سیب زمینی یکی از سبزیجات ریشه ای با خواص همه کاره است و همچنین یک ماده غذایی اصلی برای بسیاری افراد است.
سیب زمینی نسبتاً ارزان ، قابل پرورش آسان و دارای مواد مغذی متنوعی است.
سیب زمینی سرشار از ویتامین ها ، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است که باعث سلامتی بدن می شود.
مطالعات سیب زمینی و مواد مغذی آن را به انواع مزایای مهم سلامتی ، از جمله بهبود کنترل قند خون ، کاهش
خطر بیماری قلبی و ایمنی بالاتر بدن مرتبط کرده است.
سیب زمینی همچنین ممکن است سلامت دستگاه گوارش را بهبود بخشیده و با علائم پیری مقابله کنند.
سیب زمینی نیز کاملا سیر کننده است ، به این معنی که ممکن است با مهار گرسنگی میتواند به کاهش وزن شما کمک کند.
در اینجا مقاله مهم ترین فواید سیب زمینی برای سلامتی و تغذیه آورده شده است.
سیب زمینی منبع عالی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است.
یک سیب زمینی پخته شده متوسط ( ۱۷۳ گرم) به همراه پوست حاوی خواص زیر است :
کالری: ۱۶۱
چربی: ۰.۲ گرم
پروتئین: ۴.۳ گرم
فیبر: ۳.۸ گرم
کربوهیدرات: ۳۶.۶ گرم
ویتامین ( C) 28 درصد
ویتامین (۶B) 27 درصد
پتاسیم: ۲۶ درصد
منگنز: ۱۹ درصد
منیزیم: ۱۲ درصد
فسفر: ۱۲ درصد
نیاسین: ۱۲ درصد
فولات: ۱۲ درصد
محتوای غذایی سیب زمینی بسته به نوع و نحوه تهیه آن می تواند متفاوت باشد.
به عنوان مثال ، سرخ کردن سیب زمینی نسبت به پختن آب پز یا کبابی آنها ، کالری و چربی بیشتری می افزاید.
همچنین توجه به این نکته مهم است که پوست سیب زمینی حاوی مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی است.
پوست کندن سیب زمینی می تواند به طور قابل توجهی محتوای غذایی آنها را کاهش دهد!
سیب زمینی سرشار از ترکیباتی مانند فلاونوئیدها ، کاروتنوئیدها و اسیدهای فنلی است.
این ترکیبات با خنثی سازی مولکول های بالقوه مضر، معروف به رادیکال های آزاد به عنوان آنتی اکسیدان در بدن عمل می کنند.
هنگامی که رادیکال های آزاد تجمع می یابند ، می توانند خطر بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی ، دیابت و سرطان
را افزایش دهند .
یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که آنتی اکسیدان های موجود در سیب زمینی ممکن است رشد سلول های سرطانی
کبد و روده بزرگ را سرکوب کنند .
سیب زمینی حاوی نوع خاصی از نشاسته است که به عنوان نشاسته مقاوم شناخته می شود.
این نشاسته تجزیه نشده و کاملاً جذب بدن می شود.
در عوض ، به روده بزرگ می رسد و در آنجا منبع غذایی برای باکتری های مفید روده شما می شود .
تحقیقات نشاسته مقاوم را به بسیاری از مزایای سلامتی از جمله کاهش مقاومت به انسولین مرتبط دانسته است ، که
به نوبه خود کنترل قند خون را بهبود می بخشد.
مطالعه روی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نشان داد که مصرف یک وعده غذایی حاوی نشاسته مقاوم به حذف بهتر قند
خون اضافی بعد از غذا کمک می کند.
جالب اینجاست که می توانید میزان نشاسته مقاوم سیب زمینی را نیز افزایش دهید.
برای این کار سیب زمینی های آب پز را یک شب در یخچال نگهداری کنید و آنها را به صورت سرد مصرف کنید
علاوه بر این ، سیب زمینی شیرین منبع مهمی از منیزیم است ،که خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به حداقل می رساند
نشاسته ی مقاوم در سیب زمینی می تواند باعث بهبود سلامت گوارش شود.
وقتی نشاسته مقاوم به روده بزرگ برسد ، غذایی برای باکتریهای مفید روده می شود.
این باکتری ها آن را هضم کرده و به اسیدهای چرب زنجیره کوتاه تبدیل می کنند .
مطالعات نشان داده است که این می تواند باعث کاهش التهاب روده بزرگ ، تقویت دفاعی روده بزرگ و کاهش خطر
سرطان روده بزرگ شود.
رژیم بدون گلوتن یکی از محبوب ترین رژیم های غذایی در سراسر جهان است.
