گردش خون فقیر یک مشکل شایعی است که ناشی از تعدادی از شرایط است.
بیماری عروق محیطی ، دیابت ، چاقی ، سیگار کشیدن و بیماری رینود برخی از دلایل عمده
گردش خون ضعیف هستند .
کاهش جریان خون می تواند علائم ناخوشایندی از جمله درد ، گرفتگی عضلات ، بی حسی ، مشکلات
گوارشی و سرماخوردگی در دست یا پاها ایجاد کند.
علاوه بر کسانی که گردش خون ضعیفی دارند ، ورزشکاران و افراد فعال ممکن است بخواهند
جریان خون را افزایش دهند.
تا عملکرد ورزشی و بهبودی بهبود یابد.
اگرچه مسائل مربوط به گردش خون اغلب با داروها درمان می شود ، اما خوردن غذاهای خاص
نیز می تواند جریان خون را بهبود بخشد.
فلفل کاین طعم تند خود را از یک فیتوشیمیایی به نام کپسایسین می گیرد.
کپسایسین با کاهش فشار خون و تحریک ترشح نیتریک اکسید و سایر عروق که به گسترش
رگهای خونی شما کمک می کند ، جریان خون را به بافتها کاهش می دهد.
وازودیلاتورها با شل شدن عضلات ریز در دیواره رگهای خونی ، اجازه می دهند خون راحت تر
در رگ ها و شریان ها جریان یابد.
تحقیقات نشان می دهد که مصرف فلفل کاین گردش خون را افزایش می دهد ، قدرت رگ ها
را بهبود می بخشد و باعث افزایش پلاک در شریان های شما می شود.
از این گذشته ، این فلفل های تند اغلب در کرم های تسکین دهنده درد قرار می گیرند زیرا می توانند
جریان خون را به منطقه آسیب دیده تشویق کنند.
انار یکی از میوه های آبدار و شیرین (و البته ترش !!)است که به ویژه در آنتی اکسیدان های
پلی فنول و نیترات ها ، که خاصیت ضدعفونی کننده قوی دارند ، بسیار زیاد هستند.
مصرف انار ( چه به صورت آبانار ، میوه خام یا مکمل ) می تواند جریان خون و اکسیژن رسانی
به بافت ماهیچه ها را بهبود بخشد ، به خصوص می تواند به افراد فعال کمک کند.
همچنین آب انار در طول یا قبل از تمرین وزنه برداری باعث کاهش درد ، آسیب عضلات
و التهاب در وزنه برداران نخبه می شود.
پیاز منبع عالی آنتی اکسیدان های فلاونوئید است ، که از سلامت قلب بهره مند می شوند.
این سبزی با کمک به گسترش عروق و رگهای شما در افزایش جریان خون باعث افزایش گردش خون
می شود.
پیاز همچنین دارای خواص ضد التهابی است که می تواند با کاهش التهاب در رگ ها
و شریان ها جریان خون و سلامت قلب را تقویت کند.
دارچین یک ادویه گرم کننده است که فواید سلامتی زیادی دارد – از جمله افزایش جریان خون.
در مطالعات حیوانی ، دارچین باعث بهبود رقت عروق خونی و جریان خون در عروق کرونر
که خون را برای قلب تأمین می کند.
به علاوه ، تحقیقات نشان می دهد که دارچین با آرامش بخش رگ های خونی شما می تواند
فشار خون را در انسان بطور مؤثر کاهش دهد.
این گردش خون را بهبود می بخشد و قلب شما را سالم نگه می دارد .
سیر به دلیل تأثیر مفید آن بر گردش خون و سلامت قلب به خوبی شناخته شده است.
مطالعات نشان می دهد که سیر – به طور خاص ترکیبات گوگرد آن ، که شامل آلیسین است
می توانند با شل شدن رگ های خونی ، جریان خون بافت را افزایش داده و فشار خون را کاهش دهند.
در حقیقت ، رژیم های غذایی حاوی سیر با ترشح بهتر جریان واسطه همراه است
که نشانگر راندمان جریان خون است.
چرب ماهی های چرب مانند ماهی قزل آلا و ماهی خال مخالی منابع عالی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند.
این چربی ها به ویژه برای گردش خون مفید هستند زیرا باعث آزاد شدن اکسید نیتریک می شوند
که رگ های خونی شما را گشاد می کند و باعث افزایش گردش خون می گردد .
چربی های امگا ۳ همچنین به جلوگیری از جمع شدن پلاکت ها در خون شما کمک می کند ، فرایندی که
می تواند منجر به تشکیل لخته خون شود .
علاوه بر این ، مکمل های روغن ماهی با کاهش فشار خون بالا و بهبود جریان خون در ماهیچه های اسکلتی
در حین و بعد از ورزش ارتباط دارند.
