از دوران باستان ، عسل به عنوان غذا و دارو استفاده می شده است.
عسل طبیعی مایعی شیرین و غلیظ است که توسط زنبورهای عسل ساخته می شود و فواید زیادی دارد.
زنبورها شهد گلهای غنی را از محیط خود جمع می کنند.
آنها پس از ورود به کندو ، شهد را به طور مکرر مصرف ، هضم و احیا می کنند.
محصول نهایی عسل است ، مایعی است که به عنوان غذای ذخیره شده زنبورهای عسل استفاده می شود.
بو ، رنگ و طعم آن به شهد گلهای مختلف بستگی دارد.
از نظر ترکیبات گیاهی مفید بسیار سرشار و فواید بسیاری برای سلامتی به همراه دارد.
در اینجا ۹ فواید برتر عسل طبیعی برای سلامتی آورده شده است.
از نظر غذایی ، ۱ قاشق غذاخوری عسل (۲۱ گرم) حاوی ۶۴ کالری و ۱۷ گرم قند ، از جمله فروکتوز ، گلوکز
مالتوز و ساکارز است.
تقریباً حاوی فیبر ، چربی و پروتئین نیست.
همچنین حاوی مقادیر کمی – زیر ۱٪ – از چندین ویتامین و مواد معدنی است.
همچنین محتوای آن از ترکیبات گیاهی زیست فعال و آنتی اکسیدان است.
عسل با کیفیت بالا ، حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان های مهم است.
اینها شامل اسیدهای آلی و ترکیباتی مانند فلاونوئیدها هستند.
جالب اینجاست که دو مطالعه نشان داده است که عسل مقدار آنتی اکسیدان خون شما را افزایش می دهد.
آنتی اکسیدان ها با کاهش خطر حملات قلبی ، سکته های مغزی و برخی از انواع سرطان ارتباط دارند.
آنها همچنین ممکن است سلامت چشم را تقویت کنند.
شواهد موجود در مورد عسل و دیابت متفاوت است.
از یک طرف ، می تواند چندین عامل خطر بیماری قلبی را که در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ شایع است کاهش دهد.
به عنوان مثال ، ممکن است کلسترول بد، تری گلیسیریدها و التهاب را کاهش دهد در حالی که
کلسترول خوب را افزایش می دهد.
با این حال ، برخی مطالعات نشان داده اند که می تواند سطح قند خون را نیز افزایش دهد
گرچه ممکن است عسل برای افراد دیابتی بهتر از شکر یا قند باشد ، اما همچنان باید با احتیاط مصرف شود.
در حقیقت ، افراد دیابتی بهتر است با به حداقل رساندن مصرف غذاهای پر کربوهیدرات بهترین کار را انجام دهند .
فشار خون یکی از عوامل خطرناک بیماری های قلبی است و ممکن است عسل به کاهش آن کمک کند.
دلیل این امر آنست که حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است که با کاهش فشار خون ارتباط دارند.
مطالعات انجام شده کاهش متوسط فشار خون در اثر مصرف عسل را نشان داده است.
سطح بالای کلسترول یک عامل خطرناک برای بیماری های قلبی است.
این نوع کلسترول نقش عمده ای در تصلب شرایین ، تجمع چربی در عروق شما دارد که می تواند منجر به حملات
قلبی و مغزی شود.
جالب اینجاست که چندین مطالعه نشان می دهد که عسل ممکن است سطح کلسترول شما را بهبود بخشد.
کلسترول “بد” را کاهش می دهد در حالی که به طور قابل توجهی کلسترول “خوب” را افزایش می دهد.
افزایش تری گلیسیرید خون یکی دیگر از عوامل خطر بیماری قلبی است.
سطح تری گلیسیرید در رژیم های غذایی حاوی قند و کربوهیدرات های تصفیه شده افزایش می یابد.
جالب توجه است ، مطالعات متعدد مصرف عسل منظم را با سطح تری گلیسیرید پایین تر مرتبط کرده است ، به ویژه
هنگامی که از آن برای جایگزینی قند و شکر استفاده می شود .
عسل منبع غنی از سایر ترکیبات آنتی اکسیدان است.
بسیاری از این موارد با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی مرتبط هستند.
آنها باعث افزایش جریان خون در قلب شما شوند.
آنها همچنین ممکن است به جلوگیری از تشکیل لخته خون کمک کنند ، که می تواند منجر به حملات قلبی و مغزی شود.
از درمان موضعی عسل برای التیام زخم ها و سوختگی ها در مصر باستان استفاده می شده است و امروزه نیز رایج است.
مطالعات در مورد عسل و زخم ، عسل را در بهبود سوختگی با ضخامت جزئی و زخم هایی که پس از جراحی آلوده
شده اند را موثرتر میداند.
عسل همچنین یک درمان موثر برای زخم های پای دیابتی است ، که عوارض جدی است که می تواند منجر به قطع عضو شود.
محققان معتقدند که قدرت بهبود عسل از اثرات ضد باکتری و ضد التهابی و همچنین توانایی آن در تغذیه بافت اطراف
حاصل می شود.
علاوه بر این ، می تواند به درمان سایر بیماری های پوستی مانند تبخال کمک کند
سرفه یک مشکل شایع در کودکان مبتلا به عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی است.
با این حال ، داروهای اصلی سرفه همیشه موثر نیستند و می توانند عوارض جانبی داشته باشند.
جالب اینجاست که ممکن است عسل طبیعی انتخاب بهتری باشد و شواهد نشان می دهد که فواید موثر تری دارد.
یک مطالعه نشان داد که علائم سرفه را کاهش می دهد و خواب را بیش از داروهای سرفه بهبود می بخشد
با این وجود ، به دلیل خطر ابتلا به آلودگی های میکروبی ، هرگز نباید به کودکان زیر یک سال عسل داده شود.