ویتامین کا به گروهی از ویتامین های محلول در چربی گفته می شود که در
لخته شدن خون ، متابولیسم استخوان و تنظیم سطح کلسیم خون نقش دارند.
بدن برای تولید پروترومبین ، یک پروتئین و فاکتور لخته کننده که در لخته شدن خون
و متابولیسم استخوان مهم است ، به ویتامین کا نیاز دارد.
ویتامین کا نقش مهمی در کمک به لخته شدن خون ، جلوگیری از خونریزی بیش از حد دارد.
برخلاف بسیاری از ویتامین های دیگر ، ویتامین K به طور معمول به عنوان
مکمل غذایی استفاده نمی شود.
ویتامین K در واقع گروهی از ترکیبات است.
به نظر می رسد مهمترین این ترکیبات ویتامین K1 و ویتامین K2 باشد.
ویتامین K1 از سبزیجات برگ دار و برخی از سبزیجات دیگر به دست می آید.
ویتامین K2 گروهی از ترکیبات است که عمدتا از گوشت ، پنیرها و تخم مرغ بدست
می آید و توسط باکتری ها سنتز می شود.
مقادیر کم ویتامین K می تواند خطر خونریزی کنترل نشده را افزایش دهد.
در حالی که کمبود ویتامین K در بزرگسالان نادر است ، اما در نوزادان تازه متولد
شده بسیار شایع است.
ویتامین کا همچنین برای مقابله با مصرف بیش از حد داروی رقیق کننده کومادین
استفاده می شود.
سبزیجاتی مانند اسفناج ، مارچوبه و کلم جعفری ،بروکلی کاهو و حبوبات مانند
سویا همچنین می توانید نیاز روزانه خود را با غذاهایی که مقدار کمتری
ویتامین K دارند تأمین کنید
دیگر منابع ؛
تخم مرغ
توت فرنگی
جگر
لبنیات
ماهی
گوشت
اصلی ترین علامت کمبود ویتامین K خونریزی بیش از حد است.
به خاطر داشته باشید که خونریزی ممکن است در مناطقی غیر از محل
بریدگی یا زخم اتفاق بیفتد.
بسیاری از داروها می توانند در اثرات ویتامین K تداخل ایجاد کنند.
این داروها شامل داروهای ضد اسید ، رقیق کننده خون ، آنتی بیوتیک ، آسپرین و
داروهای سرطان ، تشنج ، کلسترول بالا و سایر بیماری ها است.
به نظر می رسد ارتباطی بین دریافت کم ویتامین K و پوکی استخوان وجود دارد.
چندین مطالعه نشان داده است که ویتامین کا از حفظ استخوان های قوی
پشتیبانی می کند ، تراکم استخوان را بهبود می بخشد و خطر شکستگی را کاهش می دهد.
با این حال ، تحقیقات این موضوع را تأیید نکرده است.
ویتامین K ممکن است با جلوگیری از مواد معدنی ، در جایی که مواد معدنی
در عروق جمع می شود ، به پایین نگه داشتن فشار خون کمک کند.
این قلب را قادر می سازد خون را آزادانه از طریق بدن پمپ کند.
همچنین نشان داده شده است که مصرف کافی ویتامین K خطر سکته مغزی را کاهش می دهد
عامل مهمی در سلامت استخوان و ترمیم زخم است
ویتامین K یک ویتامین محلول در چربی است که پروتئین هایی برای سلامت
استخوان ها و لخته شدن خون طبیعی ایجاد می کند
طبق دانشکده بهداشت عمومی هاروارد ، ویتامین K به تولید چهار پروتئین
از ۱۳ پروتئین مورد نیاز لخته شدن خون کمک می کند
مقدار توصیه شده روزانه برای ویتامین کا بسته به سن ، جنس ، وزن و چندین
فاکتور دیگر متفاوت است.
با این حال برای بزرگسالان به طور معمول ۷۰ تا ۹۰ میکروگرم است.
سرویس بهداشت ملی انگلستان (NHS) اظهار داشت که بزرگسالان هر روز تقریباً به
هر کیلوگرم وزن بدن به ۰.۰۰۱ میلی گرم ویتامین K نیاز دارند.