چای سبز یک نوشیدنی محبوب و سالم است که در سراسر جهان مصرف می شود.
در سال های اخیر ، به عنوان یک نوشیدنی سلامتی طرفداران زیادی پیدا کرده است.
می توان آنرا صورت گرم ، سرد و یا حتی به صورت پودر شده با ترکیب غذا ها مصرف کرد
اما برای رسیدن به این فواید ، میزان مصرف چای سبز باید به چه مقدار باشد؟
و آیا نوشیدن زیاد می تواند خطرناک باشد؟
این مقاله به بررسی این موضوع می پردازد که میزان مصرف مجاز چای سبز چقدر است
چای سبز مملو از مواد مغذی و ترکیبات گیاهی است که می تواند اثرات مثبتی بر سلامتی داشته باشد.
این خواص شامل آنتی اکسیدان های قوی به نام کاتچین است که ممکن است به محافظت در برابر سرطان کمک کند.
در حقیقت ، مطالعات متعدد نشان می دهد که افرادی که چای سبز می نوشند ، در مقایسه با کسانی که آن را
نمی نوشند ، به طور قابل توجهی کمتر دچار انواع مختلف سرطان می شوند.
سرطان هایی که چای سبز می تواند در برابر آنها محافظت کند شامل سرطان پروستات و پستان است که
به ترتیب دو سرطان شایع در مردان و زنان هستند.
علاوه بر این ، چندین مطالعه نشان می دهد که چای سبز ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و
بیماری های قلبی را کاهش دهد
چای سبز همچنین برای کاهش وزن و چربی سوزی مناسب است
کافئین و کاتچین موجود در چای سبز باعث افزایش سوخت و ساز بدن و افزایش چربی سوزی می شود
به طور کلی ، مطالعات نشان می دهد که مصرف چای سبز به شما کمک می کند تا کالری اضافی تری بسوزانید
مطالعاتی که فواید چای سبز را بررسی می کنند ، شواهد استانداردی راجع به میزان دقیق مصرف روزانه شما نشان می دهد.
برخی مطالعات مزایای چای سبز را در افرادی که کمتر از یک فنجان در روز می نوشند نشان می دهد ، در حالی که
مطالعات دیگر پنج فنجان یا بیشتر در روز را مفید می دانند
در یک مطالعه ، زنانی که روزانه سه تا چهار فنجان چای سبز می نوشیدند کمترین احتمال ابتلا به سرطان دهان را داشتند
یک مطالعه مشاهده ای نشان داد که مردانی که روزانه پنج فنجان چای سبز می نوشند کمتر در معرض خطر ابتلا به
سرطان پروستات قرار دارند
یک مطالعه دیگر نشان داد که خطر ابتلا به سرطان معده در زنانی که روزانه پنج فنجان چای سبز یا بیشتر مصرف می کنند
کاهش یافته است.
دو مطالعه مشاهده شده عود سرطان پستان را در زنانی که روزانه بیش از سه فنجان چای سبز می نوشیدند کاهش داد
یک مطالعه مشاهده ای نشان داد که نوشیدن پنج یا چند فنجان چای سبز در روز با کاهش خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده
مرتبط است.
در یک مطالعه مشاهده ای گذشته نگر ، افرادی که روزانه شش فنجان چای سبز یا بیشتر مصرف می کنند ۳۳٪ کمتر در
معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند ، در مقایسه با افرادی که کمتر از یک فنجان در هفته مصرف می کنند
تجزیه و تحلیل ۹ مطالعه مختلف نشان داده است که افرادی که روزانه یک تا سه فنجان چای سبز مصرف می کنند
در مقایسه با کسانی که کمتر از یک فنجان می نوشند ، خطر حمله قلبی و سکته مغزی کمتری دارند.
بر اساس مطالعات فوق ، نوشیدن سه تا پنج فنجان چای سبز در روز مطلوب است.
با این حال ، توجه به این نکته مهم است که برخی از مطالعات هیچ ارتباطی بین نوشیدن چای سبز و خطر بیماری پیدا نکردند
بنابراین این تأثیرات ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد
مصرف بیش از حد کافئین می تواند اضطراب را افزایش دهد ، در خواب اختلال ایجاد کند و باعث ناراحتی معده
و سردرد در برخی افراد شود
کاتچین ها ممکن است جذب آهن را کاهش دهند
در حقیقت ، مصرف کاتچین به مقدار زیاد ممکن است منجر به کم خونی فقر آهن شود
کاتچین موجود در چای سبز همچنین می تواند در برخی از داروها تداخل ایجاد کرده و اثر بخشی آنها را کاهش دهد.
چای سبز خواص بالا و مملو از ترکیبات تقویت کننده سلامتی است.
نوشیدن منظم چای سبز می تواند به شما در کاهش وزن کمک کند و خطر ابتلا به چندین بیماری از جمله دیابت
بیماری های قلبی و سرطان را کاهش دهد.
نوشیدن سه تا پنج فنجان چای سبز در روز برای به دست آوردن بیشترین فواید سلامتی به نظر می رسد.
افراط و مصرف زیاد ممکن است برای برخی مشکل ساز باشد ، اما به طور کلی ، فواید چای سبز بسیار
بیشتر از خطرات آن است.