پروتئین حیوانی در مقابل پروتئین گیاهی – تفاوت چیست؟
حدود ۲۰٪ بدن انسان از پروتئین تشکیل شده است.
از آنجا که بدن شما پروتئین ذخیره نمی کند ، مهم است که هر روز به اندازه کافی از رژیم غذایی خود
استفاده کنید.
از بسیاری از منابع غذایی از جمله گیاهان و حیوانات می توانید پروتئین دریافت کنید.
برخی از مردم ادعا می کنند که منبع پروتئین ، اعم از حیوان یا گیاه ، مهم نیست.
برخی دیگر بیان می کنند که پروتئین گیاه نسبت به پروتئین حیوانی برتر است.
این مقاله به مقایسه پروتئین های حیوانی و گیاهی می پردازد.
هنگام غذا خوردن ، پروتئین به اسیدهای آمینه تقسیم می شود.
پروتئین ها و اسیدهای آمینه تقریبا برای هر فرآیند متابولیکی بدن استفاده می شوند.
با این حال ، پروتئین های مختلف می توانند در انواع اسیدهای آمینه موجود در آنها بسیار متفاوت باشند.
در حالی که پروتئین های حیوانی حاوی تعادل خوبی در بین تمام اسیدهای آمینه مورد نیاز ما هستند
برخی از پروتئین های گیاهی از نظر آمینو اسیدهای خاص کم هستند.
به عنوان مثال ، برخی از پروتئینهای اصلی گیاه غالباً در متیونین ، تریپتوفان ، لیسین و ایزولوسین کم هستند.
درمجموع ، حدود ۲۰ اسید آمینه وجود دارد که بدن انسان برای ساخت پروتئین از آنها استفاده می کند.
این اسیدهای آمینه به عنوان ضروری یا غیر ضروری طبقه بندی می شوند.
بدن شما می تواند اسیدهای آمینه غیر ضروری تولید کند.
با این وجود ، این اسیدهای آمینه ضروری را که باید از طریق رژیم غذایی شما حاصل شود ، تولید نمی کند.
برای سلامتی مطلوب ، بدن شما به نسبت مناسب اسیدهای آمینه ضروری نیاز دارد.
منابع پروتئین حیوانی مانند گوشت ، ماهی ، مرغ ، تخم مرغ و لبنیات مشابه پروتئین موجود در بدن
شما هستند.
اینها منبع کاملی از پروتئین به حساب می آیند زیرا آنها حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری هستند
که بدن شما برای عملکرد مؤثر نیاز دارد.
در مقابل ، منابع پروتئینی گیاهی مانند لوبیا ، عدس و آجیل ناقص تلقی می شوند ، زیرا فاقد
یک یا چند اسید آمینه ضروری برای بدن شما هستند.
برخی منابع پروتئین سویا را کامل گزارش می کنند.
با این حال ، دو اسید آمینه اساسی فقط در مقادیر کمی در سویا یافت می شوند ، بنابراین
با پروتئین حیوانی قابل مقایسه نیستند.
غذاهایی که دارای پروتئین حیوانی هستند ، در بسیاری از مواد مغذی که اغلب فاقد مواد غذایی
گیاهی هستند ، زیاد هستند.
این شامل:
ویتامین B12:
ویتامین B12 بیشتر در ماهی ، گوشت ، مرغ و لبنیات یافت می شود.
بسیاری از افرادی که از غذاهای حیوانی پرهیز می کنند کمبود دارند .
ویتامین D:
ویتامین D در ماهی روغنی ، تخم مرغ و لبنیات یافت می شود.
بعضی از گیاهان حاوی آن هستند ، اما نوع موجود در غذاهای حیوانات توسط بدن شما بهتر مورد
استفاده قرار می گیرد.
DHA:
اسید (DHA) یک چربی امگا ۳ ضروری است که در ماهی های چرب وجود دارد.
این برای سلامتی مغز مهم است و تهیه آن از منابع گیاهی دشوار است
آهن :
آهن معدنی به طور عمده در گوشت ، به ویژه گوشت قرمز یافت می شود.
خیلی بهتر از آهن غیر هیمم موجود در غذاهای گیاهی در بدن جذب می شود.
روی:
روی به طور عمده در منابع پروتئینی حیوانی مانند گوشت گاو ، گوشت خوک و گوسفند یافت می شود.
همچنین از پروتئین های حیوانی راحت تر جذب و استفاده می شود .
البته مواد مغذی زیادی نیز در گیاهان یافت می شود که فاقد غذاهای حیوانی هستند.
