کینوا یکی از محبوب ترین غذاهای سالم با خواص زیاد در جهان است.
کینوا فاقد گلوتن، پروتئین بالا و یکی از معدود غذاهای گیاهی است که حاوی
مقادیر کافی از ۹ اسید آمینه ضروری است.
همچنین دارای فیبر، منیزیم، ویتامین های گروه B، آهن، پتاسیم، کلسیم
فسفر، ویتامین E است و انواع آنتی اکسیدان های مفید.
کینوا یک محصول غلات است که برای دانه های خوراکی آن کشت می شود.
از نظر فنی یک دانه غلات نیست، بلکه یک شبه غلات است
کینوا یک محصول مهم برای امپراتوری اینکاها بود.
آنها از آن به عنوان “مادر همه غلات” یاد می کردند و معتقد بودند که آن مقدس است.
هزاران سال است که در آمریکای جنوبی خورده می شود و اخیراً به یک
غذای مرسوم تبدیل شده است، حتی به وضعیت فوق العاده غذایی رسیده است.
این روزها در سرتاسر دنیا میتوانید کینوا و فرآوردههای کینوآ را پیدا کنید
مواد مغذی موجود در ۱ فنجان (۱۸۵ گرم) کینوآ پخته شده:
پروتئین: ۸ گرم
فیبر: ۵ گرم
منگنز: ۵۸ درصد
منیزیم: ۳۰ درصد
فسفر: ۲۸ درصد
فولات: ۱۹ درصد
مس: ۱۸ درصد
آهن: ۱۵ درصد
روی: ۱۳ درصد
پتاسیم ۹ درصد
بیش از ۱۰٪ نیاز روزانه برای ویتامین های B1، B2 و B6. مقادیر کمی کلسیم ویتامین E.
این مقدار در مجموع ۲۲۲ کالری، ۳۹ گرم کربوهیدرات و ۴ گرم چربی دارد.
همچنین حاوی مقدار کمی اسیدهای چرب امگا ۳ است.
کینوا فاقد گلوتن است و معمولاً به صورت ارگانیک رشد می کند.
سازمان ملل متحد (سازمان ملل) به دلیل ارزش غذایی بالا و پتانسیل آن
برای کمک به امنیت غذایی در سراسر جهان، سال ۲۰۱۳ را «سال جهانی کینوا» اعلام کرد
یکی دیگر از مزایای مهم کینوا محتوای فیبر بالای آن است.
یک مطالعه که بر روی ۴ نوع کینوا بررسی شد، محدوده ای از ۱۰ تا ۱۶ گرم
فیبر در هر ۱۰۰ گرم را نشان داد
این معادل ۱۷ تا ۲۷ گرم در هر فنجان است که بسیار زیاد است بیش از
دو برابر بیشتر از غلات
متأسفانه، اکثر فیبرها نامحلول هستند، که به نظر نمی رسد مزایای سلامتی
مشابه فیبر محلول را داشته باشد.
همانطور که گفته شد، محتوای فیبر محلول در کینوا هنوز کاملا مناسب است
با حدود ۲.۵ گرم در هر فنجان یا ۱.۵ گرم در هر ۱۰۰ گرم.
مطالعات متعدد نشان می دهد که فیبر محلول می تواند به کاهش
سطح قند خون، کاهش کلسترول، افزایش سیری و کمک به کاهش وزن کمک کند.
این محصول ایده آل برای افراد مبتلا به عدم تحمل گلوتن است
طبق یک نظرسنجی در سال ۲۰۱۳، حدود یک سوم از مردم در ایالات متحده
تلاش می کنند تا گلوتن را به حداقل برسانند یا از آن اجتناب کنند
یک رژیم غذایی بدون گلوتن می تواند سالم باشد، به شرطی که بر اساس
غذاهایی باشد که به طور طبیعی بدون گلوتن هستند.
بسیاری از محققان به کینوا به عنوان یک ماده مناسب در رژیم های غذایی
بدون گلوتن برای افرادی که نمی خواهند غذاهای اصلی مانند نان و ماکارونی را
کنار بگذارند، نگاه کرده اند.
مطالعات نشان داده است که استفاده از کینوا به جای مواد معمولی فاقد گلوتن
مانند سیب زمینی، ذرت و آرد برنج می تواند ارزش مواد مغذی و آنتی اکسیدانی
رژیم غذایی شما را به طور چشمگیری افزایش دهد.
کینوا با تمام اسیدهای آمینه ضروری پروتئین از اسیدهای آمینه ساخته شده است
که ۹ مورد از آنها ضروری نامیده می شوند، زیرا بدن شما نمی تواند آنها را
تولید کند و باید آنها را از طریق رژیم غذایی به دست آورد.
اگر غذایی حاوی هر ۹ اسید آمینه ضروری باشد، به آن پروتئین کامل می گویند.
مشکل این است که بسیاری از غذاهای گیاهی در برخی از اسیدهای آمینه ضروری کمبود دارند.
با این حال، کینوا یک استثنا در این مورد است، زیرا حاوی مقادیر کافی از تمام
اسیدهای آمینه ضروری است.
به همین دلیل، منبع عالی پروتئین است.
کینوا با ۸ گرم پروتئین با کیفیت در هر فنجان (۱۸۵ گرم)، یک منبع پروتئین گیاهی
عالی برای گیاهخواران و وگان ها است.
شاخص گلیسمی معیاری است که نشان می دهد غذاها چقدر سریع سطح
قند خون شما را افزایش می دهند.
خوردن غذاهایی با شاخص گلیسمی بالا می تواند گرسنگی را تحریک کرده
و به چاقی کمک کند
چنین غذاهایی همچنین با بسیاری از بیماری های رایج، مزمن غربی مانند
دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی مرتبط است
کینوا دارای شاخص گلیسمی ۵۳ است که پایین در نظر گرفته می شود
با این حال، مهم است که در نظر داشته باشید که هنوز هم کربوهیدرات نسبتا بالایی دارد.
بنابراین، اگر از رژیم غذایی کم کربوهیدرات پیروی می کنید، انتخاب خوبی نیست.
بسیاری از مردم برخی از مواد مغذی مهم را به اندازه کافی دریافت نمی کنند.
این امر به ویژه در مورد برخی از مواد معدنی، به ویژه منیزیم، پتاسیم
روی و آهن (به خصوص زنان) صادق است
کینوا از نظر هر ۴ ماده معدنی، به ویژه منیزیم، بسیار بالا است و یک
فنجان (۱۸۵ گرم) حدود ۳۰ درصد از نیاز روزانه را تامین می کند.
برای کاهش وزن، باید کالری کمتری نسبت به کالری که می سوزانید دریافت کنید.
برخی از خواص غذایی می توانند با افزایش متابولیسم یا کاهش اشتها باعث کاهش وزن شوند.
جالب اینجاست که کینوا چندین چنین خاصیت دارد.
سرشار از پروتئین است که هم می تواند متابولیسم را افزایش دهد و هم
اشتها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد
مقدار بالای فیبر ممکن است احساس سیری را افزایش دهد و باعث می شود
در کل کالری کمتری مصرف کنید
این واقعیت که کینوا شاخص گلیسمی پایینی دارد یکی دیگر از ویژگی های
مهم است، زیرا انتخاب چنین غذاهایی با کاهش دریافت کالری مرتبط است