هندوانه در هر فنجان حاوی مقدار زیادی ویتامین C ، ویتامین A و بسیاری از ترکیبات
گیاهی و خواص سالم است.
در اینجا ۹ تا از خواص برتر هندوانه بر سلامتی ذکر شده است.
نوشیدن آب یک روش مهم برای هیدراته نگه داشتن بدن است.
با این حال ، خوردن غذاهایی که میزان آب زیادی دارند نیز می تواند کمک کند.
جالب اینجاست که هندوانه ۹۲٪ آب دارد .
علاوه بر این ، داشتن مقدار زیاد آب یکی از دلایلی است که باعث می شود میوه ها و سبزیجات
در شما احساس سیری ایجاد کنند.
ترکیب آب و فیبر به این معنی است که شما حجم زیادی از مواد غذایی را بدون کالری زیادی مصرف می کنید.
هندوانه یکی از کم کالری ترین میوه هاست.
فقط ۴۶ کالری در هر فنجان (۱۵۴ گرم).
این حتی از میوه های کم قند مانند انواع توت ها نیز پایین تر است .
یک فنجان هندوانه نیز بسیاری از مواد مغذی دیگر از جمله این ویتامین ها و مواد معدنی را شامل می شود:
۲۱ درصد ویتامین C
۱۸ درصد ویتامین A
۵ درصد پتاسیم
۴ درصد منیزیم
۳ درصد ویتامین های گروه B
هندوانه همچنین از نظر کاروتنوئید از جمله بتاکاروتن و لیکوپن بسیار سرشار است.
در اینجا مروری بر خواص مهمترین آنتی اکسیدان هندوانه آورده شده است:
ویتامین C یک آنتی اکسیدان است که به جلوگیری از آسیب سلولی رادیکالهای آزاد کمک می کند.
کاروتنوئیدها نوعی ترکیبات گیاهی است که شامل آلفاکاروتن و بتاکاروتن است که بدن
شما آن را به ویتامین A تبدیل می کند.
لیکوپن نوعی کاروتنوئید است که این آنتی اکسیدان قوی به قرمز غذاهای گیاهی مانند
گوجه فرنگی و هندوانه رنگ قرمز می دهد و با بسیاری از فواید سلامتی همراه است.
محققان به دلیل اثرات ضد سرطانی لیکوپن و سایر ترکیبات گیاهی جداگانه در هندوانه
را مورد مطالعه قرار داده اند.
اگرچه مصرف لیکوپن با ریسک پایین برخی از انواع سرطان همراه است ، اما نتایج مطالعه مختلط است.
به نظر می رسد قویترین پیوند بین لیکوپن و سرطان دستگاه گوارش باشد.
به نظر می رسد با کاهش فاکتور رشد انسولین (IGF) ( پروتئین درگیر در تقسیم سلولی ) خطر
ابتلا به سرطان را کاهش می دهد.
سطح بالای IGF با سرطان در ارتباط است.
بیماری قلبی عامل شماره یک مرگ و میر در سراسر جهان است.
عوامل سبک زندگی از جمله رژیم غذایی با کاهش فشار خون و کلسترول می توانند خطر
حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش دهند.
چندین ماده مغذی موجود در هندوانه فواید خاصی برای سلامت قلب دارند.
مطالعات نشان می دهد که لیکوپن ممکن است به کاهش کلسترول و فشار خون کمک کند.
همچنین می تواند به جلوگیری از آسیب اکسیداتیو کلسترول کمک کند.
اکسید نیتریک به رگهای خونی شما کمک می کند تا فشار خون را کاهش دهد .
سایر ویتامین ها و مواد معدنی موجود در هندوانه نیز برای قلب شما مفید هستند.
اینها شامل ویتامین های A ، B6 ، C ، منیزیم و پتاسیم است.
التهاب عامل اصلی بسیاری از بیماریهای مزمن است.
هندوانه ممکن است به کاهش التهاب و آسیب اکسیداتیو کمک کند ، زیرا با خواص سرشار از
آنتی اکسیدان ضد التهاب لیکوپن و ویتامین C است .
لیکوپن در چندین قسمت از چشم یافت می شود که به محافظت در برابر آسیب اکسیداتیو
و التهاب کمک می کند.
همچنین ممکن است از تخریب ماکولا وابسته به سن جلوگیری کند.
این یک مشکل چشم شایع است که می تواند باعث کوری در بزرگسالان مسن شود.
نقش لیکوپن به عنوان یک ترکیب آنتی اکسیدانی و ضد التهابی ممکن است به جلوگیری
از پیشرفت و بدتر شدن ضعف چشم کمک کند.
سیترولین ، یک اسید آمینه موجود در هندوانه ، ممکن است باعث کاهش درد عضلات شود.
جالب اینجاست که به نظر می رسد آب هندوانه باعث افزایش جذب سیترولین می شود.
یک مطالعه کوچک به ورزشکاران آب هندوانه ساده ، آب هندوانه مخلوط با سیترولین یا
یک نوشیدنی سیترولین داد.
هر دو نوشیدنی هندوانه در مقایسه با سیترولین به تنهایی باعث کاهش درد عضلانی و
بهبود سریع تر ضربان قلب شد .
دو ویتامین موجود در هندوانه( A و C ) برای سلامت پوست و مو مهم هستند.
ویتامین C به بدن شما کمک می کند کلاژن را بسازد ، پروتئینی که پوست شما و موهای
شما را قوی نگه می دارد.
ویتامین A برای پوست سالم نیز مهم است زیرا به ایجاد و ترمیم سلولهای پوستی کمک می کند.
بدون ویتامین کافی ، پوست می تواند خشک و پوسته پوسته به نظر برسد.
لیکوپن و بتاکاروتن هم ممکن است به محافظت از پوست در برابر آفتاب سوختگی کمک کنند.
هندوانه حاوی مقدار زیادی آب و مقدار کمی فیبر است
هر دو برای هضم سالم مهم هستند.
فیبر می تواند بخش عمده ای از مدفوع شما را تأمین کند ، در حالی که آب به شما کمک می کند
تا دستگاه گوارش شما به طور موثر حرکت کند.
خوردن میوه ها و سبزیجات غنی از آب و فیبر از جمله هندوانه برای تقویت حرکات
طبیعی روده می تواند بسیار مفید باشد.