گلوتامین چیست ؟
گلوتامین یک اسید آمینه مهم است که عملکردهای زیادی در بدن دارد.
این یک ماده سازنده پروتئین و قسمت مهم سیستم ایمنی بدن است.
علاوه بر این ، گلوتامین نقش ویژه ای در سلامت روده دارد.
بدن شما به طور طبیعی این اسید آمینه را تولید می کند و همچنین در بسیاری از غذاها وجود دارد.
با این حال ، ممکن است مطمئن نباشید که برای سلامتی مطلوب به گلوتامین اضافی از مکمل ها نیاز دارید.
این مقاله دلیل اهمیت گلوتامین را توضیح می دهد و در مورد فواید و ایمنی مکمل های
گلوتامین صحبت می کند.
گلوتامین یک اسید آمینه است.
اسیدهای آمینه مولکول هایی هستند که نقش های زیادی در بدن دارند.
هدف اصلی آنها این است که به عنوان عناصر سازنده پروتئین استفاده کنند.
پروتئین ها برای اندام ها بسیار مهم هستند.
آنها همچنین از عملکردهای دیگر مانند حمل مواد در خون و مقابله با ویروس ها و باکتری های
مضر استفاده می کنند.
مانند بسیاری دیگر از آمینو اسیدها ، به دو شکل مختلف وجود دارد:
ال-گلوتامین و D-گلوتامین.
تقریباً یکسان هستند اما آرایش مولکولی کمی متفاوتی دارند.
شکلی که در غذاها و مکمل ها یافت می شود ، ال-گلوتامین است.
در حقیقت ، این فراوانترین اسید آمینه در خون و سایر مایعات بدن است .
با این حال ، مواردی وجود دارد که نیازهای گلوتامین در بدن شما از توانایی تولید آن بیشتر است.
بنابراین ، این یک اسید آمینه ضروری است ، به این معنی که باید از رژیم غذایی تحت شرایط خاص مانند
آسیب یا بیماری دریافت شود.
همچنین ، گلوتامین یک مولکول مهم برای سیستم ایمنی بدن و سلامت روده است.
گلوتامین به طور طبیعی در انواع غذاها یافت می شود.
تخمین زده شده است که یک رژیم غذایی معمولی حاوی ۳ تا ۶ گرم گلوتامین در روز است ، اما این
می تواند بر اساس رژیم غذایی خاص شما متفاوت باشد.
بیشترین مقادیر به دلیل محتوای پروتئین زیاد در محصولات حیوانی یافت می شود.
با این حال ، برخی از غذاهای گیاهی درصد بیشتری از آن را در پروتئین دارند.
در زیر درصد پروتئین ساخته شده از L- گلوتامین در هر ماده غذایی وجود دارد:
تخم مرغ: ۴.۴٪ (۰.۶ گرم در هر ۱۰۰ گرم تخم مرغ)
گوشت گاو: ۴.۸٪ (۱.۲ گرم در هر ۱۰۰ گرم گوشت گاو)
شیر بدون چربی: ۸.۱٪ (۰.۳ گرم در هر ۱۰۰ گرم شیر)
برنج سفید: ۱۱.۱٪ (۰.۳ گرم در هر ۱۰۰ گرم برنج)
ذرت: ۱۶.۲٪ (۰.۴ گرم در هر ۱۰۰ گرم ذرت)
اگرچه برخی از منابع گیاهی ، مانند برنج سفید و ذرت ، درصد زیادی پروتئین از گلوتامین تشکیل شده اند
اما در مجموع دارای پروتئین نسبتاً کمی هستند.
بنابراین گوشت و سایر محصولات حیوانی ساده ترین راه ها برای بدست آوردن مقادیر زیاد آن هستند.
متأسفانه ، مقدار دقیق گلوتامین بسیاری از غذاهای خاص مورد مطالعه قرار نگرفته است.
با این حال ، از آنجا که گلوتامین بخشی ضروری از پروتئین ها است ، در واقع هر ماده غذایی حاوی
پروتئین حاوی مقداری گلوتامین خواهد بود.
تمرکز بر دریافت پروتئین کافی در رژیم غذایی کلی شما راهی ساده برای افزایش بالقوه گلوتامین
مصرفی شماست.
یکی از مهمترین عملکردهای گلوتامین نقش آن در سیستم ایمنی بدن است.
این یک منبع سوخت مهم برای سلولهای ایمنی بدن است ، از جمله گلبولهای سفید خون
و سلولهای روده ای خاص.
با این حال ، سطح خون آن می تواند به دلیل آسیب های عمده ، سوختگی یا جراحی کاهش یابد.
اگر نیاز بدن به گلوتامین بیش از توانایی تولید آن باشد ، بدن شما ممکن است با ذخیره پروتئین ها
مانند عضلات مقدار بیشتری از این اسید آمینه آزاد کند.
بعلاوه ، در صورت موجود نبودن مقدار کافی گلوتامین ، عملکرد سیستم ایمنی بدن ممکن است
به خطر بیفتد.
به همین دلایل ، رژیم های با پروتئین بالا ، رژیم های پرگلوتامین یا مکمل های گلوتامین اغلب پس از
جراحات اساسی مانند سوختگی تجویز می شوند .
مطالعات همچنین گزارش کرده اند که مکمل های گلوتامین ممکن است سلامتی را بهبود بخشد
عفونت ها را کاهش داده و منجر به مدت کوتاهی در بیمارستان بعد از جراحی شود.
