیست ، اما مقدار کمی پتاسیم دارد
همچنین در برخی از برند های تولید سرکه ممکن است حاوی برخی از اسیدهای آمینه و آنتی اکسیدان نیز باشند
سرکه سیب می تواند به از بین بردن عوامل بیماری زا ، از جمله باکتری ها کمک کند.
در گذشته مردم به طور سنتی از سرکه برای تمیز کردن ، ضد عفونی ، درمان قارچ ناخن ، شپش ، زگیل و
عفونت گوش استفاده می کردند.
بقراط ، پدر علم پزشکی در بیش از ۲۰۰۰ سال پیش از سرکه برای پاک سازی زخم ها استفاده می کرده است.
سرکه همچنین یک ماده نگهدارنده مواد غذایی است و مطالعات نشان می دهد که از رشد و از بین بردن
مواد غذایی در بعضی باکتری ها جلوگیری می کند .
تا به امروز ، یکی از قانع کننده ترین کاربردهای سرکه ، کمک به درمان دیابت نوع ۲ است.
دیابت نوع ۲ با سطح بالای قند خون ناشی از مقاومت به انسولین یا عدم توانایی در تولید انسولین مشخص می شود
موثرترین و سالم ترین راه برای تنظیم سطح قند خون جلوگیری از مصرف کربوهیدرات های تصفیه شده و قند و شکر است
اما سرکه سیب نیز ممکن است اثر مفیدی داشته باشد.
تحقیقات نشان می دهد که سرکه سیب برای قند خون و سطح انسولین شامل مزایای زیر است:
سرکه ممکن است حساسیت به انسولین را در طی یک وعده غذایی با کربوهیدرات بالا ۱۹-۳۴٪ بهبود بخشد و به
طور قابل توجهی قند خون و پاسخ انسولین را کاهش دهد.
یک مطالعه کوچک در افراد مبتلا به دیابت گزارش داد که مصرف ۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب قبل از خواب،
در صبح روز بعد قند خون ناشتا را ۴٪ کاهش می دهد
شاید تعجب آور باشد اما مطالعات نشان می دهد که سرکه می تواند به کاهش وزن در افراد کمک کند.
چندین مطالعه انسانی نشان می دهد که سرکه می تواند احساس سیری را افزایش دهد.
این باعث می شود غذا کمتری بخورید و کالری کمتری مصرف کنید .
به عنوان مثال ، بر اساس یک مطالعه ، مصرف سرکه به همراه یک وعده غذایی با کربوهیدرات بالا منجر به افزایش
احساس سیری شده ، و باعث شد شرکت کنندگان در طول بقیه روز ۲۰۰-۲۷۵ کالری کمتر بخورند.
به طور کلی ، سرکه سیب ممکن است با تقویت سیری ، کاهش قند خون و کاهش سطح انسولین در
کاهش وزن نقش داشته باشد.
بیماری های قلبی یکی از موارد اصلی آمار مرگ و میر در جهان است
چندین عامل بیولوژیکی با خطر ابتلا به بیماری قلبی در ارتباط هستند.
تحقیقات نشان می دهد که سرکه می تواند چندین مورد از این عوامل بیولوژیکی خطرزا را بهبود بخشد.
سرکه سیب می تواند سطح کلسترول و تری گلیسیرید و همچنین چندین فاکتور دیگر بیماری های قلبی را کاهش دهد
سرکه سیب یک درمان رایج برای بیماری های پوستی مانند خشکی پوست و اگزما است.
پوست انسان به صورت طبیعی کمی اسیدی است.
استفاده از سرکه سیب به صورت موضعی می تواند به تعادل PH طبیعی پوست کمک کند
از سرکه سیب همچنین می توانید برای پاک سازی پوست استفاده کنید
با توجه به خواص ضد باکتریایی آن ، سرکه سیب می تواند از عفونت های پوستی مرتبط با اگزما و سایر بیماری
های پوستی جلوگیری کند
نکته : از مالیدن سرکه رقیق نشده روی پوست خودداری کنید ، زیرا باعث سوختگی می شود
بهترین روش برای ترکیب سرکه سیب در رژیم غذایی استفاده از آن در پخت و پز است.
سرکه سیب یک افزودنی ساده به غذاهایی مانند سس سالاد و سس مایونز خانگی است.
بهتر است همیشه از مقدار کمی استفاده کنید
سرکه زیاد می تواند عوارض جانبی مضر از جمله فرسایش مینای دندان و تداخلات بالقوه دارویی ایجاد کند.
نکته مهم : برای هر کدام از موراد ذکر شده در این مقاله بهتر است قبل از مصرف و شروع درمان خانگی با متخصص مربوطه مشورت نمایید
به طور کلی مصرف سرکه سیب بدون خطر است اما در بعضی موراد و افراط در مصرف آن باعث عوارض زیر می گردد :
قند خون پایین هنگام ترکیب با داروی های دیابت یا انسولین
فرسایش مینای دندان
سوختگی های شیمیایی پوست
سوزش در مری و معده
ناراحتی دستگاه گوارش