آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که در بدن شما تولید می شوند و در غذاها نیز یافت می شوند.
آنها به شما در دفاع از سلولهای شما در برابر آسیب ناشی از مولکولهای بالقوه مضر معروف به رادیکال های آزاد
کمک می کنند.
هنگامی که رادیکال های آزاد تجمع می یابند ، ممکن است باعث ایجاد حالتی شوند که تحت عنوان استرس اکسیداتیو
شناخته می شود.
این ممکن است به DNA و دیگر ساختارهای مهم سلول های شما آسیب برساند.
متاسفانه ، استرس اکسیداتیو مزمن می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی
دیابت نوع ۲ و سرطان را افزایش دهد .
خوشبختانه ، مصرف خوراکی های سرشار از آنتی اکسیدان می تواند به افزایش سطح آنتی اکسیدان خون برای
مقابله با استرس اکسیداتیو و کاهش خطر ابتلا به این بیماری ها کمک کند.
در اینجا ۹ تا از خوراکی سرشار از آنتی اکسیدان معرفی شده است.
این نوع شکلات بیشتر از شکلات های معمولی مواد معدنی و آنتی اکسیدان دارد.
شکلات تلخ در هر (۱۰۰ گرم) حداکثر ۱۵ میلی مول آنتی اکسیدان دارد.
علاوه بر این ، آنتی اکسیدان های موجود در کاکائو و شکلات تلخ با فواید زیادی برای سلامتی از جمله التهاب کمتر
و کاهش عوامل خطر برای بیماری های قلبی ارتباط دارند.
بلوبری اگرچه کالری کمی دارد اما مملو از مواد مغذی و آنتی اکسیدان است.
بلوبری در هر (۱۰۰ گرم) ۹.۲ میلی مول آنتی اکسیدان دارد .
چندین مطالعه حتی حاکی از آن است که زغال اخته دارای بالاترین میزان آنتی اکسیدان در میان میوه ها و سبزیجات
معمولاً مصرف شده است .
تحقیقات نشان داده است که آنتی اکسیدان های موجود در زغال اخته ممکن است کاهش عملکرد مغز را که تمایل دارد
با افزایش سن اتفاق بیفتد به تأخیر بیندازد .
علاوه بر این ، نشان داده شده است که آنتی اکسیدان های موجود در زغال اخته باعث کاهش عوامل خطر بیماری قلبی
کاهش سطح کلسترول و فشار خون می شود.
توت فرنگی یکی از محبوب ترین میوه های کره زمین است.
آنها شیرین ، خوشمزه و منبع غنی از ویتامین C و آنتی اکسیدان هستند .
توت فرنگی در هر (۱۰۰ گرم) حداکثر ۵.۴ میلی مول آنتی اکسیدان تأمین می کند .
علاوه بر این ، توت فرنگی حاوی نوعی آنتی اکسیدان به نام آنتوسیانین است که به آنها رنگ قرمز می بخشد.
توت فرنگی هایی که محتوای آنتوسیانین بیشتری دارند تمایل دارند قرمز روشن تری داشته باشند .
تحقیقات نشان داده است که آنتوسیانین ها ممکن است با کاهش سطح کلسترول LDL “بد” و افزایش کلسترول HDL “خوب”
به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کنند .
کنگر فرنگی نوعی از سبزیجات خوشمزه و مغذی است .
مردم در دوران باستان از برگهای این سبزی به عنوان دارویی برای درمان بیماری های کبدی مانند زردی استفاده می کردند.
کنگر فرنگی همچنین منبع بزرگی از فیبر غذایی ، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است .
کنگر فرنگی حاوی حداکثر ۴.۷ میلی مول آنتی اکسیدان در هر (۱۰۰ گرم) است .
کنگر فرنگی به ویژه سرشار از آنتی اکسیدان معروف به اسید کلروژنیک است.
مطالعات نشان می دهد که اسید کلروژنیک ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطان ها ، دیابت نوع ۲ و بیماری های
قلبی را کاهش دهد.
تمشک میوه بسیار خوشمزه و از خانواده توت هاست که اغلب در دسرها استفاده می شود.
آنها منبع خوبی از فیبر غذایی ، ویتامین C ، منگنز و آنتی اکسیدان هستند.
تمشک در هر (۱۰۰ گرم) حداکثر ۴ میلی مول آنتی اکسیدان دارد .
