فشار خون بالا رایج ترین عامل خطرزا قابل پیشگیری برای بیماری های قلبی است
بیش از ۱ میلیارد نفر در سراسر جهان فشار خون بالا دارند که با مقادیر فشار خون سیستولیک ۱۳۰ میلی متر جیوه
یا بیشتر و فشار خون دیاستولیک بیش از ۸۰ میلی متر تعریف می شود
داروهای مختلفی معمولاً برای کاهش سطح فشار خون استفاده می شوند.
با این حال ، تغییر در سبک زندگی از جمله اصلاح رژیم غذایی و مصرف غذاهای مفید برای فشار خون بالا می تواند
به کاهش سطح فشار خون تا حد مطلوبی کمک کند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.
پیروی از یک رژیم غذایی مغذی و مفید برای همه افراد مبتلا به فشار خون بالا ، از جمله افرادی که از داروهای
کاهش فشار خون استفاده می کنند پیشنهاد می شود
یک رژیم غذایی سالم برای کاهش و حفظ سطح بهینه فشار خون ضروری است و تحقیقات نشان داده است
که گنجاندن برخی از مواد غذایی در رژیم غذایی به ویژه غذاهای حاوی مواد مغذی خاص مانند پتاسیم و منیزیم
میزان فشار خون شما را کاهش می دهد
در اینجا ۱۴ گزینه از بهترین غذاهای مفید برای فشار خون بالا آورده شده است.
خانواده مرکبات از جمله گریپ فروت ، پرتقال و لیمو می توانند اثرات قدرتمندی در کاهش فشار خون داشته باشند.
آنها دارای ویتامین ها ، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی هستند که با کاهش عوامل خطرزا بیماری های قلبی مانند
فشار خون بالا ممکن است به سلامت قلب شما کمک کنند.
ماهی های چرب یک منبع عالی از چربی های امگا ۳ هستند که دارای فواید قابل توجهی بر سلامت قلب هستند.
این چربی ها ممکن است با کاهش التهاب و کاهش سطح ترکیبات منقبض کننده رگ های خونی به نام
اکسی لیپین ها به کاهش سطح فشار خون کمک کنند.
در بیشتر تحقیقات ، مصرف ماهی های چرب غنی از امگا ۳ را با کاهش سطح فشار خون مرتبط کرده است.
دانه های کدو تنبل منبع مفیدی از مواد مغذی مهم برای کنترل فشار خون هستند
از جمله ؛ منیزیم ، پتاسیم ، آرژنین (اسید آمینه مورد نیاز برای تولید اکسید نیتریک ، که برای شل شدن رگ های
خونی و کاهش فشار خون ضروری است)
لوبیا و عدس سرشار از غذاهای مفید هستند که برای فشار خون بالا موثر واقع می شوند
این مواد شامل فیبر ، منیزیم و پتاسیم می باشد
توت ها فواید زیادی بر سلامتی دارند از جمله کاهش عوامل خطر بیماری های قلبی مانند فشار خون بالا.
توت منبع غنی از آنتی اکسیدان ها از جمله آنتوسیانین ها است
در تحقیقات مختلف نشان داده شده است که آنتوسیانین سطح اکسید نیتریک را در خون افزایش داده و تولید
مولکول های محدود کننده رگ های خونی را کاهش می دهد ، که ممکن است به کاهش سطح فشار خون کمک کند.
زغال اخته ، تمشک ، توت فرنگی ،توت درختی از جمله توت هایی هستند که با اثرات کاهش فشار خون همراه هستند
پسته بسیار مغذی است و مصرف آن با سطح فشار خون سالم مرتبط است.
پسته از نظر تعدادی از مواد مغذی ضروری برای سلامت قلب و تنظیم فشار خون ، از جمله پتاسیم سرشار است
هویج خوشمزه ، شیرین و مغذی است و یک غذای اصلی در رژیم های غذایی بسیاری از افراد است.
هویج دارای ترکیبات فنلی زیادی است ، مانند اسیدهای کلروژنیک و کافئین ، که به آرامش عروق خونی کمک
می کند و التهاب را کاهش می دهد
اگرچه می توان از هویج به صورت پخته یا خام استفاده کرد، اما خام خوردن آن می تواند برای کاهش فشار خون مفید باشد.
کرفس یکی از سبزیجات محبوب است که ممکن است اثرات مثبتی بر فشار خون داشته باشد.
این ماده حاوی ترکیباتی به نام فتالید است که به شل شدن رگ های خونی و کاهش سطح فشار خون کمک می کند
در میان سبزیجات پخته شده که معمولاً مصرف می شوند ، مصرف کرفس پخته شده به طور قابل توجهی با
کاهش فشار خون ارتباط دارد
گوجه فرنگی و محصولات آن سرشار از مواد مغذی نظیر پتاسیم و رنگدانه های لیکوپن هستند.
لیکوپن به طور قابل توجهی با اثرات مفید بر سلامت قلب ارتباط دارد
خوردن غذاهای حاوی لیکوپن مانند محصولات گوجه فرنگی ممکن است به کاهش عوامل خطر بیماری قلبی مانند
فشار خون بالا کمک کند.
کلم بروکلی به دلیل بسیاری از تأثیرات مفید آن بر سلامتی ، از جمله سلامت سیستم گردش خون شناخته شده است.
افزودن این سبزی چلیپایی به رژیم غذایی شما یک روش هوشمند برای کاهش فشار خون است
کلم بروکلی مملو از آنتی اکسیدان هایی است که با تقویت عملکرد رگ های خونی و افزایش سطح اکسید نیتریک
در بدن ، ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند.
ماست یونانی یک فرآورده لبنی غنی از مواد مغذی مانند کلسیم و پتاسیم است که به تنظیم فشار خون کمک می کند
مطالعات مختلف نشان داده است که مصرف ۳ وعده لبنیات در روز باکاهش ۱۳٪ فشار خون بالا همراه است
برخی گیاهان و ادویه جات حاوی ترکیبات قدرتمندی هستند که با کمک به شل شدن رگ های خونی ، به کاهش
فشار خون کمک می کنند .
گشنیز ، زعفران ، بادرنجبویه ، زیره سیاه ، جینسینگ ، دارچین ، هل ، ریحان و زنجبیل نمونه هایی از گیاهان
و ادویه جاتی هستند که دارای پتانسیل کاهش فشار خون می باشند.
چغندر فوق العاده مغذی است و خوردن آن می تواند به افزایش فشار خون سالم کمک کند.
چغندر سرشار از نیترات است ، که به شل شدن رگ های خونی کمک می کند و ممکن است
فشار خون را کاهش دهد
به غیر از خود چغندر ، آب چغندر و برگ های چغندر نیز بسیار مغذی هستند
اسفناج مانند چغندر سرشار از نیترات است.
همچنین مملو از آنتی اکسیدان ، پتاسیم ، کلسیم و منیزیم است و این موارد برای افرادی که فشار خون بالا دارند
بسیار مناسب است