این شامل از بین بردن گلوتن است ، که یک خانواده از پروتئین ها است که در غلات مانند املا ، گندم ، جو یافت می شود.
اکثر مردم علائم ناخواسته مصرف گلوتن را تجربه نمی کنند.
با این حال ، افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن غیر سلیاک می توانند هنگام مصرف غذاهایی که
حاوی گلوتن هستند ، ناراحتی شدیدی را تجربه کنند.
علائم شامل درد شدید معده ، اسهال ، یبوست ، نفخ شکم و بثورات پوستی است .
اگر رژیم بدون گلوتن را دنبال می کنید ، پس باید به فکر اضافه کردن سیب زمینی به رژیم خود باشید
سیب زمینی منبع بسیار مهمی از ویتامین A است.
زیرا حاوی مقادیر بالایی بتاکاروتن است .
بتاکاروتن در کبد ما به ویتامین A تبدیل می شود و هر مولکول بتاکاروتن ، دو مولکول ویتامین A تولید می کند
سیب زمینی حاوی مقدار قابل توجهی منیزیم است که یک ماده معدنی ضروری برای عملکرد طبیعی بدن است .
یکی از مهمترین مزایای منیزیم این است که به کاهش استرس و اضطراب کمک می کند .
مطالعات نشان داده است که افزایش کمبود منیزیم در رژیم های غذایی منجر به افزایش قابل توجهی در موارد
افسردگی گزارش شده در سراسر جهان شده است .
کمبود منیزیم و افسردگی با هم ارتباط دارند زیرا هر دو دارای پاسخ های ایمنی ناشی از سلول و التهاب در سراسر بدن هستند.
علاوه بر این ، مشخص شده است که منیزیم باعث کاهش بی خوابی در افراد مسن می شود .
سیب زمینی حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین است که اکثر آنها دارای خواص ضد التهابی قدرتمندی هستند.
علاوه بر این ، سیب زمینی غلظت بالایی از کولین دارد که یک ماده مغذی بسیار متنوع است.
یکی از مزایای اصلی کولین این است که پاسخهای التهابی را در بدن کاهش می دهد و در نتیجه التهاب کمتری ایجاد می کند
اکسیداسیون در بدن منجر به عوارضی مانند تصلب شرایین می شود که به نوبه خود می تواند منجر به ایجاد تعدادی از
بیماری های قلبی عروقی شود.
دانشمندان دریافتند که مقادیر بالای پلی فنول موجود در عصاره برگ باعث سرکوب اکسیداسیون در انسان شده و احتمال
پیشرفت بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.
دانشمندان بر این باورند که برگ های این گیاه به دلیل داشتن مقادیر نسبتاً بالایی از فعالیت مهار رادیکال و همچنین
مقدار زیاد ترکیبات پلی فنل ، دارای خواص آنتی اکسیدانی قابل توجهی هستند.
علاوه بر این ، سیب زمینی شیرین حاوی فیبرهای غذایی محلول است که به شدت با کاهش خطر بیماری های
قلبی عروقی مرتبط است.
سیب زمینی شیرین می تواند به کنترل فشار خون کمک کند زیرا هم غنی از منیزیم و هم پتاسیم است.
مطالعات نشان داده است که دریافت بیشتر پتاسیم منجر به کاهش فشار خون می شود که به طور قابل توجهی احتمال
سکته مغزی یا مشکل کرونر را کاهش می دهد.
منیزیم همچنین به عنوان یک مولفه غذایی موثر در پیشگیری از فشار خون بالا و همچنین کاهش آن در بیماران در نظر
گرفته می شود
علاوه بر این ، مطالعات دیگر نشان داده است که کمبود منیزیم در بدن عوامل خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می دهد
دوزهای بالای ویتامین A در سیب زمینی باعث می شود که این گیاه برای مصرف زنان در سنین باروری ایده آل باشد
تا قدرت باروری آنها افزایش یابد.
مطالعات نشان داده است که کمبود ویتامین A می تواند منجر به ناباروری ثانویه در زنان در سنین باروری شود
سیب زمینی همچنین حاوی دوز سالم آهن است که یک ماده معدنی مهم در تقویت باروری در زنان در سنین باروری است.
گزارش ها نشان می دهد که کم خونی یا کمبود آهن علت ناباروری در زنان است .
مطالعات نشان داده اند که آنتوسیانین موجود در سیب زمینی دارای خواص تقویت کننده حافظه است .
اعتقاد بر این است که خواص آنتی اکسیدانی آنتوسیانین باعث می شود سیب زمینی باعث تقویت حافظه شود.