پروتئین وی مخلوطی از پروتئین های گرفته شده از شیر است که در طی فرایند
تولید پنیر جدا می شود.
شیر در واقع حاوی دو نوع پروتئین اصلی است : کازئین (۸۰٪) و وی (۲۰٪)
وقتی پنیر تولید می شود ، قسمت های چرب شیر لخته می شود و آب پنیر به
عنوان محصول فرعی از آن جدا می شود
شاید تا به حال آبی که در روی ماست قرار میگیرد دیده باشید این همان آب پنیر (پروتئین وی) است
پروتئین آب پنیر به خودی خود طعم خیلی خوبی ندارد ، به همین دلیل است
که معمولاً طعم دار است.
پودرهای با طعم شکلات ، وانیل و توت فرنگی جزو محبوب ترین ها هستند.
این مکمل به سه شکل ؛ کنسانتره ، ایزوله و هیدرولیز وجود دارد
تفاوت اصلی آن ها در نحوه پردازش آن هاست.
کنسانتره : حدود ۷۰-۸۰٪ پروتئین
حاوی مقداری لاکتوز (قند شیر) و چربی است
ایزوله : ۹۰٪ پروتئین یا بالاتر
حاوی لاکتوز و چربی کمتری است
هیدرولیز : این نوع از قبل هضم شده است تا سریعتر جذب شود.
مشهورترین کاربرد و خواص پروتئین وی برای افزایش توده عضلانی و قدرت آن است.
پروتئین آب پنیر در بین ورزشکاران ، بدنسازان ، مدلهای تناسب اندام و همچنین
افرادی که بدنبال بهبود عملکرد خود در سالن بدنسازی هستند ، محبوب است.
راه هایی که پروتئین آب پنیر باعث افزایش حجم/ قدرت می شود عبارتند از:
عناصر سازنده : پروتئین و اسیدهای آمینه را تأمین می کند که به عنوان عناصر
سازنده رشد عضلانی افزایش می یابند.
هورمون ها : باعث ترشح هورمون های آنابولیک (مانند انسولین) می شود که
می توانند رشد عضلات را تحریک کنند
لوسین : سرشار از اسید آمینه لوسین است که به عنوان تحریک کننده سنتز پروتئین
عضله در سطح مولکولی و ژنتیکی شناخته شده است
جذب سریع : پروتئین آب پنیر در مقایسه با انواع دیگر پروتئین خیلی سریع جذب و مورد
استفاده قرار می گیرد ثابت شده است که پروتئین آب پنیر هنگامی که دقیقاً قبل ، بعد
یا بعد از تمرین مصرف می شود در افزایش رشد عضلات بسیار موثر است.
۲۵-۵۰ گرم در روز (۱-۲ پیمانه) دوز توصیه شده است ، اما اطمینان حاصل کنید
که دستورالعمل های بسته بندی را مطالعه فرمایید
به خاطر داشته باشید که مصرف بیش از حد پروتئین بی فایده است.
بدن فقط در یک زمان مشخص می تواند از مقدار محدودی پروتئین استفاده کند.
مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث مشکلات گوارشی مانند حالت تهوع
درد ، گرفتگی عضلات ، نفخ و اسهال شود.
در صورت عدم تحمل لاکتوز ، ممکن است هیدرولیزات یا پروتئین ایزوله آن
مناسب تر از کنسانتره باشد.
به طور کلی ، پروتئین آب پنیر دارای مشخصات ایمنی بسیار خوبی است و اکثر
افراد می توانند آن را بدون مشکل مصرف کنند.
کازئین معمولا گران تر است
طعم کازئین نسبت به وی بهتر است
وی زود جذب و کازئین دیر تر جذب می شود
مقدار آمینو اسید های وی بیشتر از کازئین است
هر دو مکمل سبب افزایش سنتز پروتئین می شوند
هر دو از شیر تهیه می شوند (در یک لیوان شیر نسبت کازئین به وی ۸۰ به ۲۰ است)
بهترین زمان مصرف پروتئین وی قبل و بعد از تمرین است به مقدار یک اسکوپ است
زیرا جذب بالاتری دارد.
همچنین بعد از صبحانه و ناهار نیز مناسب است.
بهترین زمان مصرف کازئین قبل از خواب است زیرا دیر هضم می باشد و مدت بیشتری در
بدن می ماند و بیشتر جذب عضلات می شود.
همچنین در ترکیبات میان وعده های خود نیز می توانید استفاده کنید.