چای سیاه یکی از نوشیدنی های پر مصرف با فواید زیاد در جهان است.
این گیاه در نقاط مختلفی از جهان کشت می شود و اغلب با با طعم های مختلف مانند ارل گری ، هل و..ترکیب می شود.
چای سیاه از نظر طعم قوی تر است و حاوی کافئین بیشتری نسبت به سایر چای ها است.
اما نسبت به قهوه کافئین کمتری دارد.
چای سیاه همچنین فواید مختلفی برای سلامتی دارد زیرا حاوی آنتی اکسیدان و ترکیباتی است که می تواند
به کاهش التهاب در بدن کمک کند.
در اینجا فواید برتر چای سیاه برای سلامتی ذکر شده است که همه توسط منابع علمی تایید می شوند.
آنتی اکسیدان ها به عنوان یک مجموعه از فواید سلامتی شناخته شده اند.
مصرف آنها می تواند به از بین بردن رادیکال های آزاد و کاهش آسیب سلول ها در بدن کمک کند.
در نهایت این ممکن است به کاهش خطر بیماری مزمن کمک کند.
پلی فنول ها نوعی آنتی اکسیدان است که در برخی غذاها و نوشیدنی ها از جمله چای سیاه یافت می شود.
چای سیاه حاوی گروه دیگری از آنتی اکسیدان ها به نام فلاونوئیدها است که برای سلامت قلب مفید هستند.
به جز چای ، فلاونوئیدها را می توان در سبزیجات ، میوه ها و شکلات تلخ یافت.
مصرف منظم آنها ممکن است به کاهش بسیاری از عوامل خطر بیماری قلبی از جمله فشار خون بالا ، کلسترول بالا
افزایش سطح تری گلیسیرید و چاقی کمک کند.
یک مطالعه کنترل شده تصادفی نشان داد که نوشیدن چای سیاه به مدت ۱۲ هفته مقدار تری گلیسیرید و سزح قند خون
را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد .
بدن حاوی دو لیپو پروتئین است که کلسترول را به بدن منتقل می کند.
یکی لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) و دیگری لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL).
LDL به عنوان لیپوپروتئین “بد” در نظر گرفته می شود زیرا کلسترول را به سلولهای بدن منتقل می کند.
در همین حال ، HDL به عنوان لیپوپروتئین خوب شناخته می شود زیرا کلسترول را از سلولهای شما و به کبد
منتقل می کند تا دفع شود.
وقتی LDL بیش از حد در بدن وجود داشته باشد ، می تواند در رگ ها جمع شده و باعث رسوباتی به نام به پلاک شود.
این می تواند منجر به مشکلاتی مانند نارسایی قلبی یا سکته مغزی شود.
خوشبختانه ، برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف چای ممکن است به کاهش کلسترول LDL کمک کند.
برخی مطالعات نشان داده اند که ممکن است نوع باکتری در روده شما نقش مهمی در کاهش خطر بیماری های خاص
مانند بیماری التهابی روده ،دیابت نوع ۲ ، بیماری های قلبی عروقی ، چاقی و حتی سرطان داشته باشد .
پلی فنول های موجود در چای سیاه ممکن است با تقویت رشد باکتری های خوب و جلوگیری از رشد باکتری های بد
مانند سالمونلا ، به حفظ روده سالم کمک کند.
علاوه بر این ، چای سیاه حاوی خواص ضد میکروبی است که با کمک به ترمیم مخاط دستگاه گوارش ، مواد مضر را
از بین می برد و باکتری های روده را بهبود می بخشد و ایمنی بدن را بهبود می بخشد.
با این حال ،برای اطمینان بیشتر به تحقیقات بیشتری لازم است.
فشار خون بالا تقریباً ۱ میلیارد نفر در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار می دهد .
این می تواند خطر ابتلا به نارسایی قلبی و کلیوی ، سکته مغزی ، از دست دادن بینایی و حملات قلبی را افزایش دهد.
خوشبختانه ، تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی شما می تواند فشار خون شما را کاهش دهد.
یک مطالعه تصادفی و کنترل شده نقش چای سیاه در کاهش فشار خون را بررسی کرد.
