موز یک میوه بسیار سالم و خوشمزه با خواص فراوان است.
آنها حاوی چندین ماده مغذی اساسی هستند و مزایایی برای هضم ، سلامت قلب و کاهش وزن دارند.
گذشته از اینکه بسیار مغذی هستند ، آنها همچنین یک غذای میان وعده بسیار مناسب هستند.
در اینجا ۱۰ تا از بهترین خواص موز بر سلامتی ارائه شده است.
موز از محبوب ترین میوه های پر خواص جهان است.
این میوه آسیای جنوب شرقی ، اکنون در بسیاری از مناطق گرم دنیا رشد کرده است.
موز از نظر رنگ ، اندازه و شکل متفاوت است.
موز حاوی مقدار نسبتاً فیبر و همچنین چندین آنتی اکسیدان است.
یک موز متوسط (۱۱۸ گرم) نیز دارای پتاسیم ، ویتامین B6 ، ویتامین C ، منیزیم ، مس ، منگنز است .
موز پروتئین بسیار کمی دارد و تقریباً چربی ندارد.
موز سرشار از پکتین است .
پکتین نوعی فیبر است که فرم ساختاری اسفنجی خود را به بدن می دهد.
موزهای نارس حاوی نشاسته مقاوم هستند ، که مانند فیبر محلول عمل می کنند و
از هضم غذا فرار می کنند.
موزها نیز از نظر شاخص گلیسمی (GI) پایین و متوسط رتبه بندی می کنند
با این حال ، بهتر است اگر مبتلا به قند خون هستید با پزشک مشورت نمایید.
فیبر غذایی با بسیاری از مزایای سلامتی ، از جمله بهبود هضم غذا مرتبط است.
یک موز به اندازه متوسط حدود ۳ گرم فیبر دارد که موز را به عنوان منبع فیبر نسبتاً مناسبی تبدیل می کند .
موز حاوی دو نوع اصلی فیبر است:
پکتین: با رسیدن موز کاهش می یابد.
نشاسته مقاوم: در موزهای نارس یافت می شود.
برخی از مطالعات نشان می دهد که پکتین ممکن است به محافظت در برابر سرطان روده بزرگ کمک کند
هیچ مطالعه ای به طور مستقیم اثر موز بر کاهش وزن را آزمایش نکرده است.
با این حال ، موزها چندین ویژگی دارند که باید آنها را به یک ماده غذایی دوست داشتنی برای
کاهش وزن تبدیل کند.
برای مبتدیان ، موزها کالری کمی دارند ، اما بسیار مغذی هستند.
موزهای نارس ، پر از نشاسته مقاوم هستند ، بنابراین می توانند اشتهای شما را کاهش دهند.
پتاسیم یک ماده معدنی است که برای سلامت قلب ضروری است.
با وجود اهمیت آن ، تعداد کمی از افراد به اندازه کافی پتاسیم در رژیم غذایی خود دریافت می کنند.
موز یک منبع عالی غذایی از پتاسیم است.
رژیم غذایی سرشار از پتاسیم می تواند به کاهش فشار خون کمک کند ، و افرادی که مقدار زیادی
پتاسیم مصرف می کنند ، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را تا ۲۷ درصد کمتر دارند.
علاوه بر این ، موز حاوی مقادیر مناسبی منیزیم است ، که برای سلامت قلب نیز مهم است
میوه ها و سبزیجات منبع عالی آنتی اکسیدان های غذایی هستند و موز نیز از این قاعده مستثنی نیست.
آنها حاوی چندین نوع آنتی اکسیدان قوی ، از جمله دوپامین و کاتچین ها هستند .
این آنتی اکسیدان ها با بسیاری از مزایای سلامتی ، از جمله کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی
مرتبط هستند .
مقاومت به انسولین یکی از مهمترین عوامل خطر در بسیاری از بیماریهای جدی جهان از
جمله دیابت نوع ۲ است.
مطالعات متعدد نشان می دهد که ۱۵ تا ۳۰ گرم نشاسته مقاوم در روز ممکن است حساسیت
به انسولین را بهبود بخشد.
موزهای نارس منبع خوبی از نشاسته مقاوم هستند.
بنابراین ، ممکن است به بهبود حساسیت به انسولین کمک کنند.
با این حال ، دلیل این تأثیرات به خوبی درک نشده است ، و تمام مطالعات در مورد این
موضوع اتفاق نظر ندارند.
پتاسیم برای کنترل فشار خون و عملکرد کلیه سالم ضروری است.
به عنوان یک منبع غذایی مناسب پتاسیم ، موز ممکن است به ویژه برای حفظ کلیه های سالم مفید باشد.
موزها معمولاً به دلیل داشتن مواد معدنی و کربوهیدراتهایی که به راحتی هضم می شوند ، به عنوان غذای
مناسب برای ورزشکاران شناخته می شوند.
خوردن موز می تواند به کاهش گرفتگی و درد عضلات ناشی از ورزش کمک کند
موزها قبل ، حین و بعد از ورزش استقامتی یک تغذیه عالی محسوب می شوند.
یکی از مناسب ترین غذاهای میان وعده هستند.
موز علاوه بر این به ماست ، غلات و اسموتی ها طعم عالی می بخشد.
حتی می توانید از آنها به جای شکر در پخت و پخت و پز خود استفاده کنید.