پسته نوعی از آجیل های فوق العاده خوشمزه و با خواص بالاست
پسته آجیل نامیده می شود ، اما از نظر طبقه بندی پسته دانه محسوب می شوند.
منشا درخت پسته از غرب آسیا (به خصوص ایران) است و باستان شناسان معتقدند که پسته
از ۷۰۰۰ سال قبل از میلاد به یک ماده غذایی تبدیل شد.
پسته خواص زیادی دارد از جمله ؛ مقادیر بالای اسید های چرب اشباع نشده و پتاسیم.
در این مطلب به خواص فوق العاده پسته بر سلامتی می پردازیم
یک اونس پسته (حدود ۵۰ مغز) شامل موارد زیر می باشد ؛
کالری: ۱۵۹
پروتئین: ۵.۷۲ گرم
چربی: ۱۲گرم
کربوهیدرات: ۷ گرم
فیبر: ۳ گرم
قندها: ۲ گرم
منیزیم: ۳۴ میلی گرم
پتاسیم: ۲۹۱ میلی گرم
فسفر: ۱۳۹ میلی گرم
یک وعده پسته حدود ۳۷ درصد از ویتامین B-6 توصیه شده روزانه برای بزرگسالان را تأمین می کند.
ویتامین B-6 ، به ویژه در ارتباط با متابولیسم پروتئین و رشد شناختی ، در بدن نقش حیاتی دارد.
در حالی که خوردن آجیل فواید زیادی برای سلامتی دارد ، اما معمولاً کالری آن بالاست
خوشبختانه پسته از کم کالری ترین آجیل ها است.
۱ اونس پسته فقط ۱۵۹ کالری دارد.
آنتی اکسیدان ها موادی هستند که نقش مهمی در سلامتی دارند.
آنها با جلوگیری از آسیب به سلول های بدن ، خطر سرطان و سایر بیماری ها را کاهش می دهند.
آجیل ها و مغزجات حاوی چندین ترکیب آنتی اکسیدان هستند ، اما ممکن است مقادیر بیشتری از
برخی آنتی اکسیدان ها در پسته نسبت به سایر مغزها وجود داشته باشد.
پسته منبع عالی آنتی اکسیدان هایی از جمله لوتئین ، بتاکاروتن و گاما توکوفرول است
بتاکاروتن به عنوان پیش ساز ویتامین A عمل می کند ، در حالی که گاما توکوفرول به عنوان
پیش ساز ویتامین E استفاده می شود.
هر دو ویتامین A و E دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و خواص بسیار بالایی در پسته هستند
پسته ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری های چشم کمک کند.
آنتی اکسیدان های لوتئین و زاگزانتین برای سلامت چشم ضروری است.
پسته منبع غنی و مورد اعتماد هر دو این ماده ها است.
طبق انجمن بینایی سنجی آمریکا ، لوتئین و زاگزانتین احتمال ایجاد بیماری های چشم از جمله
دژنراسیون ماکولای وابسته به سن (AMD) و آب مروارید را کاهش می دهد.
AMD و آب مروارید مهمترین دلایل نابینایی در جهان هستند.
همه آجیل ها سرشار از فیبر هستند ، که برای سلامت روده ، جلوگیری از یبوست و سیستم هاضمه
ضروری می باشد.
پسته فیبر زیادی دارد و یک وعده حاوی ۳ گرم است
فیبرها از طریق سیستم گوارش شما بیشتر هضم نشده حرکت می کنند و برخی از انواع
فیبرها توسط باکتری های خوب روده هضم می شوند و به عنوان پروبیوتیک عمل می کنند.
سپس باکتریهای روده فیبر را تخمیر کرده و به اسیدهای چرب کوتاه زنجیره تبدیل می کنند
که ممکن است چندین مزیت سلامتی داشته باشد از جمله ؛
کاهش خطر ابتلا به اختلالات گوارشی ، سرطان و بیماری های قلبی
شاید بوتیرات مفیدترین نوع اسید های چرب کوتاه زنجیره ای باشد.
ثابت شده است که خوردن پسته باعث افزایش تعداد باکتریهای تولید کننده بوتیرات در روده نسبت
به خوردن بادام می شود.
