گلابی میوه ای شیرین و زنگوله ای مانند است که به دلیل خواص آن از زمان های بسیار قدیم مورد
استفاده بشر بوده است.
گلابی نه تنها خوشمزه است بلکه خواص سلامتی بسیاری نیز دارند .
در اینجا ۸ مورد از خواص چشمگیر گلابی برای سلامتی آورده شده است.
گلابی انواع مختلفی دارد.
گلابی های بارتلت ، Bosc و D’Anjou از محبوب ترین ها هستند ، اما حدود ۱۰۰ نوع در سراسر جهان رشد
می کند.
یک گلابی متوسط (۱۷۸ گرم) مواد مغذی زیر را تأمین می کند :
کالری: ۱۰۱
پروتئین: ۱ گرم
کربوهیدرات: ۲۷ گرم
فیبر: ۶ گرم
ویتامین (c) : 12 %
ویتامین (k) : 6%
پتاسیم: ۴٪
مس: ۱۶٪
همچنین حاوی مقادیر کمی فولات ، پروویتامین A و نیاسین می باشد.
فولات و نیاسین برای عملکرد سلولی و تولید انرژی مهم هستند ، در حالی که پروویتامین A از
سلامت پوست و بهبود زخم پشتیبانی می کند.
گلابی نیز به همین ترتیب منبع غنی از مواد معدنی مهم مانند مس و پتاسیم است.
مس در ایمنی ، متابولیسم کلسترول و عملکرد عصبی نقش دارد ، در حالی که پتاسیم به انقباضات
عضلانی و عملکرد قلب کمک می کند .
علاوه بر این ، این میوه ها منبع عالی آنتی اکسیدان های پلی فنول هستند که از آسیب اکسیداتیو
محافظت می کنند.
حتماً گلابی را کامل بخورید ، زیرا پوست آن ، شش برابر بیشتر از گوشت دارای پلی فنول است.
گلابی منبع بسیار خوبی از فیبرهای محلول و نامحلول است که برای سلامت دستگاه گوارش ضروری است.
این الیاف با نرم کردن و حجیم شدن مدفوع به حفظ نظم روده کمک می کنند.
یک گلابی متوسط (۱۷۸ گرم)حدود ۲۲ درصد از فیبر مورد نیاز روزانه شما را تامین میکند.
علاوه بر این ، فیبرهای محلول باکتری های سالم روده شما را تغذیه می کنند.
به طور قابل توجهی ، فیبر ممکن است به رفع یبوست کمک کند.
گلابی بسیاری از ترکیبات گیاهی مفید را ارائه می دهد که به این میوه ها رنگ متفاوت می بخشد.
به عنوان مثال ، آنتوسیانین به برخی از گلابی ها رنگ قرمز یاقوتی می دهد.
این ترکیبات ممکن است سلامت قلب را بهبود بخشیده و رگ های خونی را تقویت کنند.
اگرچه تحقیقات خاصی در مورد آنتوسیانینهای گلابی مورد نیاز است ، اما مطالعات زیادی در مورد
جمعیت نشان می دهد که مصرف زیاد غذاهای غنی از آنتوسیانین مانند انواع توت ها با کاهش
خطر بیماری قلبی در ارتباط است.
اگرچه التهاب یک پاسخ ایمنی طبیعی است ، اما التهاب مزمن یا طولانی مدت می تواند به سلامتی
شما آسیب برساند.
این بیماری به بیماری های خاصی از جمله بیماری های قلبی و دیابت نوع ۲ مرتبط است.
گلابی منبع غنی از آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی است ، که به مبارزه با التهاب کمک می کند
و ممکن است خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد .
چندین بررسی بزرگ ، مصرف زیاد فلاونوئید را با کاهش خطر بیماری های قلبی و دیابت مرتبط می کند.
این اثر ممکن است به دلیل خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی این ترکیبات باشد.
علاوه بر این ، گلابی ها چندین ویتامین و مواد معدنی مانند مس و ویتامین های C و K را نیز بسته بندی
می کنند که با التهاب نیز مقابله می کنند.
گلابی حاوی ترکیبات مختلفی است که ممکن است خاصیت ضد سرطانی از خود نشان دهند.
به عنوان مثال ، محتوای آنتوسیانین و اسید سینامیک آنها برای مبارزه با سرطان نشان داده شده است .
چند مطالعه نشان می دهد که رژیم های غذایی غنی از میوه ها ، از جمله گلابی ، ممکن است
در برابر برخی از سرطان ها از جمله ریه ، معده و مثانه محافظت کنند.
برخی از مطالعات جمعیتی حاکی از آن است که میوه های غنی از فلاونوئید مانند گلابی همچنین
می توانند از سرطان های پستان و تخمدان محافظت کنند ، و این میوه را به عنوان یک انتخاب
کاملاً هوشمند برای خانم ها در نظر گرفته است.
اگرچه مصرف بیشتر میوه ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد ، اما تحقیقات بیشتری لازم است.
گلابی را نباید جایگزینی برای درمان سرطان دانست.
گلابی ممکن است به کاهش خطر دیابت کمک کند.
یک مطالعه بزرگ در بیش از ۲۰۰۰۰۰ نفر نشان داد که خوردن ۵ وعده یا بیشتر از غذاهای هفتگی
میوه های غنی از آنتوسیانین مانند گلابی قرمز با ۲۳٪ کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ همراه است.
علاوه بر این ، فیبر موجود در گلابی هضم را کند می کند و به بدن شما زمان بیشتری برای تجزیه
و جذب کربوهیدرات می دهد.
این همچنین می تواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند ، به طور بالقوه به جلوگیری و کنترل
دیابت کمک می کند.
گلابی ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد.
آنتی اکسیدان های پروسیانیدین ممکن است سفتی در بافت قلب را کاهش دهند ، LDL (کلسترول بد)
را کاهش دهند و کلسترول HDL (خوب) را افزایش دهند .
پوست حاوی یک آنتی اکسیدان مهم به نام کوئرستین است که تصور می شود با کاهش التهاب و کاهش
عوامل خطر بیماری های قلبی مانند فشار خون بالا و سطح کلسترول برای سلامت قلب مفید است.
بعلاوه تصور می شود که مصرف منظم گلابی و سایر میوه های گوشت سفید خطر سکته مغزی
را کاهش می دهد.
گلابی کالری کمی ، پر آب و مملو از فیبر دارد.
این ترکیب آنها را به یک غذای مناسب کاهش وزن تبدیل می کند ، زیرا فیبر و آب می توانند به شما
در سیری کمک کنند.
وقتی سیر هستید ، طبیعتاً کمتر مستعد ادامه غذا خوردن هستید.
گلابی میوه ای مغذی ، سرشار از فیبر ، ویتامین ها و ترکیبات گیاهی مفید است.
تصور می شود که این مواد مغذی با التهاب مقابله می کنند ، سلامت روده و قلب را تقویت می کنند
از برخی بیماری ها محافظت می کنند و حتی به کاهش وزن کمک می کنند.
فقط مطمئن شوید که پوست آن را بخورید ، زیرا بسیاری از مواد مغذی این میوه را در خود جای داده است