در بعضی از نقاط جهان ، میوه انبه به دلیل خواص بسیار آن “سلطان میوه ها ” نامیده می شود!
انبه بومی هند و جنوب شرقی آسیا است و بیش از ۴۰۰۰ سال است که کشت می شود.
صدها نوع انبه وجود دارد که هر کدام طعم ، شکل ، اندازه و رنگ منحصر به فردی دارند
میوه انبه نه تنها خوشمزه است بلکه دارای خواص تغذیه ای چشمگیری بر سلامتی است.
در اینجا مروری بر مهم ترین خواص انبه بر سلامتی داریم
انبه سرشار از ویتامین C است که نقش مهمی در سلامت پوست و مو دارد و حتی ممکن است به کاهش علائم پیری کمک کند.
این ویتامین برای ساخت کلاژن ضروری است
ویتامین C پروتئینی است که به پوست و مو شما ساختار می بخشد.
کلاژن با افتادگی و چین و چروک مقابله می کند
علاوه بر این ، انبه منبع خوبی از ویتامین A است ، که رشد مو را ترغیب می کند
جدا از ویتامین های A و C ، انبه سرشار از پلی فنول است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند.
این آنتی اکسیدان ها به محافظت از فولیکول های مو در برابر آسیب های ناشی از استرس اکسیداتیو کمک می کنند
انبه منبع خوبی از مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است.
علاوه بر داشتن ویتامین C بالا و محتوای آنتی اکسیدانی آن ، یک فنجان انبه حدودا مقدار ۱۰٪ از دوز ویتامین A روزانه ی
ما را تامین می کند که این موارد برای تقویت سیستم ایمنی ضروری هستند
ویتامین A برای یک سیستم ایمنی سالم ضروری است ، زیرا به مبارزه با عفونت کمک می کند.
در همین حال ، عدم دریافت کافی ویتامین A با خطر بیشتر عفونت در ارتباط است
علاوه بر این ، همین مقدار انبه تقریباً سه چهارم نیاز روزانه شما به ویتامین C را تأمین می کند.
این ویتامین می تواند به بدن شما کمک کند تا سلول های سفید خون بیشتری را برای مبارزه با بیماری تولید کند
انبه همچنین حاوی فولات ، ویتامین K ، ویتامین E و چندین ویتامین B است که به ایمنی بدن نیز کمک می کند
یک وعده انبه بیش از چند ماده مغذی برای حمایت از رشد سالم جنین را دارد.
یک فنجان از این میوه شگفت انگیز دارای مقدار قابل توجهی ویتامین و مواد معدنی حیاتی مانند ویتامین C ، A ، B6 و
فولات است.
انبه کالری کمی دارد اما سرشار از مواد مغذی است.
یک فنجان (۱۶۵ گرم) انبه حاوی موارد زیر است :
کالری: ۹۹
پروتئین: ۱.۴ گرم
کربوهیدرات ها: ۲۴.۷ گرم
چربی: ۰.۶ گرم
فیبر غذایی: ۲.۶ گرم
ویتامین (C) : 67 درصد
مس: ۲۰٪
فولات: ۱۸٪
ویتامین (b6) : 11 درصد
ویتامین (A) : 10 درصد
ویتامین (E) : 9/7 درصد
ویتامین (k) : 6 درصد
نیاسین : ۷٪
پتاسیم : ۶٪
ریبوفلاوین: ۵٪
منگنز: ۴.۵٪
تیامین: ۴٪
منیزیم: ۴٪
انبه همچنین حاوی مقادیر کمی فسفر ، اسید پانتوتنیک ، کلسیم ، سلنیوم و آهن است.
انبه مملو از پلی فنول است
پلی فنول ها ترکیبات گیاهی هستند که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند.
آنتی اکسیدان ها مهم هستند زیرا از سلول های شما در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کنند.
تحقیقات آسیب رادیکال های آزاد را به علائم پیری و بیماری های مزمن مرتبط دانسته است
انبه حاوی مواد مغذی است که برای سلامت قلب مفید هستند
انبه حاوی منیزیم و پتاسیم است که به حفظ نبض سالم و شل شدن رگهای خونی کمک می کند و باعث کاهش
فشار خون می شود
انبه همچنین حاوی یک آنتی اکسیدان منحصر به فرد به نام مانگیفرین است
مطالعات نشان داده است که مانگیفرین ممکن است از سلولهای قلب در برابر التهاب ، استرس اکسیداتیو و مرگ سلولی
محافظت کند
انبه دارای چندین ویژگی است که آن را برای سلامت دستگاه گوارش عالی می کند.
انبه شامل یک گروه از آنزیم های گوارشی به نام آمیلاز ها است.
آنزیم های گوارشی مولکول های بزرگ غذا را تجزیه می کنند تا به راحتی جذب شوند.
آمیلازها کربوهیدراتهای پیچیده را به قندهایی مانند گلوکز و مالتوز تجزیه می کنند.
این آنزیم ها در انبه های رسیده فعال تر هستند
علاوه بر این ، از آنجا که انبه حاوی مقدار زیادی آب و فیبر غذایی است ، ممکن است به رفع مشکلات گوارشی
مانند یبوست و اسهال کمک کند.
ویتامین A و بتاکاروتن موجود در انبه به سلامت چشم کمک می کند.
شدیدترین موارد کمبود ویتامین A حتی می تواند منجر به کوری شود.
ویتامین A سلامت چشم و بینایی را بهبود می بخشد.
چشم انسان دارای دو کاروتنوئید مهم مانند لوتئین و زاگزانتین است.
میوه ها از جمله انبه منبع غنی از زاگزانتین هستند و به طور مداوم به بهبود سلامت چشم کمک می کنند
انبه همچنین حاوی لوتئین است که باعث تقویت سلامت بینایی می شود
خوردن انبه ممکن است به درمان دیابت کمک کند.
مطالعه روی ۲۰ بزرگسال چاق نشان داد که مصرف نیمی از انبه تازه به مدت ۱۲ هفته منجر به کاهش سطح گلوکز
خون می شود
منگیفرین موجود در انبه ممکن است اثرات مفیدی در مبتلایان به دیابت نوع ۲ داشته باشد
انبه حاوی آهن است که به افراد و زنان باردار مبتلا به کم خونی کمک کنند
ویتامین C موجود در انبه می تواند به جذب مناسب آهن در بدن کمک کند
مصرف انبه به طور کلی بی خطر تلقی می شود.
با این حال ، برخی ممکن است به انبه حساسیت داشته باشند که ممکن است باعث آلرژی شود.
همچنین ، مصرف انبه زیاد ممکن است عوارضی مانند اسهال و افزایش سطح قند خون ایجاد کند.
با این حال ، تحقیقات در این زمینه بسیار محدود است.