فندق نوعی آجیل پر طرفدار و پر خواص است که به دلیل طعم منحصر به فرد آن کاربرد زیادی در صنعت غذایی دارد.
این گیاه بیشتر در ترکیه ، ایتالیا ، اسپانیا و ایالات متحده کشت می شود.
مانند سایر مغزها ، فندق سرشار از مواد مغذی است و دارای مقدار زیادی پروتئین ، چربی ، ویتامین و مواد معدنی است.
در این مطلب ۶ مورد از مهم ترین خواص فندق بررسی می شود
فندق از نظر مواد مغذی عالی است.
اگر چه کالری بالایی دارد اما از نظر مواد مغذی و چربی های سالم بسیار عالی است
مقدار ۲۸ گرم یا حدود ۲۰ مغز کامل فندق حاوی موارد زیر است :
کالری: ۱۷۶
چربی کل: ۱۷ گرم
پروتئین: ۴.۲ گرم
کربوهیدرات: ۴.۷ گرم
فیبر: ۲.۷ گرم
ویتامین (e) : 21 درصد
تیامین: ۱۲٪
منیزیم: ۱۲٪
مس: ۲۴٪
منگنز: ۸۷٪
فندق همچنین حاوی مقادیر مناسبی ویتامین B6 ، فولات ، فسفر ، پتاسیم و روی است.
آنتی اکسیدان ها بدن را از استرس اکسیداتیو محافظت می کنند و باعث افزایش سن ، پیشگیری از سرطان ها و
بیماری های قلبی می شود
فراوانترین آنتی اکسیدان های فندق به عنوان ترکیبات فنلی شناخته می شوند.
ثابت شده است که این ترکیبات به کاهش کلسترول خون و التهاب کمک می کنند.
آنها همچنین می توانند برای سلامت قلب و محافظت در برابر سرطان مفید باشند
خوردن آجیل برای محافظت از قلب نشان داده شده است .
در فندق ، غلظت بالای آنتی اکسیدان ها و چربی های سالم ممکن است سطح کلسترول را در خون کاهش دهد
علاوه بر این ، به نظر می رسد که محتوای بالای اسید های چرب ، فیبر غذایی ، آنتی اکسیدان ها ، پتاسیم و منیزیم
در فندق به عادی سازی فشار خون کمک می کند
به طور کلی ، خوردن ۲۹ تا ۶۹ گرم فندق در روز با بهبود پارامترهای سلامت قلب ارتباط دارد
به دلیل وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی ، ویتامین ها و مواد معدنی در فندق می تواند برای پیشگیری از سرطان ها
مفید می باشد
در میان آجیل های دیگر ، فندق بیشترین غلظت یک دسته از آنتی اکسیدان هایی را دارد که به عنوان پروآنتوسیانیدین
شناخته می شود
برخی از مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که پروانتوسیانیدین ها ممکن است به پیشگیری و درمان برخی از انواع
سرطان ها کمک کند.
علاوه بر این ، فندق سرشار از ویتامین E است که برای محافظت در برابر آسیب سلولی را که می تواند باعث سرطان شود
همچنین ، فندق حاوی منگنز است
منگنز می تواند به عملکرد آنزیم های خاصی کمک می کند که می توانند آسیب اکسیداتیو را کاهش دهند و خطر ابتلا
به سرطان را کاهش دهند
تحقیقات مختلف نشان داده است که آجیل ها مانند بادام و گردو به کاهش سطح قند خون کمک می کنند
اگر چه قدرت آن زیاد نیست ، اما تحقیقات نشان می دهد که فندق می تواند به کاهش سطح قند خون کمک کند.
بعلاوه اسید اولئیک ، که اسید چرب اصلی فندق است اثرات مفیدی بر حساسیت به انسولین دارد
فندق منبع خوبی از فیبر غذایی است.
خوردن مقدار زیادی فیبر حرکات منظم روده را تقویت می کند و به جلوگیری از یبوست کمک می کند.
توصیه می شود که زنان در سنین ۳۱ تا ۵۰ سالگی ۲۵ گرم فیبر غذایی در روز بخورند.
مردان نیز در همان محدوده سنی باید روزانه ۳۰ گرم فیبر مصرف کنند.
یک وعده ۲۸ گرم فندق حدودا حاوی ۲.۷ گرم فیبر غذایی است.