شرکت کنندگان طی شش ماه روزانه سه فنجان چای سیاه می نوشیدند.
نتایج نشان داد که کسانی که چای سیاه می نوشند ، در مقایسه با گروه دارونما کاهش قابل توجهی در فشار خون
سیستولیک و دیاستولیک دارند.
با این حال ، تحقیقات در مورد اثرات چای سیاه بر فشار خون متفاوت است
سکته مغزی می تواند زمانی اتفاق بیفتد که رگ خونی در مغز مسدود شده یا پاره شود.
این دومین علت اصلی مرگ در سراسر جهان است.
خوشبختانه ۸۰٪ سکته های مغزی قابل پیشگیری هستند.
به عنوان مثال ، مدیریت رژیم غذایی ، فعالیت بدنی ، فشار خون و عدم استعمال سیگار می تواند به کاهش خطر
سکته مغزی کمک کند.
جالب توجه است ، مطالعات نشان داده است که نوشیدن چای سیاه همچنین می تواند به کاهش خطر سکته کمک کند.
یک مطالعه نشان داد که کسانی که روزانه چهار فنجان چای سیاه می نوشند ۳۲٪ کمتر از کسانی که چای نمی نوشند
در معرض خطر سکته مغزی قرار دارند.
افزایش سطح قند خون ممکن است خطر ابتلا به عوارض سلامتی ، مانند دیابت نوع ۲ ، چاقی ، بیماری های قلبی عروقی
نارسایی کلیه و افسردگی را افزایش دهد .
ثابت شده است که مصرف مقادیر زیادی قند ، به ویژه از نوشیدنی های شیرین ، مقادیر قند خون و خطر ابتلا به دیابت
نوع ۲ را افزایش می دهد.
هنگامی که قند مصرف می کنید ، پانکراس هورمونی به نام انسولین ترشح می کند تا قند را به عضلات منتقل کند تا از آن
برای انرژی استفاده شود.
اگر بیش از نیاز بدن قند مصرف کنید ، قند اضافی به صورت چربی ذخیره می شود.
چای سیاه یک نوشیدنی عالی غیر شیرین است که مشخص شده است به افزایش استفاده از انسولین در بدن کمک می کند.
یک مطالعه نشان داد که چای سیاه فعالیت انسولین را بیش از ۱۵ برابر افزایش می دهد.
بنابراین می تواند قند خون را کاهش دهد.
بیش از ۱۰۰ نوع مختلف سرطان در جهان وجود دارد و برخی از آنها قابل پیشگیری نیستند.
با این وجود ، پلی فنول های موجود در چای سیاه می تواند به جلوگیری از بقای سلول های سرطانی کمک کند.
در یک مطالعه نشان داد که چای سیاه و چای سبز ممکن است در تنظیم رشد سلول های سرطانی و کاهش رشد سلول
های جدید نقش داشته باشند.
اگرچه چای سیاه نباید به عنوان یک روش درمانی جایگزین برای سرطان در نظر گرفته شود ، برخی تحقیقات توانایی
چای سیاه را برای کمک به کاهش بقای سلول های سرطانی نشان داده اند.
چای سیاه حاوی کافئین و یک اسید آمینه به نام L-theanine است که می تواند هوشیاری و تمرکز را بهبود بخشد.
L-theanine فعالیت آلفا را در مغز افزایش می دهد ، در نتیجه باعث آرامش و تمرکز بهتر می شود.
مطالعات نشان داده است که نوشیدنی های حاوی L-theanine و کافئین بیشترین تأثیر را در تمرکز دارند که به دلیل تأثیر
آن بر مغز است.
اگر به دنبال بهبود انرژی و تمرکز بدون کافئین زیاد هستید چای سیاه یک نوشیدنی عالی می باشد!
اگر به دنبال یک نوشیدنی کم کالری و شیرین با کافئین کمتر از قهوه یا نوشیدنی های انرژی زا هستید ، چای سیاه
گزینه بسیار خوبی است.
چای سیاه دارای عطر و طعم قوی ، منحصر به فرد دارد و حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است که فواید زیادی بر
سلامتی دارد.
این موارد شامل بهبود کلسترول ، سلامت بهتر روده و کاهش فشار خون و … است.