بنابراین ، خوردن مقادیر متعادل هر دو بهترین راه برای به دست آوردن تمام مواد مغذی مورد نیاز شماست.
انواع خاصی از گوشت ممکن است باعث بیماری شود.
گوشت قرمز یک منبع پروتئین با کیفیت بالا است.
چندین مطالعه مشاهده ای ، مصرف گوشت قرمز را با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی
سکته مغزی و مرگ زودرس مرتبط کرده است.
با این حال ، تحقیقات بیشتر نشان می دهد که مشکل از همه گوشت های قرمز نیست بلکه
گوشت قرمزی که فرآوری شده است تواند مشکل ساز باشد.
در یک مطالعه مشاهده ای بزرگ که شامل ۴۴۸.۵۶۸ نفر بوده است ، گوشت فرآوری شده با افزایش
خطر مرگ همراه بوده است.
و هیچ گونه اثری برای گوشت قرمز معمولی مشاهده نشده است.
علاوه بر این ، خطرات سلامتی مرتبط با گوشت قرمز فرآوری شده با ماهی و گوشت های دیگر مانند
بوقلمون و مرغ ارتباطی ندارد.
رژیم های غذایی سرشار از پروتئین گیاهی ، مانند رژیم گیاهخواری ، با بسیاری از مزایای سلامتی
همراه است.
مطالعات نشان می دهد گیاهخواران تمایل دارند وزن کمتری داشته باشند ، کلسترول خون
را پایین آورده و فشار خون را پایین بیاورند.
آنها همچنین خطر ابتلا به سکته مغزی ، سرطان و مرگ در اثر بیماری های قلبی نسبت
به غیر گیاهخواران دارند.
خطر کمتر بیماری قلبی
یک مطالعه نشان داد که یک رژیم غذایی سرشار از پروتئین (حدود نیمی از گیاهان) فشار خون
سطح کلسترول و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را بیش از یک رژیم غذایی استاندارد یا
یک رژیم غذایی سالم با کربوهیدرات بالا کاهش می دهد
کاهش خطر دیابت نوع ۲
یک مطالعه کوچک در مورد مبتلایان به دیابت نوع ۲ نشان داد که جایگزینی ۲ وعده گوشت قرمز
با حبوبات ۳ روز در هفته باعث افزایش کلسترول و قند خون می شود.
با این حال ، یک مطالعه کوچک ۶ هفته دیگر از بیماران دیابتی ، رژیم غذایی پر پروتئین
گیاهی را با رژیم غذایی پر پروتئین حیوانی مقایسه کرد.
هیچ تفاوتی در قند خون ، کلسترول و فشار خون مشاهده نشد .
محافظت در برابر افزایش وزن رژیم های غذایی سرشار از پروتئین گیاه همچنین ممکن است به شما در
کنترل وزن خود کمک کند.
نکته ای که باید در نظر بگیرید این است که افرادی که رژیم های گیاهی دارند نسبت به جمعیت
عمومی هوشیارتر هستند.
بنابراین ، مزایای سلامتی رژیم های گیاهی به جای تفاوت های ذاتی بین پروتئین های گیاهی
و حیوانات به دلیل رژیم های غذایی سالم و سبک زندگی ، به احتمال زیاد ناشی از رژیم
های غذایی سالم و شیوه زندگی آنهاست.
پروتئین حیوانی همچنین با اثرات مثبت سلامتی همراه است ، با وجود این که اغلب در مقایسه
با پروتئین گیاه به عنوان ناسالم به تصویر کشیده می شود .
مطالعه بهداشتی پرستاران گزارش داد که طیور ، ماهی و لبنیات کم چربی با خطر ابتلا به بیماری های
قلبی کمتری همراه هستند .
افرادی که به طور منظم ماهی می خورند ، احتمالاً احتمال ابتلا به سکته های قلبی ، سکته
های مغزی و مرگ ناشی از بیماری های قلبی نیز کمتر است.
در یک مطالعه بیش از ۴۰۰۰۰ مرد ، مشخص شد افرادی که به طور مرتب یک یا چند وعده ماهی در
هفته می خورند ، ۱۵٪ خطر ابتلا به بیماری های قلبی دارند.
علاوه بر این ، خوردن تخم مرغ با افزایش سطح کلسترول و کاهش وزن مرتبط است.
نکته آخر اینکه ، خوردن پروتئین حیوانی با افزایش توده عضلانی لاغر و کاهش ضایعات عضلانی که با افزایش
سن اتفاق می افتد ، ارتباط دارد.