گفته می شود چای سبز یکی از سالم ترین نوشیدنی های کره زمین است.
این ماده دارای آنتی اکسیدان هایی است که فواید زیادی برای سلامتی دارند ، که می تواند
شامل موارد زیر باشد:
بهبود عملکرد مغز
کاهش چربی
محافظت در برابر سرطان
کاهش خطر بیماری قلبی
حتی ممکن است مزایای بالقوه سلامتی نیز وجود داشته باشد.
در اینجا ۱۰ تا از بهترین خواص چای سبز برای سلامتی آورده شده است.
خواص چای سبز چیزی فراتر از یک نوشیدنی مرطوب کننده است.
گیاه چای سبز حاوی طیف وسیعی از ترکیبات سالم است که آن را به نوشیدنی نهایی تبدیل می کند .
چای سرشار از پلی فنول است ، این ترکیبات طبیعی هستند که فواید سلامتی دارند
مانند کاهش التهاب و کمک به مبارزه با سرطان.
چای سبز حاوی یک کاتچین به نام (EGCG) است.
کاتچین ها آنتی اکسیدان های طبیعی هستند که به جلوگیری از آسیب سلول کمک می کنند
و فواید دیگری نیز دارند.
این مواد می توانند با تشکیل رادیکال های آزاد در بدن ، سلول ها و مولکول ها را از آسیب
محافظت کنند.
این رادیکال های آزاد در پیری و بسیاری از انواع بیماری ها نقش دارند.
EGCG یکی از قوی ترین ترکیبات موجود در چای سبز است.
تحقیقات توانایی آن را برای کمک به درمان بیماری های مختلف آزمایش کرده است.
به نظر می رسد یکی از اصلی ترین ترکیباتی است که به داروهای چای سبز خاصیت
دارویی می بخشد چای سبز همچنین دارای مقادیر کمی مواد معدنی است که می تواند
برای سلامتی شما مفید باشد.
چای سبز علاوه بر هوشیاری شما ، علاوه بر این ، می تواند به تقویت عملکرد مغز نیز کمک کند.
ماده اصلی فعال ، کافئین است که یک ماده محرک شناخته شده است.
به اندازه قهوه وجود ندارد ، اما به اندازه کافی برای ایجاد پاسخ بدون ایجاد اثرات ناخوشایند
مرتبط با مصرف بیش از حد کافئین است.
کافئین با جلوگیری از انتقال دهنده عصبی بازدارنده به نام آدنوزین ، بر مغز تأثیر می گذارد.
به این ترتیب ، باعث شلیک سلول های عصبی و غلظت انتقال دهنده های عصبی مانند
دوپامین و نوراپی نفرین می شود.
تحقیقات به طور مداوم نشان داده است که کافئین می تواند جنبه های مختلف عملکرد مغز
از جمله خلق و خو ، هوشیاری ، زمان واکنش و حافظه را بهبود بخشد .
با این حال ، کافئین تنها ترکیب تقویت کننده مغز در چای سبز نیست.
همچنین حاوی آمینو اسید L-theanine است که می تواند از سد مغز خون عبور
کند L-theanine فعالیت انتقال دهنده عصبی مهارکننده GABA را افزایش می دهد
که دارای اثرات ضد اضطرابی است.
همچنین باعث افزایش دوپامین و تولید امواج آلفا در مغز می شود.
اگر به لیست مواد تشکیل دهنده مکمل های چربی سوزی نگاه کنید ، به احتمال زیاد
چای سبز در آن موجود خواهد بود.
این به این دلیل است که ، طبق تحقیقات ، چای سبز می تواند چربی سوزی را
افزایش دهد و میزان متابولیسم را افزایش دهد .
در یک مطالعه که با حضور ۱۰ مرد سالم انجام شد ، مصرف عصاره چای سبز میزان کالری
سوزانده شده را ۴٪ افزایش داد.
سرطان در اثر رشد کنترل نشده سلول ها ایجاد می شود.
این یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر در جهان است.
تحقیقات نشان داده است که آسیب اکسیداتیو می تواند منجر به التهاب مزمن شود
که می تواند منجر به بیماری های مزمن ، از جمله سرطان شود.
آنتی اکسیدان ها می توانند به محافظت در برابر آسیب اکسیداتیو کمک کنند .