مطالعات دیگر نشان داده اند که مکمل های گلوتامین همچنین ممکن است عملکرد ایمنی بدن در حیوانات
آلوده به باکتری یا ویروس را بهبود بخشد.
مزایای سیستم ایمنی گلوتامین به نقش آن در سلامت روده مربوط است.
در بدن انسان ، روده ها بزرگترین قسمت سیستم ایمنی بدن محسوب می شوند.
این به دلیل وجود بسیاری از سلولهای روده ای با عملکردهای ایمنی بدن و همچنین تریلیون باکتری است
که در روده شما زندگی می کنند و بر سلامت سیستم ایمنی بدن شما تأثیر می گذارند.
گلوتامین یک منبع مهم انرژی برای سلولهای روده ای و ایمنی بدن است.
همچنین به حفظ سد بین روده و بقیه بدن کمک می کند و در نتیجه از روده ای که نشت دارد
محافظت می کند .
این از حرکت باکتریها یا سموم مضر از روده به بقیه بدن شما جلوگیری می کند.
علاوه بر این ، برای رشد طبیعی و نگهداری سلولهای روده مهم است.
با توجه به نقش اصلی روده در سیستم ایمنی بدن ، گلوتامین با حمایت از سلولهای روده ممکن است به
سلامت کلی سیستم ایمنی بدن شما کمک کند.
برخی از محققان به دلیل نقش آن به عنوان یک عنصر سازنده پروتئین ، آزمایش کرده اند
که آیا مصرف گلوتامین به عنوان مکمل باعث افزایش رشد عضله یا عملکرد ورزشی می شود.
در یک مطالعه ، ۳۱ نفر در طی شش هفته تمرین با وزنه از گلوتامین یا دارونما استفاده کردند.
در پایان مطالعه ، هر دو گروه توده عضلانی و قدرت بهبود یافته را نشان دادند.
با این حال ، هیچ تفاوتی بین دو گروه وجود نداشت.
مطالعات اضافی همچنین نشان داده است که هیچ تاثیری بر روی توده عضلانی یا عملکرد آن ندارد.
با این حال یک مطالعه نشان داد که گلوتامین یا گلوتامین به علاوه کربوهیدرات ها می توانند به
کاهش میزان خستگی در طی دو ساعت دویدن کمک کنند.
همچنین برای تلاش برای تقویت عملکرد ایمنی بدن ورزشکاران استفاده شده است ، اما
نتایج متفاوت است .
در پایان ، هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد این مکمل ها مزایایی برای افزایش یا تقویت عضلات دارند.
همچنین لازم به ذکر است که بسیاری از ورزشکاران در رژیم های منظم خود دارای پروتئین زیاد هستند
به این معنی که ممکن است حتی بدون مکمل ها مقدار زیادی گلوتامین مصرف کنند.
از آنجا که گلوتامین یک اسید آمینه است که به طور طبیعی در بدن تولید می شود و در بسیاری
از غذاها یافت می شود ، هیچ نگرانی برای مضر بودن آن در مقادیر طبیعی وجود ندارد.
تخمین زده شده است که یک رژیم غذایی معمولی ممکن است حاوی ۳ تا ۶ گرم در روز باشد
اگرچه این مقدار ممکن است بر اساس نوع و مقدار غذاهای مصرفی متفاوت باشد .
مطالعات در مورد مکمل های گلوتامین از دوزهای متنوعی استفاده کرده است که از حدود ۵ گرم
در روز تا دوزهای بالای تقریبا ۴۵ گرم در روز به مدت شش هفته در نوسان است.
اگرچه هیچ عارضه جانبی منفی با این دوز بالا گزارش نشده است ، مارکرهای ایمنی خون به طور خاص
مورد بررسی قرار نگرفتند.
سایر مطالعات حداقل نگرانی های ایمنی راجع به مکمل کوتاه مدت تا ۱۴ گرم در روز گزارش کرده اند .
به طور کلی ، اعتقاد بر این است که استفاده کوتاه مدت از مکمل ها احتمالاً بی خطر است.
با این حال ، برخی از دانشمندان نگرانی در مورد استفاده مداوم از آنها را مطرح کرده اند افزودن گلوتامین به
یک رژیم غذایی منظم ممکن است تغییرات مختلفی در نحوه جذب و پردازش اسیدهای آمینه در
بدن ایجاد کند.
بنابراین ، اطلاعات بیشتری در مورد مکمل طولانی مدت ، به ویژه هنگامی که دوزهای بالا استفاده
می شود ، مورد نیاز است.
این احتمال وجود دارد که مکمل های گلوتامین در صورت داشتن رژیم غذایی حیوانی و دارای پروتئین بالا
اثرات یکسانی نداشته باشند ، در مقایسه با رژیم غذایی گیاهی و پروتئین پایین.
اگر رژیم غذایی گیاهی با مقدار گلوتامین پایین را دنبال می کنید ، ممکن است در حالی که مقدار کلی
روزانه طبیعی آن را دریافت می کنید ، بتوانید مکمل هایی را نیز مصرف کنید.
اگر تصمیم به مصرف مکمل گلوتامین دارید ، احتمالاً بهتر است با دوز محافظه کارانه
حدود ۵ گرم در روز شروع کنید.