ماست صدها سال است که به دلیل خواص سرشار آن توسط انسان ها مصرف می شود.
بسیار مقوی و سرشار از مواد معدنی و ویتامین است و خوردن منظم آن می تواند جنبه های مختلف سلامتی
شما را تقویت کند.
ماست یک محصول لبنی محبوب است که با تخمیر باکتریایی شیر تهیه می شود.
باکتری های مورد استفاده برای تهیه ماست ، لاکتوز قند طبیعی موجود در شیر را تخمیر می کنند.
این فرآیند باعث تولید اسید لاکتیک می شود ، ماده ای که باعث لخته شدن پروتئین های شیر شده و به ماست
طعم و بافت منحصر به فردی می بخشد.
ماست ساده و بدون رنگ اضافه شده ، مایعی غلیظ و سفید رنگ با طعم ملایم است.
متأسفانه ، بیشتر مارک های تجاری حاوی مواد تشکیل دهنده اضافه شده و طعم دهنده های مصنوعی هستند.
این مقاله ۷ تا از برترین خواص ماست برای سلامتی قرار داده شده است
ماست تقریباً از همه مواد مغذی مورد نیاز بدن برخوردار است!
به دلیل دارا بودن مقدار زیادی کلسیم ، ماده معدنی لازم برای سلامت دندان ها و استخوان ها شناخته شده است.
فقط یک فنجان ماست ۴۹٪ نیاز روزانه شما به کلسیم را تأمین می کند
همچنین دارای ویتامین های گروه B ، به ویژه ویتامین B12 و ریبوفلاوین است ، که هر دو می توانند در برابر
بیماری های قلبی و برخی از نقایص مادرزادی لوله عصبی محافظت کنند .
یک فنجان ماست ۳۸٪ نیاز روزانه شما به فسفر ، ۱۲٪ منیزیم و ۱۸٪ نیاز شما به پتاسیم را تأمین می کند.
این مواد معدنی برای چندین فرآیند بیولوژیکی مانند تنظیم فشار خون ، متابولیسم و سلامت استخوان ضروری است
یکی از مواد مغذی که ماست به طور طبیعی فاقد آن است ویتامین D است
اما معمولاً در بعضی محصولات ماست را با ویتامین D غنی می کنند
ویتامین D سلامت استخوان و سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد و ممکن است خطر برخی بیماری ها از جمله
بیماری های قلبی و افسردگی را کاهش دهد
ماست در (۲۰۰ گرم) حدود ۱۲ گرم پروتئین دارد که مقدار قابل توجهی است
پروتئین با افزایش مصرف انرژی یا تعداد کالری که در طول روز می سوزانید ، ازسوخت و ساز بدن پشتیبانی می کند
دریافت پروتئین کافی نیز برای تنظیم اشتها مهم است ، زیرا باعث افزایش تولید هورمون هایی می شود که
سیری را کنترل می کنند
این کار ممکن است به طور خودکار تعداد کالری مصرفی شما را به طور کلی کاهش دهد ، که برای کنترل وزن مفید است
اگر ماست یونانی بخورید ، اثرات تقویت کننده ماست حتی بیشتر می شود.
پروتئین ماست یونانی از نوع معمولی بیشتر است و ۲۲ گرم در هر (۲۰۰ گرم) را تأمین می کند.
برخی از انواع ماست ها حاوی باکتری های زنده یا پروبیوتیک ها هستند کهمعمولا طی فرایند های تولید
به آن افزوده شده است.
بر طبق تحقیقات مختلف محصولات پروبیوتیک برای سلامتی دستگاه گوارش مفید هستند
البته، بسیاری از ماست ها طی فرایند پاستوریزه شدن ، باکتری های مفید آنها را از بین می رود
برای اطمینان از اینکه ماست شما حاوی پروبیوتیک های موثر است یا نه به برچسب تغذیه ای محصولات دقت کنید
مصرف ماست ( به خصوص اگر حاوی پروبیوتیک باشد) به صورت منظم می تواند سیستم ایمنی بدن شما را
تقویت کرده و احتمال ابتلا به بیماری را کاهش دهد.
پروبیوتیک ها التهاب را کاهش می دهند ، که التهاب به چندین بیماری مرتبط است از عفونت های ویروسی گرفته
تا اختلالات روده .
علاوه بر این ، خاصیت تقویت کننده سیستم ایمنی ماست تا حدودی به دلیل وجود منیزیم ، سلنیوم و روی است که
مواد معدنی کمیاب هستند که به دلیل نقشی که در سلامت سیستم ایمنی دارند ، شناخته می شوند
ماست های غنی شده با ویتامین D می تواند حتی باعث تقویت بیشتر سیستم ایمنی گردد
ماست حاوی برخی مواد مغذی اصلی برای حفظ سلامت استخوان ها از جمله کلسیم ، پروتئین ، پتاسیم ، فسفر
و گاهی هم ویتامین D است.
همه این ویتامین ها و مواد معدنی به ویژه برای جلوگیری از پوکی استخوان مفید هستند
پوکی استخوان بیماری است که با ضعیف شدن استخوان مشخص می شود.
این بیماری در افراد مسن شایع است
در افراد مبتلا به پوکی استخوان تراکم استخوان کم است و در معرض خطر بیشتری برای شکستگی استخوان قرار دارند
محتوای چربی ماست یکی از دلایل بحث برانگیز بودن سلامت آن است.
این ماده بیشتر حاوی چربی اشباع ، همراه با مقدار کمی اسیدهای چرب اشباع نشده است.
پیش از این اعتقاد بر این بود که چربی اشباع باعث بیماری قلبی می شود ، اما تحقیقات فعلی نشان می دهد
که چنین نیست.
هیچ مدرک روشنی وجود ندارد که نشان دهد چربی موجود در ماست برای سلامتی شما مضر است.
در حقیقت ، حتی ممکن است برای سلامت قلب نیز مفید باشد
ماست دارای خواص مختلفی است که ممکن است به کنترل وزن کمک کند.
پروتئین زیادی دارد که همراه با کلسیم برای افزایش سطح هورمون های کاهش دهنده اشتها کار می کند.
علاوه بر این ، چندین مطالعه نشان داده است که مصرف ماست با کاهش وزن بدن ، درصد چربی بدن و دور کمر مرتبط است
مطالعات دیگر نشان داده است که کسانی که ماست می خورند ، در مقایسه با افرادی که آن را نمی خورند ، تمایل
به خوردن بهتر دارند.