بسیاری از ورزشکاران برای کمک به بهبود عملکرد ، از آب چغندر یا پودر چغندر استفاده می کنند.
این امر به این دلیل است که چغندرها از نظر نیترات زیاد هستند ، که بدن شما به اکسید
نیتریک تبدیل می کند.
اکسید نیتریک رگهای خونی را شل کرده و جریان خون به بافت ماهیچه را افزایش می دهد.
مکمل های آب چغندر باعث بهبود جریان اکسیژن در بافت های عضلانی ، تحریک جریان خون و افزایش
سطح اکسید نیتریک – که همه اینها می توانند عملکرد را تقویت کنند.
افزایش جریان خون یکی از فواید سلامتی زردچوبه است.
در حقیقت ، در طب سنتی ایران و چین از زمان های بسیار قدیم از زردچوبه برای باز کردن
رگ های خونی و بهبود گردش خون استفاده کرده اند.
تحقیقات نشان می دهد که ترکیب موجود در زردچوبه به نام کورکومین به افزایش تولید
نیتریک اکسید ، کاهش استرس اکسیداتیو و کاهش التهاب کمک می کند.
برگ سبزیجات برگ مانند سبزی اسفناج و یقه از نظر نیترات زیاد هستند که بدن شما را به اکسید
نیتریک تبدیل می کند .
خوردن غذاهای سرشار از نیترات ممکن است با گشاد شدن رگ های خونی باعث
بهبود گردش خون شود و به شما اجازه می دهد خون شما راحت تر جریان یابد.
علاوه بر این ، تحقیقات مشاهده کرده اند که افرادی که رژیم غذایی سنتی چینی
و پر از سبزیجات سرشار ازنیترات مانند کلم چینی دارند ، فشار خون پایین تری دارند و
خطر ابتلا به بیماری های قلبی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است تا افرادی
که رژیم معمولی غربی مصرف می کنند.
مرکبات مرکبات مانند پرتقال ، لیمو و گریپ فروت مملو از آنتی اکسیدان ها از جمله فلاونوئیدها هستند.
مصرف مرکبات غنی از فلاونوئید ممکن است التهاب را در بدن شما کاهش دهد ، که می تواند ضمن بهبود
جریان خون و تولید اکسید نیتریک ، فشار خون و سفتی در شریانهای شما را کاهش دهد .
علاوه بر این ، مصرف منظم مرکبات مانند لیمو و گریپ فروت با کاهش فشار خون و کاهش
خطر سکته همراه است.
گردو با ترکیبات مفیدی مانند ال-آرژنین ، آلفا لیپوئیک اسید و ویتامین E پر شده است ، که همگی تولید
اکسید نیتریک را تحریک می کنند.
خوردن گردو ممکن است فشار خون را کاهش داده ، عملکرد رگهای خونی را بهبود بخشد و التهاب را
کاهش دهد ، که این امر به ویژه برای مبتلایان به دیابت مفید است.
افراد مبتلا به دیابت غالباً به دلیل آسیب عروق خونی ناشی از میزان کنترل نشده قند خون
مشکلات گردش خون و فشار خون بالا دارند.
گوجه فرنگی ممکن است به کاهش فعالیت آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین (ACE) کمک کند
که باعث می شود رگ های خونی برای کنترل فشار خون منقبض شوند.
تحقیقات نشان می دهد که عصاره گوجه فرنگی مشابه با داروهای مهارکننده ACE عمل می کند
رگ های خونی شما را باز کرده و جریان خون را بهبود می بخشد.
مطالعات لوله آزمایش نشان می دهد که عصاره گوجه فرنگی می تواند ACE را مهار کند
التهاب را کاهش داده و تجمع پلاکت را مختل می کند ، که می تواندباعث افزایش گردش خون شود.
آنها دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند که ممکن است تأثیر مثبتی
بر جریان خون داشته باشد.
التهاب مزمن می تواند به رگ های خونی صدمه بزند و فشار خون شما را بالا ببرد ، که
می تواند باعث بهبود گردش خون شود.
تحقیقات نشان می دهد که خوردن انواع توت ها می تواند فشار خون ، ضربان قلب
تجمع پلاکت و سطح خون را کاهش دهد و در عین حال باعث بهبود دیالیوژن شریان نیز می شود.
زنجبیل ، ماده اصلی در طب سنتی در هند و چین برای هزاران سال است ، به همین ترتیب
می تواند فشار خون را کاهش داده و گردش خون را بهبود بخشد.
در هر دو مطالعه انسان و حیوان ، نشان داده شده است که زنجبیل فشار خون را کاهش
می دهد ، که بر جریان خون تأثیر منفی می گذارد .