کنجد نوعی دانه های ریز ، روغنی با خواص بسیار است که به صورت غلاف روی گیاه رشد می کند.
دانه کنجد دارای مزایای بالقوه زیادی برای سلامتی است و هزاران سال است که در طب سنتی
استفاده می شود.
کنجد میتواند در برابر بیماری های قلبی ، دیابت و آرتروز محافظت کند.
در اینجا مهم ترین خواص و فواید دانه کنجد برای سلامتی آورده شده است
سه قاشق غذاخوری (۳۰ گرم) دانه کنجد بدون پوست ۳.۵ گرم فیبر تأمین می کند
که ۱۲٪ مقدار مصرف روزانه (RDI) است
فیبر برای حمایت از سلامت دستگاه گوارش به خوبی شناخته شده است.
علاوه بر این ، شواهد در حال رشد نشان می دهد که فیبر در کاهش خطر ابتلا به
بیماری های قلبی ، سرطان های خاص ، چاقی و دیابت نوع ۲ نقش دارد.
برخی از مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم دانه کنجد ممکن است به کاهش
کلسترول بالا و تری گلیسیرید که از عوامل خطر بیماری قلبی هستند ، کمک کند
دانه کنجد حاوی دو نوع ترکیب گیاهی است – لیگنان و فیتواسترول – که ممکن است
اثرات کاهش کلسترول نیز داشته باشند
کنجد در هر وعده ۳ قاشق غذاخوری (۳۰ گرم) ۵ گرم پروتئین میباشد
برای به حداکثر رساندن میزان پروتئین ، دانه های کنجد پوست شده و بو داده را انتخاب کنید.
پروتئین برای سلامتی شما ضروری است ، زیرا به ساخت همه چیز از ماهیچه ها گرفته
تا هورمون ها کمک می کند.
به طور قابل توجهی ، دانه کنجد دارای مقدار کمی لیزین است لیزین یک اسید آمینه ضروری
است که در محصولات حیوانی فراوان است.
فشار خون بالا یک عامل خطرزا مهم برای بیماری های قلبی و سکته مغزی است
دانه کنجد سرشار از منیزیم است که ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند
علاوه بر این ، لیگنان ، ویتامین E و سایر آنتی اکسیدان های موجود در دانه کنجد ممکن است
به جلوگیری از تجمع پلاک در رگ های شما کمک کرده و فشار خون را به طور بالقوه حفظ کنند
دانه کنجد کم کربوهیدرات است در حالی که دارای پروتئین و چربی های سالم است
همه اینها ممکن است از کنترل قند خون پشتیبانی کنند
علاوه بر این ، دانه های کنجد حاوی پینورسینول هستند ، ترکیبی که با مهار عملکرد
آنزیم گوارشی مالتاز ، می تواند به تنظیم قند خون کمک کند
مالتاز باعث تجزیه مالتوز قند می شود که به عنوان شیرین کننده برخی از محصولات غذایی
استفاده می شود.
همچنین از هضم غذاهای نشاسته ای مانند نان و ماکارونی در روده تولید می شود.
اگر پینورسینول از هضم مالتوز شما جلوگیری کند ، این ممکن است منجر به کاهش
سطح قند خون شود.
مطالعات حیوانی و انسانی نشان می دهد که مصرف دانه کنجد ممکن است میزان کلی
فعالیت آنتی اکسیدانی را در خون شما افزایش دهد
لیگنان موجود در دانه کنجد به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند ، که به مبارزه با استرس
اکسیداتیو کمک می کند
علاوه بر این ، دانه کنجد حاوی نوعی ویتامین E است ، آنتی اکسیدانی که ممکن است
به ویژه در برابر بیماری های قلبی محافظت کند.
دانه کنجد منبع خوبی از سلنیوم است که ۱۸ درصد از نیاز روزانه را تامینمیکند
غده تیروئید شما حاوی بالاترین غلظت سلنیوم از هر عضوی در بدن است.
این ماده معدنی در ساخت هورمونهای تیروئید نقش حیاتی دارد
علاوه بر این ، دانه کنجد منبع خوبی از آهن ، مس ، روی و ویتامین B6 است که همچنین
از تولید هورمون های تیروئید پشتیبانی می کند و به سلامت تیروئید کمک می کند
دانه کنجد حاوی فیتواستروژن ها ، ترکیبات گیاهی مشابه هورمون استروژن است
بنابراین ، هنگامی که سطح استروژن در دوران یائسگی کاهش می یابد ، ممکن است
دانه کنجد برای خانم ها مفید باشد.
علاوه بر این ، این ترکیبات ممکن است خطر ابتلا به بیماری های خاص – مانند سرطان پستان –
را در دوران یائسگی کاهش دهند.
دانه کنجد ممکن است حاوی روی باشد
روی یک جز حیاتی در تشکیل کلاژن است که باعث تقویت بافت عضلانی ، مو و پوست می شود.
همچنین ، روغن کنجد ممکن است حاوی ویتامین E باشد ، که باعث کاهش ظاهر سوختگی
و اثرات روی پوست می شود ، همچنین به جلوگیری از علائم پیری زودرس کمک می کند.
علاوه بر این کنجد سرشار از پلی فنول های گیاهی می باشد ، که این خواص می تواند به ارتقا
سلامت مو کمک کند.
روغن دانه کنجد اغلب به پوست سر ماساژ داده می شود که به دلیل وجود ویتامین ها و
مواد معدنی ممکن است سفیدی زودرس را کاهش داده و رشد مو را تقویت کند.
عوارض فقط در صورت مصرف بسیار زیاد رخ می دهد.
این موارد عبارتند از:
آلرژی: مصرف زیاد دانه کنجد ممکن است معده و روده بزرگ را تحریک کند.
سطح قند خون: افراد دیابتی باید مراقب باشند ، زیرا دانه کنجد ممکن است سطح قند
خون را افزایش دهد.
با این حال ، برای تأیید این ادعا ، مطالعات تحقیقاتی بیشتری لازم است.
منابع :
2 دیدگاه
مطلب خیلی خوبی بود
سپاس