کرفس یکی از سبزیجات با خواص بالاست که این روز ها به شدت به عنوان یک
«غذای رژیمی» کم کالری در نظر گرفته میشود
ساقه های ترد آن این سبزی را به یک میان وعده کم کالری محبوب تبدیل می کند
که طیف وسیعی از فواید سلامتی را به همراه دارد.
فیبر موجود در کرفس می تواند برای سیستم گوارشی و قلبی عروقی مفید باشد.
کرفس همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی است که ممکن است در پیشگیری از
بیماری ها نقش داشته باشد.
این مقاله به خواص و فواید کرفس میپردازد.
کرفس یک منبع عالی آنتی اکسیدان های مهم است.
آنتی اکسیدان ها از سلول ها، رگ های خونی و اندام ها در برابر آسیب اکسیداتیو
محافظت می کنند.
کرفس حاوی ویتامین C، بتاکاروتن و فلاونوئیدها است اما حداقل ۱۲ نوع ماده مغذی
آنتی اکسیدانی دیگر در یک ساقه یافت می شود
همچنین منبع فوقالعادهای از مواد مغذی گیاهی است که نشان داده شده است که
موارد التهاب در دستگاه گوارش، سلولها، رگهای خونی و اندامها را کاهش میدهد.
التهاب مزمن با بسیاری از بیماری ها از جمله آرتریت و پوکی استخوان مرتبط است.
کرفس تقریباً ۲۵ ترکیب ضد التهابی دارند که میتوانند از بدن در برابر التهاب محافظت کنند.
در حالی که مواد مغذی آنتی اکسیدانی و ضد التهابی آن از کل دستگاه گوارش
محافظت می کند، کرفس ممکن است فواید خاصی برای معده داشته باشد
پلی ساکاریدهای مبتنی بر پکتین در کرفس، از جمله ترکیبی به نام اپیمان
نشان داده است که در مطالعات حیوانی، موارد زخم معده را کاهش میدهند، پوشش
داخلی معده را بهبود میبخشند و ترشحات معده را تعدیل میکنند.
و سپس محتوای بالای آب کرفس ( تقریباً ۹۵ درصد )به اضافه مقادیر فیبر محلول و نامحلول است.
همه آنها از دستگاه گوارش سالم حمایت می کنند
کرفس با داشتن مواد معدنی مانند منیزیم، آهن و سدیم میتواند اثر خنثیکنندهای
بر روی غذاهای اسیدی داشته باشد – البته ناگفته نماند که این مواد معدنی برای
عملکردهای ضروری بدن ضروری هستند.
کرفس حاوی ترکیب گیاهی به نام آپیژنین است که در طب سنتی چینی به
عنوان یک عامل ضد التهابی، ضد باکتری، ضد ویروسی و آنتی اکسیدانی نقش دارد.
همچنین ممکن است دارای خواصی باشد که به مبارزه با سرطان کمک می کند.
در سال ۲۰۱۶، آزمایشهای آزمایشگاهی نشان دادهاند که آپیژنین ممکن است
به آپوپتوز کمک کند، نوعی مرگ برنامهریزیشده سلولی، که میتواند آن را به
عنوان یک درمان سرطان مفید کند.
در سال ۲۰۱۵، محققانی که در یک مطالعه بر روی موشها انجام دادند، به
این نتیجه رسیدند که رژیمهای غذایی غنی از آپیژنین و آپیژنین بیان برخی از
پروتئینهای التهابی را کاهش میدهند.
به این ترتیب، این مواد ممکن است التهاب را کاهش داده و تعادل سیستم ایمنی را بازگردانند.
کرفس حاوی فلاونوئیدی به نام لوتئولین است.
مطالعات نشان داده است که لوتئولین ممکن است خواص ضد سرطانی داشته
باشد و ممکن است به جلوگیری از گسترش سلول های سرطانی و القای
مرگ سلولی کمک کند.
برخی از پزشکان طب چینی از عصاره کرفس برای کاهش فشار خون
استفاده می کنند.
کرفس حاوی مقدار زیادی فیتوکمیکال معروف به فتالید است.
این ترکیب ماهیچه های شریان را شل می کند و جریان خون را افزایش می دهد.
به علاوه کرفس سرشار از نیترات است که به شل شدن ماهیچه های صاف رگ
های خونی نیز کمک می کند.
کرفس حاوی آپیژنین است که برای رشد و نمو اعصاب عالی است.
آپیژنین همچنین ممکن است به سلامت نورون ها کمک کند.
کرفس همچنین از از دست دادن حافظه جلوگیری می کند زیرا حاوی
ترکیب خاصی به نام L-3-n-butylphthalide است.
عصاره کرفس نقش ارزشمندی در درمان بیماری آلزایمر و پیشگیری از
بروز آن در وهله اول دارد.
همانطور که می دانیم کرفس یک سبزی کم کالری است که در کنترل وزن
مفید است.
حاوی فیبر گوارشی است که شما را برای مدت طولانی سیر نگه می دارد.
محتوای فیبر نامحلول کرفس می تواند سیری را افزایش دهد و به کاهش وزن
کمک کند.
کرفس دارای محتوای آب بالایی است که ممکن است به کاهش وزن و تنظیم
متابولیسم چربی کمک کند.
منابع :