یک مطالعه نشان داد که آنتی اکسیدان ها و سایر اجزای موجود در تمشک ۹۰٪ سلول های سرطانی معده ، روده بزرگ
و پستان را در نمونه از بین می برد .
علاوه بر این ، آنتی اکسیدان موجود در تمشک ، به ویژه آنتوسیانین ، ممکن است التهاب و استرس اکسیداتیو را کاهش که
باعث کاهش خطر بیماری قلبی می شود.
کلم پیچ یکی از مقوی ترین سبزیجات روی کره زمین است .
کلم سرشار از ویتامین های A ، K و C است.
همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است و در هر (۱۰۰ گرم) تا ۲.۷ میلی مول را تأمین می کند.
با این حال ، انواع قرمز کلم پیچ ممکن است تقریباً دو برابر آنتی اکسیدان داشته باشد
(حداکثر ۴.۱ میلی مول آنتی اکسیدان در هر ۱۰۰ گرم )
دلیل این امر آنست که انواع قرمز کلم پیچ شامل آنتی اکسیدان هایی است که به آنها رنگ قرمز می بخشد.
(این آنتی اکسیدان ها در توت فرنگی و تمشک نیز وجود دارند )
کلم پیچ همچنین یک منبع گیاهی مفید دارای کلسیم است.
لوبیا ها دارای فیبر فوق العاده بالایی هستند که می توانند به شما کمک کنند تا حرکات روده شما منظم باشد.
لوبیا همچنین یکی از بهترین منابع گیاهی آنتی اکسیدان است.
لوبیای سبز حاوی حداکثر ۲ میلی مول آنتی اکسیدان در هر (۱۰۰ گرم) است.
علاوه بر این ، برخی از لوبیاها مانند لوبیا چیتی حاوی یک آنتی اکسیدان خاص به نام کامفرول هستند.
این آنتی اکسیدان با مزایای چشمگیر سلامتی ، مانند کاهش التهاب مزمن و رشد سرطان سرکوب شده مرتبط است .
چغندر منبع بزرگی از فیبر ، پتاسیم ، آهن ، فولات و آنتی اکسیدان است.
چغندر حاوی حداکثر ۱.۷ میلی مول آنتی اکسیدان در هر (۱۰۰ گرم) است .
آنها به ویژه در گروهی از آنتی اکسیدان ها به نام بتالین غنی هستند.
چندین مطالعه بتالین ها را با خطر کمتری از سرطان در روده بزرگ و دستگاه گوارش مرتبط دانسته است.
علاوه بر این ، چغندر حاوی ترکیبات دیگری است که ممکن است به سرکوب التهاب کمک کند.
اسفناج یکی از سبزیجات مغذی و متراکم است.
سرشار از ویتامین ها ، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است و فوق العاده کم کالری است.
اسفناج تا ۰.۹ میلی مول آنتی اکسیدان در (۱۰۰ گرم) فراهم می کند .
اسفناج همچنین منبع بزرگی از لوتئین و زاگزانتین ، دو آنتی اکسیدان است که ممکن است به محافظت از چشم شما
در برابر آسیب های نور ماورا UV بنفش و دیگر موج های مضر کمک کند .
این آنتی اکسیدان ها به مقابله با آسیب چشم ها کمک می کنند که رادیکال های آزاد ممکن است به مرور زمان ایجاد کنند
آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که بدن شما به طور طبیعی می سازد.
همچنین می توانید آنها را از غذاها تهیه کنید.
آنها از بدن شما در برابر مولکول های بالقوه مضر شناخته شده به عنوان رادیکال های آزاد محافظت می کنند
که می توانند استرس اکسیداتیو جمع شده و تقویت شوند.
متأسفانه ، استرس اکسیداتیو خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، سرطان ها ، دیابت نوع ۲ و بسیاری از بیماری های
مزمن را افزایش می دهد.
خوشبختانه مصرف خوراکی های سرشار از آنتی اکسیدان می تواند به خنثی سازی رادیکال های آزاد و کاهش خطر ابتلا به
این بیماری های مزمن کمک کند.
با خوردن طیف گسترده ای از غذاهای موجود در این مقاله ، می توانید سطح آنتی اکسیدان های خون خود را افزایش
داده و از مزایای سلامتی آنها بهره مند شوید.
مقاله توصیه شده : آنتی اکسیدان چیست ؟؟
اینفوگرافیک – ۹ خوراکی مفید سرشار از آنتی اکسیدان