کفیر چیست ؟ کفیر یک نوع نوشیدنی تخمیری است که به طور سنتی با استفاده از شیر گاو یا شیر بز درست می شود.
این نوشیدنی با افزودن دانه های کفیر به شیر تهیه می شود.
دانه های کفیر حاوی مخمر و باکتری های اسید لاکتیک هستند که از نظر ظاهری به گل کلم شباهت دارند.
تقریباً طی ۲۴ ساعت ، میکروارگانیسم های موجود در دانه های کفیر تکثیر شده و قندهای موجود در شیر را تخمیر
کرده و به نوشیدنی کفیر تبدیل می کنند.
سرمنشأ این نوشیدنی کوههای قفقاز در روسیه میباشد
نام کفیر بر گرفته از کلمه ترکی keyif گرفته شده است که به معنی “احساس خوب” بعد از غذا خوردن است
سرشار از مواد مغذی و پروبیوتیک ، برای هضم و سلامت روده بسیار مفید است.
در اینجا ۷ مورد از بهترین خواص کفیر برای سلامتی که بر اساس شواهد علمی می باشند آورده شده است.
یک وعده (۱۷۵ میلی لیتر) کفیر کم چرب حاوی موارد زیر است :
پروتئین : ۴ گرم
کلسیم : ۱۰٪
فسفر : ۱۵٪
ویتامین(b12) : 12 درصد
ریبوفلاوین (B2): 10٪
منیزیم: ۳٪
علاوه بر این موارد ، کفیر بسته به نوع شیر مورد استفاده شده حدود ۱۰۰ کالری ، ۷-۸ گرم کربوهیدرات و
۳-۶ گرم چربی دارد.
کفیر همچنین حاوی طیف گسترده ای از ترکیبات زیستی فعال ، از جمله اسیدهای آلی و پپتیدها است
بعضی از میکروارگانیسم ها هستند که خوردن آنها می تواند اثرات مفیدی بر سلامتی داشته باشد
این میکروارگانیسم ها که به عنوان پروبیوتیک شناخته می شوند به روش های مختلفی بر سلامتی تأثیر می گذارد
و به هضم غذا ، مدیریت وزن و سلامت روان کمک می کنند
ماست بهترین غذای شناخته شده پروبیوتیک در رژیم غذایی است ، اما کفیر در واقع یک منبع بسیار قوی تر از آن است.
دانه های کفیر حاوی ۶۱ نوع باکتری و مخمر است که آنها را به یک منبع پروبیوتیک بسیار غنی و متنوع تبدیل کرده است
اعتقاد بر این است که برخی از پروبیوتیک های موجود در کفیر در برابر عفونت ها محافظت می کنند.
این نوعی از پروبیوتیک ها است که مخصوص کفیر است.
مطالعات نشان می دهد که این پروبیوتیک می تواند از رشد باکتریهای مضر مختلف از جمله سالمونلا و E. coli جلوگیری کند
پوکی استخوان با فرسایش بافت استخوان ها مشخص می شود
این بیماری به خصوص در میان زنان مسن شایع است و خطر شکستگی را به طور چشمگیری افزایش می دهد.
اطمینان از مصرف کافی کلسیم یکی از موثرترین راه ها برای بهبود سلامت استخوان و کند کردن روند پیشرفت
پوکی استخوان است
کفیر نه تنها منبع بسیار خوبی از کلسیم بلکه ویتامین K نیز است
مطالعات نشان داده شده است که مکمل K2 خطر شکستگی را تا ۸۱٪ کاهش می دهد
سرطان یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر در جهان است.
این اتفاق زمانی رخ می دهد که سلولهای غیر طبیعی در بدن شما به طور غیرقابل کنترل رشد می کنند ، مانند تومور.
اعتقاد بر این است که پروبیوتیک های موجود در محصولات لبنی تخمیر شده با تحریک سیستم ایمنی بدن ، رشد تومور
را کاهش می دهند.
بنابراین کفیر می تواند با سرطان مبارزه کند
پروبیوتیک ها مانند کفیر می توانند به تعادل باکتری های مفید در روده کمک کنند.
به همین دلیل است که آنها در درمان بسیاری از اشکال اسهال بسیار موثر هستند!
علاوه بر این ، شواهد کافی نشان می دهد که غذا های حاوی پروبیوتیک می توانند بسیاری از مشکلات گوارشی
را برطرف کنند
این موارد شامل سندرم روده تحریک پذیر ، زخم های ناشی از عفونت های باکتریایی و بسیاری از موارد دیگر است
لبنیات معمولا حاوی قند طبیعی به نام لاکتوز هستند.
بسیاری از افراد ، به خصوص بزرگسالان ، قادر به تجزیه و هضم مناسب لاکتوز نیستند.
به این وضعیت عدم تحمل لاکتوز گفته می شود
باکتری های اسید لاکتیک موجود در غذاهای لبنی تخمیر شده (مانند کفیر و ماست) لاکتوز را به اسید لاکتیک
تبدیل می کنند ، بنابراین این غذاها از نظر لاکتوز بسیار کمتر از شیر هستند.
کفیر همچنین حاوی آنزیم هایی است که می تواند به تجزیه بیشتر لاکتوز کمک کند.
بنابراین ، کفیر به طور کلی توسط افرادی که عدم تحمل لاکتوز دارند ، به خوبی قابل تحمل است ، حداقل در
مقایسه با شیر معمولی.
کفیر یک غذای سالم و تخمیر شده که این محصول به طور سنتی از شیر تهیه می شود
مطالعات نشان می دهد که این سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می کند ، به مشکلات گوارشی کمک می کند
سلامت استخوان را بهبود می بخشد و حتی ممکن است با سرطان مقابله کند.
همین امروز با کفیر شروع کنید تا از این نوشیدنی ترش و خوشمزه نهایت استفاده را ببرید!