چای سبز منبع عالی آنتی اکسیدان های قدرتمند است.
تحقیقات ، ترکیبات چای سبز را با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط کرده است ، از جمله مطالعات زیر:
سرطان پستان.
یک بررسی جامع از مطالعات مشاهده ای نشان داد که زنانی که بیشترین چای سبز را
می نوشیدند تقریباً ۲۰-۳۰٪ خطر ابتلا به سرطان پستان ، یکی از شایع ترین سرطان ها در زنان بود.
بسیاری از مطالعات مشاهده ای نشان می دهد که افراد نوشیدنی چای سبز کمتر به انواع
مختلفی از سرطان مبتلا می شوند ، اما برای تأیید این تأثیرات به تحقیقات با کیفیت بالا نیاز است.
برای داشتن بیشترین مزایای سلامتی ، از افزودن شیر به چای خود پرهیز کنید.
برخی مطالعات نشان می دهد که می تواند مقدار آنتی اکسیدان برخی از چای ها را کاهش دهد
چای سبز نه تنها می تواند عملکرد مغز را در کوتاه مدت بهبود بخشد ، بلکه ممکن است با
افزایش سن از مغز شما محافظت کند.
بیماری آلزایمر یک بیماری شایع تخریب عصبی و شایع ترین علت زوال عقل در افراد مسن است.
بیماری پارکینسون یکی دیگر از بیماری های شایع تخریب نورونی است و شامل مرگ نورون
های تولید کننده دوپامین در مغز است.
چندین مطالعه نشان می دهد که ترکیبات کاتچین موجود در چای سبز می تواند خواص
محافظتی مختلفی بر سلولهای عصبی در لوله های آزمایش و مدل های حیوانی داشته باشد
احتمالاً خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش می دهد.
کاتچین موجود در چای سبز فوایدی نیز برای سلامت دهان و دندان دارد.
مطالعات لوله آزمایش نشان می دهد که کاتچین ها می توانند رشد باکتری ها را سرکوب کنند
و به طور بالقوه خطر عفونت را کاهش دهند .
استرپتوکوک موتانس یک باکتری رایج در دهان است.
باعث تشکیل پلاک می شود و از عوامل اصلی ایجاد حفره و پوسیدگی دندان است.
مطالعات نشان می دهد که کاتچین موجود در چای سبز می تواند از رشد باکتریهای دهانی
در آزمایشگاه جلوگیری کند ، اما هیچ مدرکی نشان نمی دهد که نوشیدن چای سبز اثرات
مشابهی دارد.
نرخ دیابت نوع ۲ در دهه های اخیر در حال افزایش است.
دیابت نوع ۲ شامل افزایش سطح قند خون است که ممکن است به دلیل مقاومت به انسولین
یا عدم توانایی در تولید انسولین ایجاد شود.
مطالعات نشان می دهد که خواص چای سبز ممکن است حساسیت به انسولین را بهبود بخشد
و سطح قند خون را کاهش دهد.
یک مطالعه در افراد ژاپنی نشان داد که کسانی که بیشترین چای سبز را می نوشند
تقریباً ۴۲٪ کمتر خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را دارند.
بیماری های قلبی عروقی ، از جمله بیماری های قلبی و سکته مغزی ، مهمترین دلایل مرگ و میر
در سراسر جهان هستند.
مطالعات نشان می دهد که چای سبز ممکن است برخی از عوامل اصلی خطر برای این
بیماری ها را بهبود بخشد ، که شامل بهبود کلسترول تام و سطح کلسترول LDL (بد) است .
چای سبز همچنین ظرفیت آنتی اکسیدانی خون را افزایش می دهد ، که از ذرات LDL در برابر
اکسیداسیون محافظت می کند ، که بخشی از مسیر بیماری قلبی است.
با توجه به اثرات مفید بر روی عوامل خطر ، تعجب آور نیست که افرادی که چای سبز می نوشند
تا ۳۱٪ خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی عروقی را دارند
با توجه به اینکه چای سبز می تواند در کوتاه مدت میزان متابولیسم را افزایش دهد ، منطقی
است که می تواند به شما در کاهش وزن کمک کند.
چندین مطالعه نشان می دهد که چای سبز ممکن است به کاهش چربی بدن ، به ویژه در ناحیه
شکم کمک کند.