کیوی میوه یک میوه خاردار و کوچک با خواص مفیدی برای سلامتی است که جزو میوه های عجیب به لحاظ ظاهر شمار می رود
کیوی معمولا طعم ترش ، شیرین و ملایمی دارد.
همچنین این میوه سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین C ، ویتامین K ، ویتامین E ، فولات و پتاسیم است.
همچنین آنتی اکسیدان زیادی دارد و منبع خوبی از فیبر هستند.
دانه های سیاه کوچک آن همانند پوست قهوه ای و خاردار آن ، خوراکی است ! اگرچه بسیاری از افراد ترجیح می دهند کیوی
را قبل از خوردن آن پوست بکنند.
در ادامه خواص کیوی بر سلامتی را بررسی می کنیم
تصور می شود که مقدار بالای ویتامین C و آنتی اکسیدان های موجود در کیوی می تواند به درمان افراد مبتلا به آسم کمک کند.
یک مطالعه از سال ۲۰۰۰ نشان داد که در بین کسانی که به طور منظم میوه های تازه از جمله کیوی مصرف می کنند ، تأثیر مفیدی
بر عملکرد ریه وجود دارد.
ویتامین C موجود در کیوی با رادیکال های آزاد مبارزه می کند.
افزایش رادیکال های آزاد به طور چشمگیری خطر سرطان را افزایش می دهد
فیبر موجود در کیوی به مبارزه با سرطان (به خصوص سرطان های سیستم گوارشی ) کمک می کند.
سایر ترکیبات مهم موجود در کیوی شامل سولفورافان ، ایزوسیانات و ایندولها است.
اینها به عنوان مهارکننده اثر سرطان زا شناخته شده اند
فیبر موجود در کیوی به هضم غذا کمک می کند.
کیوی همچنین حاوی یک آنزیم به نام اکتینیدین هست که می تواند به تجزیه پروتئین کمک کند.
اکتینیدین موجود در کیوی همچنین باعث هضم پروتئین های غذایی می شود
فیبر هم یبوست و هم مدفوع شل را درمان می کند
کیوی همچنین حاوی پتاسیم است که الکترولیت مهمی است که به سیستم هاضمه نیز کمک می کند.
کیوی یک میوه غنی از مواد مغذی و ویتامین C است.
ویتامین C در هنگام تقویت سیستم ایمنی بدن برای دفع بیماری ، یک ماده مغذی ضروری است.
حتی یک مطالعه نشان داد که کیوی ممکن است باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن شود و احتمال ابتلا به بیماری هایی
نظیر سرماخوردگی یا آنفولانزا را کاهش دهد.
این امر بخصوص در گروه های در معرض خطر مانند افراد بالای ۶۵ سال و کودکان خردسال صادق است.
کیوی نه تنها می تواند باعث تقویت بیشتر سیستم ایمنی بدن ما شوند ، بلکه حتی می تواند به کنترل فشار خون نیز کمک کند.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ شواهدی را نشان داد که مواد فعال زیستی در کیوی در طی سه روز می توانند فشار خون را کاهش دهند.
کیوی علاوه بر کمک به کنترل فشار خون ، در واقع می تواند لخته شدن خون را نیز کاهش دهد.
یک مطالعه تحقیقاتی از دانشگاه اسلو نشان داد که خوردن دو تا سه کیوی در روز به طور قابل توجهی خطر
لخته شدن خون را کاهش می دهد.
محققان این دانشگاه بیان داشتند که این اثرات مشابه اثرات دوز روزانه آسپرین برای بهبود سلامت قلب است.
کیوی غنی از پتاسیم است ، ماده مغذی لازم برای سلامت قلب.
مطالعات نشان می دهد افرادی که حدود ۴ میلی گرم پتاسیم در روز مصرف می کنند ، ۴۹ درصد خطر مرگ و میر ناشی
از بیماری قلبی را دارند .
مصرف کیوی همچنین به کاهش سطح فشار خون کمک می کند .
مصرف دو تا سه عدد کیوی در روز ممکن است باعث کاهش بیش فعالی پلاکت و سطح چربی های پلاسما شود
این دو عامل می تواند باعث بروز مشکلات قلبی عروقی شود
دژنراسیون ماکولا دلیل اصلی کاهش بینایی است ، و کیوی می تواند به محافظت از چشم شما در برابر آن کمک کند.
یک مطالعه نشان داد که با خوردن سه وعده میوه در روز ، تخریب ماکولا ۳۶ درصد کاهش می یابد.
کیوی همچنین منابع بزرگی از لوتئین و زاگزانتین ، دو آنتی اکسیدان قوی است که سلامت چشم را تقویت می کنند
این میوه دارای محتوای آب زیادی است ، و آن را به عنوان یک ماده ایده آل برای رژیم دیابت تبدیل می کند.
صد گرم این میوه فقط حدود ۵ گرم گلوکز دارد.
از این رو ، تأثیر آن بر گلوکز خون کم خواهد بود.
فیبر موجود در کیوی نیز به تنظیم سطح قند خون کمک می کند .
کیوی کالری کمی دارد.
علاوه بر این ، این میوه غنی از فیبر است.
این موارد میتواند برای کاهش وزن کمک کننده باشند.
تحقیقات در مورد اثرات کیوی به عنوان یک درمان موضعی هنوز ادامه دارد.
کیوی حاوی ویتامین C است که برای تولید کلاژن ضروری است.
این ماده باعث تولید بافت همبند و سفت شدن پوست شما می شود و این میوه می تواند برای سلامت پوست مفید.
خوردن میوه کیوی برای بیشتر افراد بی خطر تلقی می شود.
اما استثنایی هم وجود دارد که برای افرادی است که آلرژی دارند.
علائم حساسیت به کیوی شامل خارش گلو ، تورم زبان ، مشکل در بلع ، استفراغ و کهیر است.
اگر به فندق ، آووکادو ، گندم یا انجیر حساسیت داشته باشید ، خطر آلرژی به کیوی را افزایش می دهد.
در موارد نادر ، کیوی می تواند لخته شدن خون را کاهش داده و خونریزی را افزایش دهد.