هویج یکی از سبزیجات ریشه ای است که اغلب ادعا می شود یک غذای سالم مناسب است.
هویج ترد ، خوشمزه و بسیار مقوی و دارای خواص بسیاری است.
هویج به ویژه منبع خوبی از بتا کاروتن ، فیبر ، ویتامین K1 ، پتاسیم و آنتی اکسیدان است
آنها همچنین دارای تعدادی از مزایای سلامتی هستند.
آنها غذایی دوستانه برای کاهش وزن هستند و با کاهش سطح کلسترول و بهبود سلامت چشم ارتباط دارند.
علاوه بر این ، آنتی اکسیدان های کاروتن آنها با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است.
هویج در بسیاری از رنگ ها از جمله زرد ، سفید ، نارنجی ، قرمز و بنفش یافت می شود.
هویج نارنجی رنگ روشن خود را از بتا کاروتن ، آنتی اکسیدانی که بدن شما به ویتامین A تبدیل می کند ، دریافت می کند.
این مقاله هر آنچه در مورد هویج باید بدانید را برای شما بازگو می کند.
محتوای آب هویج از ۸۶-۹۵٪ است و قسمت خوراکی آن تقریباً ۱۰٪ کربوهیدرات تشکیل می دهد.
هویج حاوی چربی و پروتئین بسیار کمی است.
حقایق تغذیه ای برای دو هویج خام کوچک تا متوسط (۱۰۰ گرم) عبارتند از:
کالری: ۴۱
آب: ۸۸٪
پروتئین: ۰.۹ گرم
کربوهیدرات: ۹.۶ گرم
شکر: ۴.۷ گرم
فیبر: ۲.۸ گرم
چربی: ۰.۲ گرم
کربوهیدرات هویج عمدتا از آب و کربوهیدرات تشکیل شده است.
این کربوهیدرات ها از نشاسته و قندهایی مانند ساکارز و گلوکز تشکیل شده اند.
آنها همچنین منبع نسبتاً خوبی فیبر هستند ، با یک هویج متوسط (۶۱ گرم) ۲ گرم.
هویج اغلب از نظر شاخص گلیسمی (GI) پایین است ، که اندازه گیری سرعت غذاها در افزایش قند خون بعد از غذا است.
خوردن غذاهای کم گلیسمی با بسیاری از مزایای سلامتی مرتبط است و به ویژه برای افراد دیابتی مفید است
فیبر پکتین شکل اصلی فیبر محلول در هویج است.
فیبرهای محلول می توانند با کاهش سرعت هضم قند و نشاسته ، سطح قند خون را کاهش دهند.
آنها همچنین می توانند باکتریهای دوستانه روده شما را تغذیه کنند ، که ممکن است منجر به بهبود سلامتی و کاهش
خطر بیماری شود.
علاوه بر این ، برخی از فیبرهای محلول می توانند جذب کلسترول را از دستگاه گوارش شما مختل کرده و باعث کاهش
کلسترول خون شوند.
فیبرهای نامحلول ممکن است خطر ابتلا به یبوست را کاهش داده و حرکات منظم روده را تقویت کنند
هویج منبع خوبی از چندین ویتامین با خواص بالا و مواد معدنی به ویژه بیوتین ، پتاسیم و ویتامین های A (از بتا کاروتن)
K و B6 است.
ویتامین A:
هویج سرشار از بتا کاروتن است که بدن شما آن را به ویتامین A تبدیل می کند.
این ماده مغذی بینایی را تقویت می کند و برای رشد ، رشد و عملکرد سیستم ایمنی مهم است
بیوتین: بیوتین که یک ویتامین B است که در گذشته به عنوان ویتامین H شناخته می شد ، نقش مهمی در متابولیسم
چربی و پروتئین دارد.
ویتامین K: همچنین به عنوان فیلوکینون شناخته می شود ، ویتامین K برای انعقاد خون مهم است و می تواند باعث
سلامت استخوان شود.
پتاسیم: یک ماده معدنی ضروری ، پتاسیم برای کنترل فشار خون مهم است.
ویتامین B6: گروهی از ویتامین های مرتبط ، B6 در تبدیل غذا به انرژی نقش دارد
هویج بسیاری از ترکیبات گیاهی از جمله کاروتنوئیدها را ارائه می دهد.
اینها موادی با فعالیت آنتی اکسیدانی قدرتمند هستند که با بهبود عملکرد ایمنی بدن و کاهش خطر ابتلا به بسیاری از
بیماری ها از جمله بیماری های قلبی ، بیماری های مختلف دژنراتیو و انواع خاصی از سرطان مرتبط هستند .
کاروتن بتا ، کاروتن اصلی موجود در هویج ، می تواند در بدن به ویتامین A تبدیل شود.
ترکیبات اصلی گیاه در هویج عبارتند از:
بتا کاروتن: هویج نارنجی دارای مقدار زیادی کاروتن بتا است.
در صورت پخته شدن هویج ، جذب آن بهتر است (حداکثر ۶.۵ برابر).
آلفا کاروتن: آنتی اکسیدانی است که مانند بتا کاروتن تا حدی در بدن شما به ویتامین A تبدیل می شود.
لوتئین: یکی از رایج ترین آنتی اکسیدان های هویج ، لوتئین عمدتا در هویج های زرد و نارنجی یافت می شود و برای سلامت
چشم مهم است.
لیکوپن: یک آنتی اکسیدان قرمز روشن که در بسیاری از میوه ها و سبزیجات قرمز ، از جمله هویج قرمز و بنفش یافت
می شود ، لیکوپن ممکن است خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی را کاهش دهد.
آنتوسیانین: آنتی اکسیدان های قوی موجود در هویج های رنگ تیره هستند
بیشتر تحقیقات روی هویج روی کاروتنوئیدها متمرکز شده است.
کاهش خطر ابتلا به سرطان رژیم های غذایی غنی از کاروتنوئید ممکن است به محافظت در برابر انواع مختلف سرطان کمک کنند.
این شامل سرطان های پروستات ، روده بزرگ و معده است.
زنانی که سطح بالایی از کاروتنوئیدها را در گردش دارند نیز ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهند .
کاهش کلسترول خون
کلسترول خون بالا یک عامل خطر شناخته شده برای بیماری های قلبی است.
مصرف هویج با کاهش سطح کلسترول مرتبط بوده است
کاهش وزن هویج
به عنوان یک ماده غذایی کم کالری ، می تواند باعث افزایش سیری و کاهش کالری دریافتی در وعده های غذایی بعدی شود
به همین دلیل ، آنها ممکن است یک افزودنی مفید برای یک رژیم موثر کاهش وزن باشند.
خواص هویج برای سلامت چشم
افرادی که سطح ویتامین A کمی دارند ، احتمالاً شب کوری را تجربه می کنند ، بیماری که ممکن است با خوردن هویج
یا سایر غذاهای غنی از ویتامین A یا کاروتنوئیدها کاهش یابد
کاروتنوئیدها همچنین ممکن است خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا در اثر افزایش سن را کاهش دهند