اگر فکر می کنید خواص نخود فرنگی مثل سبزیجات معمولی است کاملا در اشتباه هستید!
وقتی صحبت از مواد مغذی و فواید سلامتی می شود این گیاه مثل جواهرات کوچک می درخشد!
نخود فرنگی در گروه غذایی است که به نام حبوبات شناخته می شود.
ریشه این گیاه به آسیا و خاورمیانه باز میگردد اما امروزه نخود فرنگی در سراسر جهان رشد می کند.
نخود منبع خوبی از ویتامین C و E ، روی و سایر آنتی اکسیدان ها است که سیستم
ایمنی بدن شما را تقویت می کند.
سایر مواد مغذی مانند ویتامین های A و B و کوسترول به کاهش التهاب کمک می کنند و خطر
ابتلا به بیماری های مزمن از جمله دیابت ، بیماری های قلبی و آرتروز را کاهش می دهند.
مواد مغذی در هر وعده یک لیوان نخود سبز (حدود یک مشت) حاوی:
کالری: ۵۹
پروتئین: ۴ گرم
کربوهیدرات: ۱۲ گرم
قند: ۴ گرم
کلسیم: ۲۱.۲ میلی گرم
آهن: ۱ میلی گرم
اندازه سهم آنها همچنین دارای کربوهیدرات نسبتاً بالایی هستند
نخود فرنگی حاوی کاروتنوئیدهای لوتئین و زاگزانتین است.
این مواد مغذی به محافظت از چشمان شما در برابر بیماری های مزمن ، مانند آب مروارید
و تخریب ماکولای وابسته به سن کمک می کند.
لوتئین و زاگزانتین به عنوان فیلترهایی عمل می کنند که به آب مروارید و جلوگیری از
تخریب ماکولا کمک می کند.
نخود فرنگی از نظر ویتامین A غنی است ، که به نوبه خود یک عنصر اساسی برای
بینایی بهتر است.
این ویتامین به محافظت از سطح چشم در برابر آسیب رساندن به رادیکال های آزاد کمک
می کند و به حفظ غشای مخاطی سالم کمک می کند.
مطالعه ای که در سال ۲۰۰۹ در مکزیکو سیتی انجام شد ، نشان داد که مصرف روزانه نخود
و سایر حبوبات خطر ابتلا به سرطان معده را ۵۰٪ کاهش می دهد.
نخود همچنین دارای فیبر بالایی است که به شما کمک می کند تا غذا از طریق روده برای
هضم راحتتر غذا منتقل شود.
نخود فرنگی حاوی فیبر و پروتئین است ، که به تنظیم روش هضم نشاسته کمک می کند.
پروتئین و فیبر موجود در نخود فرنگی باعث کاهش تجزیه کربوهیدرات ها شده و به کنترل قند
خون شما کمک می کند.
مطالعات نشان می دهد که خوردن یک رژیم غذایی پر پروتئین باعث کاهش قند خون بعد
از غذا (بعد از غذا) در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ می شود.
همچنین شاخص گلیسمی نخود فرنگی پایین است.
این بدان معناست که بعد از خوردن قند خون کمتر دچار جهش ناگهانی در قند خون می شوید.
سلامت قلب التهاب و استرس ناشی از رادیکال های آزاد (اکسیداسیون) می تواند به تشکیل
پلاک در امتداد دیواره رگ های خونی کمک کند.
اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ موجود در نخود فرنگی به کاهش اکسیداسیون و التهاب
کمک کرده و از تشکیل پلاک جلوگیری می کند.
علاوه بر این ، منیزیم ، پتاسیم و سایر مواد معدنی موجود در نخود فرنگی می تواند خطر
ابتلا به فشار خون را کاهش دهد.
نخود فرنگی حاوی مقادیر زیادی پلی فنول محافظ سلامت به نام کومسترول است.
یک مطالعه در مکزیکوسیتی نشان داد که شما برای جلوگیری از سرطان معده فقط
به ۲ میلی گرم در روز از این ماده غذایی گیاهی نیاز دارید.
یک فنجان حداقل ۱۰ میلی گرم دارد.
ساپونین های موجود در نخود سبز ممکن است اثرات درمانی در برابر چندین نوع مختلف
سرطان داشته باشند.
آنها دارای غلظت بالایی از آنتی اکسیدان ها هستند که می توانند آسیب اکسیداتیو
به سلول ها را با مبارزه با رادیکال های آزاد کاهش دهند تا به التهاب کمک کند.
این به آنها خواص ضد سرطانی بسیار خوبی می دهد
بسیاری از ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی از رگ های خونی سالم پشتیبانی می کنند.
تشکیل پلاک در امتداد دیواره رگهای خونی با استرس اکسیداتیو مزمن و التهاب شروع می شود.
مقادیر فراوان ویتامین B1 و فولات ، B2 ، B3 و B6 باعث کاهش سطح هموسیستئین می شود
که از عوامل خطر بیماری های قلبی هستند.
نخود سبز دارای فیبر بالایی است که مطالعات نشان می دهد کلسترول “بد” را کاهش می دهد
نخود فرنگی سرشار از لوتئین است که مانند یک آنتی اکسیدان عمل می کند و از سلول های
شما در برابر اکسیداسیون محافظت می کند.
اگرچه ویتامین D برای رشد استخوان ها یک ضرورت است ، اما به خودی خود کار نمی کند.
نیاز دیگر برای حفظ ساختار استخوان فرد ویتامین K است که به مقدار زیادی در نخود فرنگی وجود دارد.
ویتامین K در کنار کلسیم در افزایش تراکم ساختاری استخوان ها کار می کند.
به جذب بهتر کلسیم در استخوان ها کمک می کند ، بنابراین میزان دفع آن توسط بدن کاهش می یابد.
نخود فرنگی دارای انواع مختلف ویتامین است.
آنها دارای خاصیت آنتی اکسیدانی مهار کننده رادیکال های آزاد قوی هستند که با
مصرف آنها ارتباط دارد.
آسیب های رادیکال آزاد به طور معمول با نگرانی های مربوط به سن و مشکلات التهاب
بافت مرتبط است.
با این حال ، یک رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان می تواند غلظت رادیکال های آزاد را
در جریان خون کاهش دهد.
این ، به نوبه خود ، خطر آسیب رادیکال های آزاد را کاهش می دهد
نخود فرنگی منبع غنی از فولات است که یکی از مواد مغذی ضروری در دوران بارداری
نیز محسوب می شود.
این می تواند به رشد سالم مغز و نخاع کودک کمک کند.
مصرف روزانه ۴۰۰ میکروگرم فولات ممکن است فقط برای این منظور کافی باشد.
با افزایش تولید گلبول های قرمز خون ، مصرف فولات به توسعه لوله عصبی کمک می کند
که برای مغز و نخاع کودک مفید است
به لطف مقدار کافی فسفر موجود در نخود فرنگی ، ثابت شده است که مصرف آنها
برای کنترل قند خون بسیار مهم است.
مواد معدنی مانند فسفر بر روی لایه داخلی رگ ها اثر گشاد کنندگی دارند و می توانند
از انقباض آنها جلوگیری کنند ، که به کاهش فشار خون کمک می کند.