کازئین چیست و چه فواید و عوارضی دارد ؟
کازئین پروتئین اصلی موجود در محصولات لبنی است.
کازئین یکی از پروتئین های شیر است که توسط پستانداران تولید می شود و یک پروتئین کند هضم محسوب می شود
علاوه بر شیر ، پروتئین کازئین در ماست ، پنیر و شیر خشک و همچنین انواع مکمل های غذایی وجود دارد
در اینجا مروری بر خواص مکمل کازئین داریم
کازئین یک پروتئین کامل است که شامل تمام آمینو اسید های ضروری بدن برای عملکرد است.
در خالص ترین شکل ، کازئین یک جامد سفید رنگ و بدون طعم است.
در شیر همه پستانداران کازئین وجود دارد
شیر مادر انسان از ۴۰٪ کازئین و ۶۰٪ آب پنیر تشکیل شده است ، در حالی که پروتئین شیر گاو ۸۰٪ کازئین و ۲۰٪ آب پنیر است .
از آنجا که کازئین به کلسیم و فسفر متصل می شود ، شیر منبع خوبی از این مواد معدنی حیاتی است
چهار نوع از کازئین وجود دارد که شامل:
aS1-Casein
aS2-Casein
b-Casein
k-Casein
سه زیرگروه اول کازئین حساس به کلسیم هستند (همه به جز k-casein)
زیرگروه های حساس به کلسیم با اتصال کلسیم و فسفر ، این مواد معدنی را برای هضم و جذب در بدن حمل می کند.
یک فنجان شیر حدود ۳۰۰ میلی گرم کلسیم دارد که بیشتر آن در مایعات کازئین یافت می شود.
بیشتر بزرگسالان بین ۱۰۰۰ میلی گرم تا ۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم در روز نیاز دارند.
با توجه به اهمیت دوگانه کافی دریافت کلسیم و پروتئین برای سلامت استخوان ، غذاهای غنی از کازئین ممکن است در پیشگیری
از پوکی استخوان کمک کنند.
کازئین علاوه بر اینکه به عنوان یک پروتئین کامل عمل می کند ، به دلیل قابلیت هضم کند ، توسط بدنسازان استفاده می شود.
پروتئین سویا و پروتئین آب پنیر به سرعت در جریان خون آزاد می شوند ، در حالی که هضم کامل کازئین حدود شش تا هفت
ساعت طول می کشد.
کازئین بطور مداوم اسیدهای آمینه را برای مدت زمان طولانی پس از تمرین به اسیدهای آمینه آسیب می رساند ، هضم آهسته نیز به
احساس سیری کمک می کند تا برای مدت طولانی تری احساس سیری کرده و ولع مصرف مواد غذایی ناسالم را مهار کنید.
محبوبیت مکمل های کازئین برای یک بزرگسال متوسط ممکن است بیش از ارزش آن باشد.
برای بیشتر افراد ، کمبود پروتئین نادر است ، و مکمل ها غیر ضروری هستند.
بخاطر داشته باشید که مصرف کالری بیشتر از میزان نیاز بدن ، چه از طریق منابع پروتئینی مبتنی بر کازئین یا بدون آن می تواند
منجر به افزایش وزن شود.
همچنین لازم به ذکر است که دریافت زیاد پروتئین از کازئین یا سایر مکمل ها می تواند برای برخی از افراد ، به ویژه افرادی که اختلال
عملکرد کلیه دارند ، خطرناک باشد.
برخی تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف پروتئین کازئین قبل یا بعد از ورزش قدرت و عملکرد ورزشی را بهبود می بخشد.
اما همه تحقیقات موافق این قضیه نیستند.
برخی تحقیقات همچنین نشان می دهد که پروتئین کازئین به همان اندازه پروتئین آب پنیر یا کراتین برای بهبود عملکرد ورزشی کار می کند.
اما تحقیقات دیگر نشان می دهد که پروتئین آب پنیر از پروتئین کازئین بهتر است.
تحقیقات اولیه در ورزشکاران تمرینات قدرتی نشان می دهد که مصرف یک مکمل پروتئین خاص حاوی پروتئین کازئین و سایر مواد
قبل و بعد از ورزش باعث کاهش درد عضلات نمی شود.
مکمل کازئین به طور کلی بی خطر است
از چه زمانی باید پروتئین کازئین مصرف کنید؟
مدت هاست که توصیه می شود از پروتئین کازئین قبل از خواب استفاده کنید
(اگر هدف شما عضله سازی و به طور بالقوه افزایش وزن است)
یا به عنوان جایگزین میان وعده بین وعده های غذایی اصلی مفید است
در حال حاضر شما می دانید که پروتئین کازئین از شیر ، به احتمال زیاد از شیر گاو گرفته می شود
معمولاعارضه جانبی شایع عدم تحمل لاکتوز است که یک آلرژی شایع است.
شیر گاو حاوی بیش از ۲۰ ماده حساسیت زای مختلف (از جمله کازئین A1) است که می تواند باعث واکنش های آلرژیک یا
مشکلات گوارشی شود.
علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:
نفخ معده ، اسهال یا گرفتگی هاب شکم ،کهیر و تورم اغلب در لب و صورت ، خس خس سینه در گلو و مشکل بلع
اگر حساسیت به شیر دارید ، بهتر است از مصرف پروتئین کازئین خودداری کنید.