تقریباً در هر وعده یک اونسی پسته ۶ گرم پروتئین موجود می باشد
پروتئین تقریباً ۲۱ درصد آجیل ها را تشکیل می دهد ، و این منبع خوبی برای گیاهخواران است.
پسته همچنین در بین آجیل ها دارای نسبت آمینو اسید های بالاتری است.
به طور منظم خوردن آجیل به کاهش خطر افزایش وزن کمک می کند.
پسته سرشار از فیبر و پروتئین است ، که هر دو احساس سیری را افزایش می دهند و به
شما کمک می کنند کمتر غذا بخورید بنابراین در کاهش وزن نیز مفید هستند
پسته دارای شاخص گلیسمی پایین است ، بنابراین بعد از خوردن ، باعث افزایش قند خون نمی شود.
در یک مطالعه کوچک ۱۰ نفره ، خوردن پسته همراه با یک وعده غذایی غنی از کربوهیدرات ، مانند
نان سفید ، قند خون را کاهش داد.
مغز پسته علاوه بر غنی بودن از نظر فیبر و چربی های سالم ، سرشار از آنتی اکسیدان
کاروتنوئیدها و ترکیبات فنلی هستند که همه آنها برای کنترل قند خون مفید هستند
پسته ها به دلیل داشتن فیبر زیاد ممکن است خطر برخی از سرطان ها مانند سرطان روده بزرگ
را کاهش دهند.
دانشمندان این موضوع را در تحقیقات ۲۰۱۷ نشان دادند
پسته منبعی از فسفر معدنی است
فسفر عنصری است که برای عملکرد فیزیولوژیکی مناسب ما ضروری است.
فسفر نه تنها یک جز ساختاری در همه سلولها ایجاد می کند ، بلکه انواع واکنش های فیزیولوژیکی
را نیز تنظیم می کند
دریافت فسفر کافی تضمین می کند که سلول های شما می توانند به تولید انرژی ادامه دهند
و همچنین باعث تقویت استخوان ها می شوند.
یک پیمانه یک اونسی پسته حاوی ۱۳۷ میلی گرم فسفر اسن که ۱۴ درصد مقدار روزانه
نیاز بدن به این ماده مغذی را تامین می کند
ویتامین B6 دارای مزایای بی شماری برای سلامتی است.
عدم دریافت کافی ویتامین B6 با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی ، انواع خاصی از
سرطان و اختلال عملکرد شناختی همراه است
بنابراین ، دریافت ویتامین B6 از طریق رژیم غذایی می تواند سلامت قلب و عروق شما را بهبود بخشد
و مغز شما را تیز سالم نگه دارد.
زنان به ۱.۵ میلی گرم ویتامین B6 در روز و مردان به ۲ میلی گرم در روز نیاز دارند.
یک وعده ۱ اونسی پسته حاوی ۰.۴ میلی گرم ویتامین B6 است
در بین آجیل ها ، خواص پسته در مورد محتوای پروتئین بعد از بادام قرار می گیرد
پسته همچنین نسبت اسید های آمینه ضروری ( عناصر سازنده پروتئین) بالاتری نسبت
به دیگر مغزجات دارد
این اسید های آمینه ، ضروری در نظر گرفته می شوند زیرا بدن شما قادر به ساخت آنها نیست
بنابراین باید آنها را از رژیم غذایی خود تهیه کنید
مصرف پیسته می تواند باعث افزایش قدرت باروری و میل جنسی در مردان شود.
پیستا شامل اجزایی مانند آرژنین ، فیتوسترول و آنتی اکسیدان ها است که اختلال نعوظ را
درمان می کنند.
پسته با داشتن ویتامین E و C ، برای پوست شما بسیار مناسب است.
محتوای مس موجود در پسته باعث ارتجاع بیشتر پوست و جلوگیری از چین و چروک پوست می شود.
علاوه بر این ، آنتی اکسیدان های موجود در آن می توانند شما را از استرس اکسیداتیو محافظت کنند
که می تواند به بافت ها و DNA بدن آسیب برساند.